Hae
Liina Beth

UHKAILETKO JOULUPUKILLA JA TONTUILLA?

Kuva pixabay
Taas on se aika vuodesta kun tontut alkavat kurkkimaan ikkunoista ja se kertoo joulupukille jos on ollut tuhma ja jos on liian tuhma niin joulupukki tuo vain risuja. Kenties kuulostaako tutulta? 
Tonttu oli jättänyt lakkinsa pihalle, se on jälleen käynyt ikkunan takana ”
Myönnän… sorrun tähän itsekin, mutta en itsekään ole rikki mennyt vaikka minuakin ollaan uhkailtu ja kerrottu että tontut kurkkivat, tosin ne keinot ovat minuun auttaneet ja ikinä en niitä risuja saanut. Miten se tepsii meidän taaperoon?
Viime jouluna Oliver oli päälle 2v ja eikä niinkään ymmärtänyt joulupukin päälle mitään, mutta tänä vuonna joulupukki onkin aika iso juttu, lelukuvastoja katseltu sataan kertaan läpi ja ne tontut hiippailee ikkunoiden takana, eikä aina tarvitse olla tuhma kun siellä ikkunan takaa vilahtaa punalakkinen tonttu. 
Tästäkin aiheesta jotkut kukkahattutädit ottavat nokkiinsa, koska ei saa huijata lapsia ja luoda vääriä mielikuvia. Itselläni on ainakin ihanat kultaiset muistot lapsuuden jouluista, kun joulupukki tuli käymään ja jakoi lahjoja. Ennen joulua oli nimenomaan hienoa lukea lelukuvastot tuhat kertaa läpi ja kirjoittaa joulupukille kirje näistä kaiken maailman toiveista, mistä ehkä muutamat toteutui, mutta joulu ja syntymäpäivä oli lähes ainoat päivät vuodessa kun sai uusia leluja. 
Joululoman jälkeen oli mukavaa jutella kavereiden kanssa mitä se joulupukki toi ja kun tultiin kouluikään niin se usko joulupukkiin alkoi pikkuhiljaa hiipumaan, silloin ei mennyt enää läpi että tontut kurkkivat ikkunoista. Miten silloin sitten uhkailtiin kun ei enää auttanut joulupukit tai tontut, no silloin meni läpi vain ettei saa joululahjoja jos on tuhma. Kaikki asiat eivät toimi kaikkiin mutta tämä on ollut itselleni toimiva mutta myös meidän pojalle.

Uhkailetko itse ja onko sinua joskus uhkailtu?

10 kommenttia

 1. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

  Ei uhkailla, meillä lahjoja saa vaikka käytös ei aina olisikaan ihan priimaa. Äidille ja isille saa luvan kanssa kiukutella silloin kun kiukuttaa <3 Mutta joulupukkisatua meilläkin kerrotaan. Musta siinä on sellaista joulun taikaa ja ripaus lapsenmielisyyttä. Ei nyt varsinaisesti totena syötetä, mutta mukana meidän jouluriennoissa kuitenkin. Tänä vuonna tulee ensimmäistä kertaa pukki 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä ei pukki käy, mutta en laske itseäni ehkä kukkahattutädiksi – vakavasti harkitsin viime vuonna, josko olisi aika joulupukin meille tulla, kun lapsi täytti joulun alla 3vee. Hän kuitenkin päätti puolestani, tietämättä äidin pohdinnoista ja otti asian puheeksi: "Äiti, eihän se joulupukki vain tule meille, vielä ens vuonnakaan??" Kysyin eikö hän halua. Kuulemma ei. Asiasta jutellessa oli sitten lähes pakko kertoa, että joulupukki on satua, niin paljon herkkää lasta aihe pelotti. En edes tiedä mistä hän oli tuon pelon saanut, kun oli ikänsä ollut kotihoidossa siihen asti, eikä meillä juurikaan joulupukkiasiat olleet pinnalla sitä ennen, toki hän kuvasta tiesi jo ihan pienenä osoittaa että "tonttu". Nyt varmaan pitäisi vähitellen kertoa hänelle, että toiset lapset saattavat uskoa pukkiin ihan oikeasti, eikä ole mukavaa jos heille sanoo ettei pukkia olekaan…

 3. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

  Tuli muuten mieleeni, että vieraileeko teillä pukki jo tänä vuonna?

 4. Minna M kirjoitti:

  Meillä on isommilla mennyt jo usko joulupukkiin. Nuorimmallekaan en ole hirveästi joulupukista puhunut. Viime vuonna sairastuttiin jouluna kaikki, joten joulureissu ja pukki piti peruuttaa. Ehkä täksi jouluksi uskaltaisi taas joulua suunnitella. Ja ehkä sen pukinkin tilata.

 5. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Joo tietenkin! Meidän äiti oli paras ja uskotteli, että autossa on heittoistuin tuhmia lapsia varten. Sitä on tehnyt mieli käyttää itsekin. 3 v uhma on kyllä aika hurjaa aikaa.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Ei uhkailla. Ei oikein edes puhuta pukeista ja tontuista.

 7. Lurre kirjoitti:

  Meillä kävi pienenä kyllä joulupukki, vaikka tiedettiin se saduksi. Niin aion omassa perheessäkin toimia 🙂 Ja kyllä siitä silti aina puhuttiin, että tontut kurkkii, ja jännää oli, vaikka oikeasti tiesikin, että satu se on vain. 🙂

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Kyllä ollaan ajateltu että pukki voisi tulla käymään 🙂

 9. Mama Lina kirjoitti:

  Varmasti toimii! Pitää varmaan itsekin kokeilla! 😀

  Meillä oli kesämökki lammen rannalla ja vesi tietty kiinnosti pientä minua niin mulle pienestä pitäen uskoteltu että siellä on paha näkki joka vie lapsia jos menee liian lähelle, en koskaan mennyt 😀

 10. Mama Lina kirjoitti:

  Silti vain se jotenkin kuuluu joulun taikaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *