Hae
Liina Beth

KOHTI JOULUA – KUNNIOITATKO JOULUPERINTEITÄ?

Mitkä ovat ne joulun perinteet? Joulukortit, ne jotka ovat vanhempien ihmisten juttu, koska tekstiviestillä tavoittaa varmemmin. Joulukorttien lähetyskin on hyvin kallista nykypäivänä joten jos on monta osoitetta niin halvemmaksi tulee lähettää se viesti. Mutta onko se sitten sama asia? Ei se ole, mutta tässä asiassa olen nykyaikainen ja lähetän tekstiviestejä aattoaamuna. 
Joulukalenteri, se joka taitaa löytyä vähintäänkin jokaisesta lapsiperheestä. Nykyään tosin löytyy aikuisillekin kosmetiikkakalentereita ja monia muita. Tiesitkö että adventtikalentereita on ollut jo vuodesta 1904? Niiden historia on pitkä, vaikka silloin ei ollut suklaa- tai lelukalenteita. Meiltä löytyy Oltsulta 1 suklaajoulukalenteri ( ylläri…Ryhmä Hau ) ja kirja joulukalenteri.
Joulukuusi, se perinne yltää 1800-luvulta. Oletko koskaan miettinyt että joulukuusissa on todellakin palanut oikeat kynttilät? En itse edes haluaisi miettiä jos meillä lapsiperheenä olisi aitoja kynttilöitä. Taitaisi olla puutalo maantasalla joulun jälkeen… Onneksi nykyään siis ovat muovikuuset ja sähköllä toimiva jouluvalot. 
Joulukirkko, sieltä jos jostakin alkaa se joulutunnelma ja se ihana tunne että joulu on täällä taas! Nyt on ollut useampi vuosi taukoa joulukirkosta, mutta tänä vuonna pääsee Oltsu 3v mukaan joulukirkkoon ensimmäistä kertaan. Monissa kaupungeissa ja kunnissa järjestetään myös lapsiperheille omat joulukirkot, mutta me menemme ruotsinkieliseen joulukirkkoon. Kunnioitan omia vanhoja perinteitä.
Nykyään tuntuu että koko joulun kohokohta on ne lahjat, mutta oletko koskaan huomannut kunnioittavasi jouluperinteitä? Itselleni joulun kohokohta ei ole lahjat vain se että vuodessa on sentään yksi päivä jolloin kaikki sukulaiset ja läheiset kerääntyvät yhteen ja vietetään aikaa nauttien toistemme seurasta ja hyvästä ruoasta. Lahjat siinä kohtaan ovat vain mukava lisä.
Ihanaa joulua kaikille toivottaa meidän väki!

Kunnioitatko itse jouluperinteitä?

5 kommenttia

 1. MINI kirjoitti:

  Tänä jouluna kortit jäi lähettämättä, joulukalenterit oli lapsilla, joulukuusi (oikea sellainen) löytyy, kirkossa emme käy. Joulussa parasta on kyllä yhdessä oleminen ja sukulaisten/ystävien näkeminen. Ihanaa joulua!

 2. Marjo kirjoitti:

  Kiva postauksen aihe liittyen jouluun! Lähetän tekstareita/meseviestejä niin paljon päivittäin, että joulukortit haluan aina lähettää oli sitten kallista tai ei.
  Joulukuuri on vaihtunut huonekuuseen koiran tuntua taloon. Joulukirkossa en ole käynyt varmaan viiteen vuoteen. Pitäisi taas aloittaa aattoiltapäivällä käynti kuten aiemmin.
  Hyvää joulua!

 3. Saron blogi kirjoitti:

  Ihanat jouluperinteet teillä ❤️ Kyllä kunnioitan perinteitä ja meillä näyttää olevankin hyvin samanlaiset perinteet ❤️ Ihanaa joulua teidän perheelle!

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Ihanat joulujutut ja perinteet.

  Joulukortteja en ole lähettänyt vuosiin mutta kuusi meillä on terassilla. Joulukirkossa en ole myöskään käynyt moneen vuoteen. Kauneimpia joululauluja käyn kuuntelemassa.

  Kivaa joulunjatkoa sinulle!

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen aihe. Itsekin kunnioitan perinteitä ja meidän jouluun kuuluu niitä perus asioita joulukorteista joulukuuseen. Itselle kohokohta on juurikin perheen yhteinen aika ja lasten riemu ja joulun odotus. Nykyään myös nauttii suunnattomasta hyvästä ruuasta, jota on paljon! Meillä pöydästä löytyy nykysin perinteisten herkkujen lisäksi myös vuosittain erilaisia muitakin ruokakokeiluja niin makean kuin suolaisen osalta. Tänä vuonna oli esimerkiksi itsetehtyä raakasuklaata kinuskilla ja poro-aurajuustopaloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *