Hae
Liina Beth

KAIKILLE HYVÄ MIELI – SUKHI MATOT

Kaupallinen yhteistyö Sukhi-matot
En hyödy linkkien klikkailuista
Sukhi ei ole vaikuttanut tekstin sisältöön, teksti on minun tuottama!

Oletko kuullut joskus Sukhin matoista, pannualusista tai lasinalusista? 
Sukhi-mattojen toiminta perustuu siihen että tekijä saa kunnollista palkkaa, kunnolliset työolot, jotka valitettavasti eivät ole ihan arkipäivää esimerkiksi Intiassa tai Nepalissa. Nämä ihmiset tekevät tätä suurella rakkaudella ja saavat elätettyä perheensä. Mikä on meille ihan itsestään selvyys, koska meillähän on asiat oikeasti todella hyvin. Ostatko siis todella halvan maton joka on tehty itämaissa vai maksat pikkuisen enemmän että oikeasti tekijät saavat elää onnellista elämää. Sukhi on Nepalia ja tarkoittaa onnellista.

Jokaisen tuotteen mukana tulee tuotekortti jossa lukee ketä tuotteen on valmistanut ja jos haluat pystyt lähettämään heille myös sähköpostilla kiitokset. Sukhin sivuilta löydät mattojen valmistajat  ja heidän kuvat, Nepalilaisten huopamattojen valmistajat löydät täältä, Marokkolaisten Beni Ouarain mattojen valmistajat täältä ja Intialaisten villamattojen valmistajat löydät täältä.

Kuva Sukhi-matot
Mattoja on erilaisia malleja, niitä löytyy pyöreinä tai suorakulmaisena. Valmiita malleja on tarjolla mutta sinulla on myös mahdollisuus tilata räätälöity matto, juurikin sinun tarpeesi mukaan, värien ja muodon mukaan. Nyt joulun jälkeen kannattaakin käydä kurkkaamassa heidän sivuilta löytyy hyviä alennuksia ja älä huolehdi vaikka tuotteet ovat alennuksessa niin mattojen tekijät saavat silti kunnon korvauksen matosta. 
Sukhin sivustolta löytyy myös videoita miten erilaisia mattoja valmistetaan, Huopamatto-videoBeni Ouarain-video. Iso plussa Sukhille näistä videoista koska ei näitä osaa ajatellakaan ilman näitä videoita.
Kun sain nämä ihanat huopapalloaluset ja lasinaluset niin katselin ja hiplasin niitä, miten oikeasti joku tekeekään nämä käsin ja minä vielä tiedän valmistajan nimen, joka nostaa yllättävän paljon hymyä korviin asti. En ole koskaan ajatellut niinkään tuotteiden valmistusta, ehkä olen halunnut olla ajattelematta sitä kuinka huonot oltavat vaatteiden tai tuotteiden tekijälläni on. Mietithän ensi kerralla kun ostat 5 €:n paitaa tai intialaista mattoa 40 €:lla.

Omasta mielestä on hienoa että on mahdollisuus myös päästä vaikuttamaan siihen että Nepalilaiset naiset saavat kunnollista palkkaa, koska jos ostaisit samat tuotteet muutamalla eurolla niin kyllä siitä ihan rehellisesti tietää ettei tekijä montaa lanttia siitä saa. Eikä pelkästään se että tekijät saavat kunnollisen korvauksen vaan myös se että jokaisella tekijällä on hyvät oltavat. He voivat tehdä mattoja kotona ja hoitaa lapsiaan samaan aikaan. Kuulostaa kyllä todella hienolta! Eikö vain?

Kun saamme remontin valmiiksi aion todellakin ostaa Sukhilta maton meidän olohuoneeseen, koska silloin se myös aina muistuttaa että olen ollut mukana jossakin hyvässä asiassa. Vielä mattoa ei voi kotiuttaa koska en tiedä vielä minkä värinen matto sopisi meidän olohuoneeseen. Toivon mukaan remontti valmistuisi muutaman kuukauden päästä. Tietenkin omalla tavalla haastetta tuo se että halutaanko olohuoneeseen villamatontilkkumatonBen Ouarain-maton vai huopapallomaton. Koska jokainen Sukhin tarjoamista matoista on upeita ja varmasti sopisivat meille, mutta se jää nähtäväksi millainen matto meille tulee. Matto saisi olla kumminkin sellainen joka sopisi lapsiperheeseen, eli mahdolliset tahrat olisivat suhteellisen helppoja puhdistaa.

Ole sinäkin osana tekemässä hyvää ja hanki Sukhi-matto! 
Instagramin puolelle on tulossa arvonta! 
Miltä Sukhi-matot mielestäsi kuulostaa?
Millaisen maton sinä haluaisit?
Oletko kuullut Sukhista ennen?

6 kommenttia

 1. Milla – Sukhimatot kirjoitti:

  Kiitos kun jaoit ajatuksiasi, ja vähän Sukhinkin tarinaa Liina! Ja onnea kaikille arvontaan 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kivan näköisiä – jos en olisi jo elämässäni vaiheessa, jossa karsin enemmän kuin hankin, niin voisin vaikka harkita!

 3. Anu / sayitanywayblogi kirjoitti:

  Täytyykin käydä tsekkaamassa sinun Instagram ja osallistua arvontaan 🙂

 4. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Olen haaveillut juuri tälläisestä matosta, sellaisesta suhteellisen isosta, mutta hinnat ovat olleet aika korkeita, joten on jäänyt vielä ostamatta. Ne on kylläkin olleet isojen kansainvälisten yritysten mattoja, tälläisestä matosta voisinkin maksaa enemmän.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Kauniita ja kivoja pannunalusia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *