Hae
Liina Beth

MUREHTIMINEN ON TURHAA

Arkisin tulee juostua jatkuvasti paikasta toiseen ja se on omalla tavalla kauheaa suorittamista, yrittää siinä samalla olevan paras mahdollinen äiti. Pitää käydä töissä, päiväkodissa, harrastaa, tehdä ruokaa, siivota pestä pyykkiä ja siinä samalla miettii jo millaista se on sitten kun lapsi on kouluiässä. Välillä mielessä pyörähtää ajatuksia tulevasta kesästä ja ensi vuodesta, miten saadaan sumplittua kesäloma, kun päiväkoti on heinäkuussa kiinni. Mitä sitä turhaan miettii nyt jo kesää ja stressata etukäteen. Yleensä asioilla on tapana järjestyä ja loppujen lopuksi kaikki asiat menevätkin hyvin. Miksi siis oikeasti kuluttaa energiaa tyhjän kanssa, koska asiat eivät koskaan kumminkaan mene niinkuin suunnittelee?
Turha murehtiminen

Myönnän…minä olen ehkä suurin murehtija, tai ehkä olen ennen ollut. Pikku hiljaa olen yrittänyt opetella siitä eroon. Helppoa se ei ole ollut ja eikä se ihan pienessä hetkessä tapahdukaan. Mitä jos sairastun, miten kaikki pärjää? Tällaista olen jossain vaiheessa miettinyt, miksi oikeasti kuluttaa energiaansa tällaisen pohtimiseen? Koska näihin asioihin harvemmin pystyy itse vaikuttamaan, sairastut jos sairastut. Mietitään siis asiaa vasta sitten jos näin tapahtuu. 


Murehditaan vasta kun tapahtuu jotain

Murehditaan siis asioita vasta kun oikeasti tapahtuu jotain ja käytetään se energia ennemmin arjen pyörittämiseen ja harrastuksiin. Olen itse ainakin huomannut sen että kun lisäsin kuntoilun elämääni niin tulee murehdittua paljon vähemmän, koska käytän sen saman energian kuntoiluun kuin että olisin kotona ja murehtisin. Voin tällä hetkellä ainakin itse paremmin kuin koskaan, samalla kun voi hyvin niin energiaakin on vaikka muille jakaa. 
Sorrutko joskus murehtimaan turhia asioita? 
Oletko yrittänyt päästä pois siitä tavasta? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *