Hae
Liina Beth

PYSÄYTÄ VIRUSTEN LEVIÄMINEN

Kuva pixabay

Talvi ja kevättalvi, ovat tautien kulta-aikaa. Ne pyörivät joka paikassa ja ne yrittävät löytää uhrejaan ties missä. Jos haluat sairastua niin muista kaivaa nenää, hinkata kasvojasi ja satavarma tartunta on nuole yleisen vessan kahvoja. Mutta mitä jos ei halua sairastua norovirukseen, influenssaan tai mihinkään muuhunkaan niin miten voit välttää sairastumista?
Välillä lukee Facebookissa siitä kuinka ihmiset on oksennelleet edeltävän yön ja ovat jo aamulla kunnossa ja lähtevät töihin ja kuntosalille. Kokeeko ihminen olevan tässä kohtaa super-ihminen koska ei ole yhtäkään päivää poissa töistä ja kuntosalillakin olisi rinta-olkapäivä josta ei tietenkään voi olla poissa? Tässä yksi hyvä esimerkki mikä pistää virukset leviämään, hyvä olisi olla ainakin yksi oireeton päivä kotona ellei jopa kaksi, koska pitää muistaa että norovirukseen sairastunut levittää vielä tautia jopa 2 viikkoa sairastumisensa jälkeen. Huimaa eikö? Vai alkaako ihmiset miettimään siinä kohtaan että ” ihan sama vaikka muut sairastuvat koska mäkin juuri sairastin!
Mutta miten sinä voit pysäyttää näiden pirullisten tautien leviämisen tai ylipäätään sairastumisen?
Jos haluat lähes sataprosenttisesti välttää nämä taudit, niin pysy kotona ja käytä kotona vielä hengityssuojainta. Ruoankin voi nykyään tilata kotiin joten sekään ei ole mikään ongelma. Hanki etätyö ja lapselle kotikouluopettaja. Näin sinun ei tarvitse poistua kotoa ollenkaan.
Kuva pixabay
Tautien leviämiseen voit itse kantaa kortesi kekoon, ole oikeasti kotona siihen asti kunnes olet terve! Ihan ok-vointisuus ei tarkoita että olet kunnossa. 
Miten voin estää tartunnan?

On muutama hyvä keino ainakin yrittää saada tartuntaa. Eihän ne sataprosenttisesti auta mutta ainakin mahdollisuudet sairastumiseen ovat suuret!
Käsienpesu on tärkein! Pesetkö kädet kun tulet kotiin? Pesetkö kädet vessankäynnin jälkeen? Pelkkä nopea huljuttelu ei auta vaan saippuaa käsiin ja muista hieroa kämmenselät, sormien välit ja hyvä aika on n. 20 sek. Sammuta julkisissa vessoissa hana joko paperin kanssa tai hihan kanssa. Kuivaa kätesi kunnolla ja poistu vessasta hihan avulla ( julkisissa vessoissa ). Ei ole tyhmää vältellä tauteja vaan päinvastoin on tyhmää yrittää saada tauti tahallaan!
Talvisin on hyvä myös ottaa osaksi terveellistä ruokavaliota maitohappobakteerit. Jotka parantavat vastustuskykyä. Maitohappobakteereissakin on suuria eroja ja meillä käytetään Fuko-tabseja, jotka ovat kotimaisia ja sisältävät huomattavasti enemmän maitohappobakteereja kuin Gefilukset ja Relat.
Sanotaan että influenssarokotus auttaa, mutta viime vuonna otin rokotteen ja sairastin influenssan, joten en itse henkilökohtaisesti usko niiden toimintaan. 
Miten sinä estät tartunnan?
Ajatteletko muita kun olet juuri sairastanut?

4 kommenttia

 1. Jeannays kirjoitti:

  Tää oli erittäin hyvä kirjoitus! 🙂 Itse olen välttänyt pöpöt kunnon käsipesulla. 🙂

 2. Maria kirjoitti:

  Influenssarokotehan ei ole 100% teholtaan. Niiden tehon kuitenkin näyttää tutkimukset. Rokotteen hyödyllisyydestä varsinkin riskiryhmien kohdalla on aikalailla turha väitellä mielestäni. 🙂 Mulla on nyt eka vuosi pitkään aikaan ilman rokotetta ja toivon, ettei nyt käy huono tuuri ja influessa tule. Kerran sairastaneena en kyllä toista kertaa huolisi, sen verran raju tauti oli minulla.

  Maitohappobakteereja oon syönyt jo pari vuotta jatkuvasti ja uskon niiden parantaneen vastustuskykyäni. Uskossa on ainakin hyvä elää! 😀

 3. Heidi Auvinen kirjoitti:

  Hyvä ja ajankohtainen postaus! Itse pyrin välttämään taudit tarpeeksi hyvällä hygienialla (käsienpesu yms)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

 4. Marjo kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Itseäni aina ärsyttää kun ihmiset tulevat kipeinä töihin ja samalla levittävät omaa pöpöää sitten myös muihin. Päivä-pari kotona olisi paikallaan sekä sairastuneelle että työkavereille etteivät taudit tarttusi.

  Käsiä pesen ja käsidesiä käytän jos sitä on tarjolla. En enää kannata sitä mukana koska pullo levisi ikävästi laukkuuni pari vuotta sitten. En ole bakteerikammoinen mutta rullaportaiden kaiteista en välttämättä ottaisi kiinni tai söisi ennen käsien pesu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *