Hae
Liina Beth

LASTEN SAIRASLOMIEN VÄÄRINKÄYTTÄJÄT

Voin rehellisesti sanoa etten ole ikinä ollut kotona hoitamassa ” sairasta ” lasta vaan olen vain ollut hoitamassa SAIRASTA lasta. Valitettavan usein kuulee ettei jakseta mennä töihin niin otetaan lapsen kustannuksella sairaslomaa. Tiedättekö… näistä ME tunnolliset ihmiset kärsitään. Siinä kun on haettu 3 päivää turhaa sairaslomaa niin teet työkaverisi työtaakan suuremmaksi. Ehkä myös kirjoitat Facebookiin että ihanaa ulkoilla lapsen kanssa ja et ehkä huomaakaan että pomosi tai työkaverisi on Facebookissa kaverisi. 
Laiskottaako ettei jaksa tehdä töitä?
Nämä ihmiset voivat vedota siihen että töissä on niin rankkaa ettei jaksa mennä töihin kun kotona pitäisi tehdä suursiivous, mutta se kun ei napostele, varsinkaan työpäivän jälkeen. Tällaisten takia tunnolliset vanhemmat kärsivät ja potee todella huonoa omaatuntoa. Tottakai kaikki lapset sairastelevat joskus ja jotkut lapset sairastelevat useammin kuin toiset, ei sille voi mitään. Mutta mitä jos lapsella onkin joka viikko mahatauti tai kuume. Silloin pitäisi lapsikin tutkia paremmin kuin antaa vanhemmille vain sairaslomaa. 
Lasten sairasloma = vapaapäivä?
Jos olen itse hoitamassa sairasta lasta kotona niin siitä on vapaapäivä kaukana, yleensä ne ovat vielä raskaampia päiviä kuin ne oikeat vapaapäivät. Yleensä lapsi on sairaana todella suurtarpeinen ja haluaa vain vanhemman syliä ja hoivaa. Silloin ei pahemmin siivota tai tehdä muutakaan kuin palvellaan pikkupotilasta. 
Mutta myös vanhemmalla on velvollisuus tehdä kotona töitä jos on jotain sellaisia töitä mitä pystyy tekemään kotona kun lapsi on sairaana, esimerkiksi katsoa välillä sähköposteja tai vastata puhelimeen. 
Jos ärsyttää tai väsyttää olla töissä niin pinnaatko lasten 
kustannuksella? 
Onko teillä töissä näitä väärinkäyttäjiä tai tunnetko ylipäätänsä?

13 kommenttia

 1. Mere kirjoitti:

  Siis tekeekö joku oikeasti tällaista? :O
  Tunnen kyllä nimenomaan työkavereiden takia syyllisyyttä jos olen kipeänä lasten kanssa kotona, vaikkei kyllä pitäisi. Tiedän ettei mun poissaolo valitettavasti vaikuta työmäärään, vaan kaikki on silti tehtävä. Olen myös joskus tehnyt töitä kotona kipeän lapsen kanssa, mutta en kyllä sillekään linjalle enää lähtisi. Kyllä se lapsi silti tarvitsee mua enemmän, mutta tavoitettavissa tietty olen. 🙂

 2. hannamaria kirjoitti:

  Aihe ei oiken omalle kohdalle loksahda, mutta porukat kyllä jäi kotiin kun meillä oltiin todella kipeitä. Minkään pikkuflunssan sijaan taasen ei kotiin useimmiten jääty 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 3. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Harmillista jos näin on, luulisin että vanhempien pinnaaminen työpaikalta on kuitenkin aika harvinaista, suurimmalla osalla lienee korkeampi työmoraali.

 4. Minnea Muru kirjoitti:

  En tällaista harrasta. Työkavereista en tiedä.
  Koen, että joskus on hankala tietää, koska lapsi on tarpeeksi sairas, jotta tulisi jäädä kotiin. Ei haluaisi puolikuntoista?lasta viedä hoitoon, mutta toisaalta töistäkään ei kehtaisi olla pois kovi heppoisella perusteella…
  Ja olet ihan oikeassa, ettei kotona sairaan lapsen kanssa ollessa todellakaan ole lomaa!

 5. Frutti di Mutsi Sofia kirjoitti:

  Totta joka sana. En itsekään ymmärrä tällaista pätkääkään. Ei tulisi edes mieleen jäädä koulusta pois mukakipeiden lasten kanssa kun oikeitakin sairauspoissaoloja on päiväkodin aloittamisen jälkeen ollut niin paljon.

 6. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

  Voi ei jos joku tekee näin. Tärkeä aihe. Hyvä, että kirjoitit.

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Ihme sädekehän kiillotusta koko teksti. Miksi ihmeessä kukaan lapsensa kustannuksella näin tekisi?

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Kyllä näitä valitettavasti löytyy ja en todellakaan tiedä miksi joku näin tekee, sama asia koskee myös omia sairaslomia väärinkäyttäjät.

 9. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Mä oon kyllä ulkoillut lasten kanssa, vaikka olisivat olleet kipeenä. Vähän riippuu heidän olotilasta. En nyt puistoon menis tms muita tartuttamaan, mutta omalla pihalla voi hyvin olla. Onhan näitäkin ihmisiä, jotka hakee saikkua ja väittää lasta kipeeksi vaikkei olisikaan, mutta kenties se sitten kertoo jotain henkilön omasta stressi/työuupumustasosta..?

 10. Anonyymi kirjoitti:

  Samaa mieltä Hanna. Sairaslomien väärinkäyttäjiä on monenlaisia. Tosi epärehellistä ja epäreilua. Minustakin hyvä ja tärkeä aihe kirjoittaa.

  T. Maija

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Löytyykö tähän väittämään jotain tilastollista tai muuta julkaistua artikkelia faktatueksi suhteessa siihen oikeasti todettuun ongelmaan miten paljon lapsia viedään puolikuntoisina päiväkotiin/kouluun, vai onko tämä vain oman elämänpiiriin rajoittuva subjektiivinen näkymys?

 12. Prb kirjoitti:

  Lasten kanssa työskentelevänä olen kyllä toista mieltä, lapset tuodaan nykyisin todellakin sairaana hoitoon ja vaikka suoraan sanotaan että ei olla hoitokunnossa niin aamulla tullaan taas ja kotona oltu ihan terveenä. Todellakin enemmän saisivat olla kotona sairaan lapsen kanssa

 13. Anonyymi kirjoitti:

  Uskoisin, että voi olla noita "lapsi sairaana" -vanhempia. Jotenkin kuunneltuani tuttavia, jotka työskentelevät lastenpäivähoitopaikoissa/eskarissa/koulussa tulee esille ennemminkin se toinen ääripää, eli lapsi laitetaan sairaana sinne päivähoitoon. Joskus jopa niin, että aamulla annetaan lääkettä, ettei tauti paljastuisi. Minusta tämä sinun huolesi on hyvä nostaa esille, mutta tässä tullaan myös sen äärelle, että lapsia ja pikkulasten vanhempia on viime aikoina lyöty maan rakoon muutoinkin, niin tämä entisestään syyllistää ja luultavasti juuri niitä tunnollisia tyyppejä. Tämä ei kolahda niihin, jotka voi vailla omantunnon kolkutusta jäädä kotiin terveen-sairaan lapsen kanssa. Minusta lapsi on niin arvokas, että häntä pitää voida jäädä hoitamaan kotiin ilman minkäänlaista tunnon tuskaa. Jos työtoverit tai työnteko siitä kärsii, niin se on työnantajan velvollisuus valmistautua noihin juttuihin. Joskus mietin, miten paljon piilotettua vihaa pienten lasten vanhempiin kohdistuukaan. Mutta any way. Joku muu kun syyllistämis-systeemi tarvitaan takaamaan se, että kotona hoidettava lapsi on sairas – mitä nyt kukaan normijärjellä varustettu ihminen ei suinkaan halua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *