Hae
Liina Beth

TEE TREENAAMISESTA RUTIINIA

” En voi aloittaa treenaamista, koska mulla ei ole aikaa ”. Ne ovat niitä kuuluisia tekosyitä, totta puhuen se aloittaminen on vaikeinta. Aloittamista voi aina lykätä ” aloitan ensi maanantaina ” ja se maanantai meni… ”aloitan kahden viikon päästä maanantaina” ja huomaat taas että nekin maanantait jo meni.

Löydä ystävä joka käy salilla

Se aloittaminen kun on vaikeaa, koska päänuppi on täynnä tekosyitä ja se suklaa ja sohva houkuttaa enemmän. Varmasti jokaisella meillä on ystävä joka käy kuntosalilla niin ota rohkeasti häneen yhteyttä ja kerro että olisit kiinnostunut käymään kuntosalilla. Useampaan kuntosaliin pääsee tutustumaan kaverin kanssa ensimmäisen kerran veloituksetta. Muutaman kerran on mukavaa käydä jonkun tutun kanssa mutta muutaman kerran jälkeen tekee mieli mennä jo yksin.

”Itsekin jahkailin aloittamisen kanssa vuoden jos toisenkin.”

Muutamassa viikossa olin jo täynnä itsevarmuutta ja painelin yksinäni salille, tein niitä liikkeitä joita ystäväni oli opastanut. Pikkuisen ehkä häiritsi ne muut, koska tuli mietittyä asioita aivan liikaa. ” Mitä jos en osaakaan ja minua vain kytätään ” Note for yourself : Älä ajattele mitä muut ajattelee! Koska yleensä silloin tulee ylianalysoitua.

Mistä se aika ja miten jaksaa kaiken ohella?

Me ihmiset rakastetaan rutiineja, arki on täynnä rutiineja. Heräät aamuisin aina samaan kello aikaan, keität kahvia, meikkaat, puet, peset hampaat, herätät lapsen, hän pesee hampaat, vitamiinit naamariin,  lähdette päiväkotiin ja töihin… Nämä ovat niitä rutiineja jotka toistuvat päivästä toiseen. Mihin saat tungettua kuntosalin? 
Itse käytän hyväksi kaikki oma aikani, esimerkiksi lapsivapaalla painelen ensimmäiseksi kuntosalille. Sitten vasta muut. Arkisin käyn salilla joko silloin kun taapero menee nukkumaan mutta välillä joku isovanhemmista hakee taaperon päiväkodista niin pääsen suoraan töistä salille. 


Usko pois, jaksat sata kertaa kaikkea enemmän kun harrastat liikuntaa!
Voisitko kuvitella tehdä treenaamisesta rutiinia vai oletko 
kenties jo tehnyt? 
Miten yhdistät treenaamisen kaikkeen?
Jaksatko enemmän kun harrastat liikuntaa?

4 kommenttia

 1. Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Voi voi, miten nuo esimerkit iskivätkään. Olen juuri tuollainen jahkailija ja tekosyiden keksijä. Kyllä minä muuten, mutta kun…

 2. Melissa L kirjoitti:

  Mun tekosyy siihen miksi en enää käy sambakoululla on se, että teen iltapainotteista työtä ja tunnit on silloin kun olen töissä. Onneksi on hyötyliikunta 🙂

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Aloittaminen on ainakin minulle se vaikein juttu! Sitten kun pääsee vauhtiin kaikki sujuu rutiininomaisesti.

  Tällä hetkellä minulla on menossa hyvä boosti liikunnan suhteen ja hyvä näin koska kohta minulla alkaa golfkausi. Silloin liikunta jatkuu yhdessä murun kanssa.

 4. isivuosi kirjoitti:

  Juuri näin, rutiineissa on voimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *