Hae
Liina Beth

JA TAAS LIRAHTI HOUSUUN

Kuva Pixabay
Kireät jumppatrikoot jalassa ja seuraat Zumba-ohjaajaa kunnes tunnet että jalkoja pitkin valuu jotain lämmintä. EIKÄ, TAAS! Se ei katso aikaa tai paikkaa kun lirahtaa, harmittaa kun ei voi lasten kanssa hyppiä trampoliinilla koska muutenhan taas kastuisi housut. Luulit päässeesi eroon tuosta kiusallisesta vaivasta ja hei… olet nuori, eihän paikat vielä pitäisi olla niin rapakunnossa että lirahtaisi housuun.

Yllättävän yleinen vaiva

Ääh, miten noloa olla alta kolmekymppinen ja kärsiä samasta vaivasta mistä oma mummukin. Ikäeroahan tosin taitaa olla 50 vuotta. Siis tarviikohan sitä hommata kaapit täyteen Tenaa, mutta miten saa laitettua stringit ja Tenat? Olit sitten 20v urheileva nuori nainen tai 30v äiti niin voitte kärsiä samasta vaivasta. Ei se katso ikää tai kuntoa. Kyse ei ole pelkästään mummojen vaivasta. Älä siis huoli et ole yksin vaivasi kanssa.
Vaiettu vaiva johon löytyy apua

Varsinkin synnyttäneillä naisilla löystyy paikat, mutta ne on mahdollista saada lähes samaan kuntoon mitä ennen. Turhaan ei jankuteta lantionpohjalihasten treenaamisesta. Kunhan muistaisi esimerkiksi 2-5 kertaa viikossa, tai vaikka kerrankin, sekin on parempi on ei yhtään. Se auttaa mahdolliseen virtsankarkailuun mutta myös auttaa seksielämässäkin saamaan orgasmin paljon helpommin. Kuulostaa hyvältä, eikö?
Pelkästään muutaman viikon jälkeen huomaa jo eroa, eli ei tarvitse treenata kuukausi tolkulla. Lantiopohjalihasten treenaaminen tekee helpoksi se että se on huomaamatonta ja sitä voit tehdä vaikka töissä tai vaikka nyt kun istut siellä ruudun toisella puolella. 
Lantionpohjalihasten treeniohjeet

Treenaamisen kannattaa aloittaa nuorena niin välttää vaivoja ja eikä vasta kun on synnyttänyt.
Jos et ole treenannut lantionpohjalihaksia koskaan tai on ollut pidempi tauko, niin kannattaa aloittaa alusta ja tehdä kaikki makuullaan, se on paljon helpompaa mitä seisaltaan ja istualtaan. 
Aloita sillä että supistat lihaksia tiukasti, pidä 5 sekuntia ja taukoa 10 sekuntia ja toista 10 kertaa
Kun taas haluaa pikkuisen haastetta niin pidä 6-8 sekuntia ja taukoa 6-8 sekuntia ja toista 20 kertaa, tässä samalla voit tehdä kestävyystestiä supista lihasta 20-30 sekuntia kerrallaan. Haastetta saat myös sillä että teet istualtaan tai seisaaltaan.
Kuva Pixabay
Rakasta kroppaasi ja treenaa!
Haastan kaikki treenaamaan lantionpohjalihakset
kesäkuntoon!

Treenailetko usein lantionpohjalihaksia?
Oletko kärsinyt virtsankarkailusta?

9 kommenttia

 1. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Tämä on kyllä sellainen juttu jonka aina meinaa unohtaa! Kiitos haasteesta, se on otettu vastaan (jumppaillen!).

 2. Melissa L kirjoitti:

  On paljon eri syitä miksi virtsavaivoja tulee, läheskään kaikkiin vaivoihin ei auta syvien lihasten treenaaminen. Vaan hoitoina on laajennukset, lääkehoito niin katetrilla kuin vaihtoehtoisena pillerihoito, myös leikkauksia suoritetaan. Ensin pitää selvittää mikä on aiheuttaja ja sen mukainen hoito. http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/virtsarakko-oikuttelee-noin-330-000-suomalaisella/

 3. Laura kirjoitti:

  Tosi hyvä postaus tärkeestä aiheesta 🙂

 4. Mere kirjoitti:

  En ole toistaiseksi kärsinyt kysesisestä vaivasta, mutta lantionpohjan lihasten treenaaminen on kyllä tärkeää, oli virtsankarkailua tai ei. Tämä oli hyvä muistutus, erityisesti näin loppuraskaudessa! Kiitos 🙂

 5. Minna kirjoitti:

  Mun todellakin pitäisi muistaa treenata lantionpohjan lihaksia! Meinaan ei trampoliinihyppiminen oikeen onnistu 😀

 6. Koivulan emäntä kirjoitti:

  Todella rohkeasti tartuit erittäin tärkeään aiheeseen. Loistava postaus! Ja kiitos muistutuksesta, aloinkin heti treenaa. ??

 7. Mama Lina kirjoitti:

  Kiitos!
  Jotenkin tämä pakkaa unohtumaan 🙁 niin yllättävän tärkeää olisi muistaa treenata ?

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Asiaa ei niinkään tullut ajateltua ennen raskautta vasta lapsen syntymän jälkeen. Tsemppiä loppuraskauteen ja tulevaan synnytykseen ?

 9. Ulla - Kadun aurinkoisella puolella kirjoitti:

  Tärkeetä asiaa! Mulla lirahtaa, jos aivastus yllättää. Etenkin kyykkyasennossa aivastamista pyrin välttämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *