Hae
Liina Beth

SUPPOA PYLLYYN JA PÄIVÄKOTIINVoi ei! Lapsella taas kuumetta! En voi oikeasti tänään olla pois töistä koska pomo ei tykkää hyvää kun lapsi taas sairastaa. Juuri viime viikolla lapsella oli vesirokko ja sitä edeltävänä viikkona korvatulehdus. Pomo alkaa katsomaan kieroon ja todellakin luulee että lusmuilen vain töistä. 
Särkylääkkeet alentavat kuumeen, joten aamulla ennen päiväkotiin lähtöä on hyvä siis laittaa lapsen takamukseen suppoa. Luulet ehkä olevasi ovela tehdessäsi näin mutta tosiasiassa vaarannatko oman lapsesi terveyden sen takia että tosiaan pääset töihin. 

Jäät kiinni kun lapsesi ulostaa supon ulos, haluatko että päiväkodin henkilökunta ajattelee että olet tässä asiassa paska mutsi. Tässä ei heru säälipisteitä vaikka kuinka olisi määräaikainen työpaikka. Vaikket vaarantaisi oman lapsesi terveyttä niin mieti edes niitä muiden lapsia…


Ihmiset nyt vain sairastavat joskus!

Elämä nyt sattumoisin menee niin että mekin olemme olleet lapsia ja sairasteltu, nyt me olemme vanhempia ja meidän lapset sairastelevat. Välillä myös me itsekin ollaan sairaana. Työnantajat pitäisi ymmärtää myös enemmän ettei myöskään kaikki ota turhaan sairaslomaa lasten kustannuksella. Se on joka kerta yhtä perseestä soittaa esimiehelle ja sanoa että ollaan kuumeessa tai korvatulehduksessa. Se ketä nauttii siitä soitosta niin ihme, luulen silti että monet muut ovat kuin minä, pyörittelee puhelinta 5 minuuttia, kävelee ympäri asuntoa vielä toiset 5 minuuttia ja sitten vasta soittaa. 
Pysytään sairaana kotona, jooko?
Joka paikka vilisee tauteja jos jonkin näköisiä. Tällä omalla käyttäytymisellä vain pahennat tilannetta. Lapsesi hyvässä lykyssä saa vielä vakavan jälkitaudin koska joutunut päiväkodissa riehumaan muiden lasten kanssa, vaikka lapsen pitäisi huilata kotona ja kerätä voimia että kroppa jaksaa taistella pöpöjä vastaan.
Toivon ettei kukaan myönnä että laittaa lapsensa peppuun suppoa!


Mitä ajattelet tällaisista vanhemmista?
Onko tämä sen arvoista että kannattaa 
uhata toisen terveyttä?

15 kommenttia

 1. Ulla - Kadun aurinkoisella puolella kirjoitti:

  Mikään työ tai koulu ei ole niin tärkeää, etteikö sairaan lapsen kanssa voisi jäädä kotiin! Eli oon sun kanssa samoilla linjoilla. Ei mennä puolikuntosina pahentamaan tautia tai tartuttamaan muita!

 2. Mama Lina kirjoitti:

  Nimenomaan!
  Kamalaa se on silti soittaa esimiehelle ettei pääse töihin kun lapsi on sairaana mutta ennemmin soitan kun vien puolkuntoista lasta päiväkotiin.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Ei mitään suppoa, pronaxenista ei jää todisteita. Näitä paljon kuulleena 🙁 terkuin pph

 4. Pimaka kirjoitti:

  Ei kannata suppoa laittaa kun siitä jää kiinni. Pronaxen ollut jo useamman vuoden hitti. Näitä lapsia paljon nähty 🙁

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Sairaan lapsen paikka on kotona vanhemman hoidossa. Meilläkin nyt 3viikko putkeen kipeenä. Eikä mieleenkään tullu viedä lasta hoitoon. Lapsi itsekin kaipaa kipeenä läheisyyttä ja sitä kuuluukin saada. Turvaa vanhemmasta kun olo on kurja.

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Mutta mitä sitten jos lapsi osaa puhua? Kertoo päiväkodissa että äiti antoi lääkettä?

 7. Mama Lina kirjoitti:

  Mutta mitä sitten jos lapsi osaa puhua? Kertoo päiväkodissa että äiti antoi lääkettä? Surullista että ihmiset tekevät näin. 🙁

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Nimenomaan, mutta ei sekään varmaan mukavaa ole että joutuu putkeen olemaan pitkiä aikoja, mutta ennemmin niin kuin veisi päiväkotiin…

 9. Anonyymi kirjoitti:

  Muista kuinka jouduin esimieheni puhutteluun, koska lapseni sairasteli useasti. Esimieheni sanoi, että minun pitäisi hankkia mannerheimin lastensuojeluliitolta hoitaja lapselleni, että minä pääsisin töihin. Tähän sanoin napakasti että tiedän oikeuteni hoitaa sairasta lastani kotona. Puhuttelu loppui siihen, että hän vielä hyvin selkeällä suomenkielellä totesi ettei minun työsopimusta jatketa kesän lopulla jos joudun olemaan töistä pois lapseni tai oman sairastelun takia. Sen keskustelun jälkeen lapsellani oli vielä ainakin kerran korvatulehdus ja itsekin sairastuin ihan kunnon räkätautiin.

  Työsopimustani ei jatkettu.

  Vaikka vieläkään minulla ei ole vakitöitä ja olen synnyttänyt tässä välissä toisenkin lapsen,niin en toimisi eri tavalla. Lapsi hoidetaan kuntoon kotona ja puolikuntoista lasta ei viedä päiväkotiin. Jos työnantaja pakottaa työntekijän tilanteeseen missä joudut valitsemaan sairaan lapsen tai työpaikan väliltä ei ole tervettä.

 10. Anonyymi kirjoitti:

  Ei täälä päin enää suppoja käytetä! Jos haluat että oikeesti vaikuttaa niin suunkautta panadolia vaan!!!

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Ei kipeetä hoitoon vaikka työt menis?Näin meinaan kävi…2 ja 3v sairastu mun ekan työkuukauden aikana.Melki 3vk jouduin oleen pois kun ite sairastuin myös ( välissä 1 pv töissä, välissä 3h)Töihin palatessa kuulin että palkasta lähtee -50% niiltä päiviltä kun olin lapsen kanssa kotona?Pomo käski mennä sossuun kun kysyin millä pärjätään…Saman tien aloin hakeen uutta duunia ja sen onnek sain alle viikossa..

 12. Anonyymi kirjoitti:

  Välillä on taas niin, että mielestäsi lapsi on jo päiväkotikuntoinen, mut pk lähettääkin lapsen kotiin. Siis, joo nokka vuotaa, mut ei kuumetta, syö hyvin, jaksaa leikkiä. No, pidät lapsen kotona, seuraavana päivänä taas soitetaan puolita päivin että hae kotiin, tätä jatkui kolmella päivällä, illalla kävimme lastenlääkärillä, lääkäri nauroii että mikä lasta vaivaa, sanoin et pk:n mielestä kipeä. Lääkäri antoi mulle sekä todistuksen lapsen pk- kuntoisuudesta ja sairaslomalapun, jos vaikka perjantaina taas lähettävät lapsen kotiin. Pe klo 12 soittivat, hae kotiin. Ei auttanut lääkärintodistus, olin sitten hyvillä mielin sairaslomalla. Lapsi paineli kuin aropupu kotona, ei tietoakaan et olis kipeä. Tää oli oikein kiusantekoa päiväkodilta. Et näinkin päin. Olisin kyllä ymmärtänyt jos soitetaan heti, mut kun aina ennen päikkäreitä. Lapsella oli vaikeuksia nukkua päikkäreitä ja sillä viikolla hoitajia vähemmän, et oliko syy siinä, mene ja tiedä. Onneks pk-elämä on takanapäin, en kyllä haluais luottaa ihmisiin, jotka luulevat tietävänsä asiat paremmin kuin lääkäri.

 13. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Joo tää on kyllä paras, että särkylääkettä naamaan ja lapsi hoitoon. Sitten valitetaan, kun oma lapsi sairastuu, kun muut tuo sairaana hoitoon, mutta omaa käytöstä ei toki nähdä mitenkään vääränä 😀 Kuinkahan paljon päiväkotien sairauspoissaolot vähenisi, kun lapset oikeesti olis kotona sen yhden kuumettoman/oksentamattoman päivän!

 14. Pimaka kirjoitti:

  Niinpä.. sitä ei voi muuta kuin toivoa että kuume nousisi kuitenkin..

 15. Anonyymi kirjoitti:

  Tässäkin kommentoinnissa huomaa että nainen on naiselle susi. Terkuin kahden äiti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *