Hae
Liina Beth

KATEELLISET SUOMALAISET OVAT ONNELLISIMMAT KANSALAISET

Hienoa! Me suomalaiset ollaan YK:n tutkimusten mukaan maailman onnellisinta kansaa. Omasta mielestäni tämäkin tutkimus on täyttä paskaa! Suomalaisuuteen kuuluu se kateellisuus, eli me maksetaan mielellään 50€ siitä että naapurilta viedään 100€ tai toinen vertauskuva: me maksetaan vaikka 100 € ettei naapuri saa 50€. Kateellisuus opitaan jo äidin kohdussa koska meille ei riitä mikään, koska naapurilla on asiat aina paremmin asiat. 
Miksi ei voi olla onnellinen toisen puolesta?

Taito mikä on hyvin vaikea oppia, on se että osaisimme iloita toisen onnistumista tai sitä että naapuri voitti lotossa. Tietty se vähän harmittais mutta miksi pilata toisen onnellisuuden käyttäytymällä kuin pikkulapsi? Ehkä olisimme onnellisia siitä että naapuri kysyisi että haluaisitko kenties puolet? Tarjoaisitko itse naapurille puolia jos olisit voittanut?
Periaatteessa positiivisuus luo onnellisuutta
Jos me aina muistettaisiin ajatella positiivisesti, niin me voidaan paljon paremmin ja ollaan onnellisia kuin ajatellaan kaikki negatiivisesti ja todetaan vain ”kaikki menee kumminkin päin mönkää”. Mutta jos ajattelisikin ennemmin ”kyllä tämä vielä onnistuu”. Niin suuremmalla todennäköisyydellä kaikki onnistuu ja luot itsellesi paremman fiiliksen kun ajattelet positiivisesti.
Mistä me sitten ollaan onnellisia?

No ainakin siitä kun maksettiin se 50 € ja naurettiin kun naapurilta vietiin 100 €. Nauretaan aidan toiselta puolelta räkättävää naurua. 
Ei vaiskaa, no ehkä se että meillä on periaatteessa kaikki hyvin täällä Suomessa, tai ainakin suurimmalla osalla. Olishan se ollut kivempaa syntyä rikkaaseen perheeseen ja omistaa uusi Rolls Royce.
Suomessa pidetään huolta vähänosaisista, tai oikeastaan vanhuksille olisi hienoa saada paremmat oltavat. Meillä on julkinen terveydenhuolto, koulutus yms. Kaikilla on mahdollisuus opiskella lääkäriksi, eli vaikka just sun vanhempas olis raksatyyppei niin voit yhtälailla opiskella lääkäriksi kuin lääkärin lapsi. 

Instagramissa löytyy arvontaa!
Mistä sä oot just nyt onnellinen?
Myönnätkö olevasi kateellinen?

5 kommenttia

 1. tuulanneli kirjoitti:

  Heippa 🙂

  Olipas hyvä postaus ja tiedätkö, olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kuinka me voidaan olla onnellsisia, jos me ollaan kateellisia sekä peruspessimistiä 😉

 2. Ulla - Kadun aurinkoisella puolella kirjoitti:

  Yk:n "tutkimus listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruptioon" (ylen sivuilta lainattu pätkä) eli enemmänkin yleisiä asioita tutkimusmaista. Eli ihan perustu suomalaisuuteen tai suomalaisten kokemaan onnellisuuteen ja siitä vedettynä kateellisuuteen. Näillä mittareilla saadaan olla onnekkaita, että asutaan ja eletään Suomessa.
  Itse olen nuorempana ollut kateellinen ihminen, mutta oon kasvanut henkisesti (Onneksi!) ja tajunnut, että toisten onni ei ole multa pois. Mulla on just nyt kaikki mitä tarvitsen. 🙂

 3. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Mä en onneksi omassa lähipiirissäni ole törmännyt tuohon kateellisuuteen niin voimakkaana, mutta ollaanhan me suomalaiset perusluonteelta vähän pessimistejä ja niukkailmeisiä. Meillä on kuitenkin asiat täällä tosi hyvin moniin muihin maihin verrattuna, joten pitää olla siitä kiitollinen :).

 4. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Tällä hetkellä olen onnellinen ihmisistä, joita elämässäni on sekä siitä, että olen uskaltanut lähteä tavoittelemaan omia unelmiani. Näen kateellisuudessa myös positiivisiä puolia. Saatan olla kateellinen jollekin toiselle siitä mitä hänellä on, ja lähteä tavoittelemaan itselleni samaa. Tiedän kuitenkin sen, että jos tämä toinen henkilö menettäisi sen mistä olen kateellinen, ei se tarkoittaisi, että minä saisin sen. Näen kateellisuuden eräänlaisena motivaattorina.

 5. Minnea Muru kirjoitti:

  Toivon, että tuo suomalaisten katellisuus alkaa olla selätetty, ja osattaisiin olla onnellisia toisen puolesta, sillä se ei todellakaan ole itseltä pois! Kateellisuus kun vain yleensä satuttaa kateellista itseään!

  Mukava juttu joka tapauksessa, että ollaan jonkun mittarin mukaan onnellisia! Ehkäpä se poikii lisää hyvää fiilistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *