Hae
Liina Beth

MIKSI ÄIDIT HOITAVAT KAIKKI KOTIASKAREET?

Miksi se on pääsääntöisesti nainen tai oikeastaan se äiti joka huolehtii kotitaloudessa kaiken? Miksei äiti saa työpäivän jälkeen lösähtää sohvalle ja ottaa tietokoneen syliin, ei vaan tarvitsee tehdä ruokaa, täytyy tyhjentää ja täyttää tiskikone. Pieni hengähdyshetki kunnes muistaa että pyykkiäkin pitäisi pestä. Lapsetkin tarvitsevat samalla huomiota.

Mitä kodissa tapahtuisi kun nainen vain lösähtäisi sohvalle, tietokoneen ja kahvin kanssa? Taidan kokeilla, ihan mielenkiinnosta!

Miksei miehet osallistu tasapuolisesti?

Kunhan nyt synnyt naiseksi niin se on sinun tehtäväsi, hoitaa koko kotitalous. Ainoa asia mitä mies tekee kodin eteen on vaihtaa lamppuja ja sulakkeita. Kaikki muut ovat naisten kontilla, lumen aurauksesta talon lämmittämiseen. Sehän vaatii jo kunnon emännän taitoja että pystyy nykyään pitämään perheen kasassa. Koska mitä muutakaan se mies siellä sohvalla tekee kuin hengailee.
Valitetaanko me naiset aivan liikaa kuinka huonosti miehet osallistuvat kotiaskareihin tai kuinka huonosti oli taas imuroitu ja he eivät enää vain halua osallistua? Myönnän ainakin sen että pyykkeihin ei tarvitse koskea, varsinkaan sen jälkeen kun merkkineuleet oli käynyt kuivausrummussa. Menihän ne vähän kasaan… onneksi sain hyvän syyn ostaa uusia.
Siivoaminen on homojen hommaa
Niinkö? Ollaanko me naiset homoja? 
Joskus mietin että osaako miehet edes siivota tai huolehtia kodista. Muistan sen kun eilisen, olin tyttöjen kanssa reissussa ja palasin kotiin niin koti oli kuin pommin jäljiltä! 
Siivoaisivat edes omat jälkensä
Mikä siinäkin on vaikeaa, viedä likaiset tiskit tiskikoneeseen, onhan se aika ylitsepääsemätöntä ja raskasta kantaa lasi ja lautanen keittiöön asti. Varsinkin kun siinä kävellessä voi vaikka kompastua imurin johtoon ja kaatua. Laseja ja lautasia löytyy ties minkälaisista paikoista, palaa mieleen teiniajat. 
Kirjoitin tekstin nyt hyvin kärjistetysti. Hyvää tasa-arvon päivää!


Osallistuuko teillä mies kotiaskareisiin?
Tasapuolisesti? Onko naisten ja miesten hommia?

6 kommenttia

 1. isivuosi kirjoitti:

  Lienee yksilöllistä, miten kotityöt hoituu.
  Meillä käytännössä se tekee, joka ehtii, eli nyt kun olen koti-isänä, niin nuokin askareet hoituvat.
  Tiskit vie syöjä itse koneeseen, aina. Millä lapsi muuten oppii toimimaan tällä tavalla? Samoin pöytä pyyhitään ruokailun jälkeen ja sisälle tullessa ulkovaatteet laitetaan paikoilleen.
  Mut on kasvatettu ilmeisen vanhanaikaisesti, kun monet näistä nyky-ilmiöistä tuntuu vieraalta. Meillä kotonakin muistan molempien vanhempien osallistuneen kotitöihin.
  Vanha totuus pätee tässäkin;Manners make man.

 2. Nuuni kirjoitti:

  Mies meillä siivoaa, kun sille päälle sattuu. Itse pidän imuroinnista enkä halua miehen imuroivan, koska hänen mielestään ei ole niin tärkeää, että lattialla ei ole roskia ja itse en taas tykkää, että niitä on. Ja mies ei myöskään pidä väliä sillä onko sängyn ja sohvan alla kauheat pölykerrat, niiden pois siivoamisella ei ole mitään väliä. Itse haluan siivota säännöllisesti, jotta koti pysyy raikkaana.

  Miehelle tärkeämpää on, ettei hyllyt ja tasot pursua kaikenlaisesta krääsästä ja usein siivoaakin hyllyjen ja tasojen päältä tavaroita pois. Usein tulee itse laskettua meidän saarekkeen tasolle tavaraa yms ja siitä mies ei pidä.

  Tämä on oikeastaan ainoa siivoamiseen liittyvä asia, jolla mies pitää väliä. Ihan sama, vaikka wc-pöntössä olisi kakkaraitoja tai muuta likaa, hän ei niitä siivoaisi.

  Mutta kyllä hän useinkin vie silti roskat, se on toinen asia, jolla pitää väliä ja myös pyykinpesu ja astioiden pesu. Näitä laittaa aika useinkin päälle.

  Sanoisin, että tasapuolisesti kotityöt jakaantuu. Ei ole valittamista 🙂

 3. Laura kirjoitti:

  Mä oon varmaan löytäny superharvinaisen miehen, tai sitten oon tässä 13vuodessa kouluttanut sen tarpeeksi hyvin, koska meillä mies hoitaa ihan samalla tavalla kotiaskareita 🙂 nytkin se on tekemässä ruokaa kun mä löhöön sohvalla 😀

 4. Tanja- Kaunis karuselli kirjoitti:

  Otsikkoon viitaten, että niimpä!

 5. Koivulan emäntä kirjoitti:

  Meillä mies osallistuu kotitöihin yhtä paljon kuin minä. Ellei jopa joskus enemmän. Eli voisiko sanoa, että minua on onnistanut? ?

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Ehkä sinua on onnistanut 😉 no tosiasiassa tuo omakin isäntä kyllä osallistuu aika paljon. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *