Hae
Liina Beth

VARPAJAISET – ISIEN ANSAITUT JUHLAT

Törmäsin blogitekstiin jossa kirjoitettiin että varpajaiset pitäisi kieltää lailla. Tottakai lapsen saaminen on yhteinen projekti mutta kyllä parisuhde on kovilla ja miehellä kestämistä elää 9 kuukautta todellisen hormonihirviön kanssa. Tottakai olisi hienoa että naisetkin voisivat juhlistaa tätä ihanaa tapahtumaa, mutta miten ihmeellä se oikein onnistuisi kun äiti imettää vauvaa, silmiä koristaa ihanat pandasilmät, paidassa maitotahrat ja tukkakin on kuin röllillä.
Miksi miehellä ja naisella pitää olla kaikki samaa?

Se että toiselta löytyy housuista letku niin ei tee meistä muutenkaan samanlaisia, heti mietittynä me ajatellaan asiat aivan eri tavalla. Vaikka nainen kantaa lasta 9 kuukautta niin kyllä miehellä on kestämistä lähes koko sen ajan, ellei nainen itke, oksentele tai komentele niin sitten se vain raivoaa vaikka mistä naurettavimmista syistä. Ehkä pahoinvointi tekee paskan fiiliksen, mutta ei se mies sitä ymmärrä. 
Mitä jos varpajaiset olisivat vain illanistujaiset?

Skitsoavatko äidit varpajaisista jos niistä puhuttaisiin äijien iltana? Miksi ei äidit päästäisi isää viettämään iltaa ystäviensä kanssa, samalla siinä juhlitaan juuri syntynyttä nyyttiä? 
Isät sitten juhlivat tai ryyppäävät, ihan sama, kyllä me äiditkin päästään myöhemmin juhlimaan!
Onhan se tietenkin eri asia että lähetään heti synnäriltä juhlimaan kun äiti ja vauva on vielä sairaalassa, mutta voiko sitten varpajaiset järjestää vaikka pari viikkoa myöhemmin? Tottakai voi! Kuka sen kieltäisi, varmasti moni ei pääse edes paikalle jos isä laittaa pari tuntia ennen viestiä kavereilleen, vaan sekin vaatii vähän suunnittelua.
Miksi naiset eivät sitten skitsoa polttareista kun mies viedään strippibaariin, ihan kauheaa hei!
Epäreilua, miksi äideillä ei ole varpajaisia?
Vauva myös tarvitsee äitiään ja äidin tissiä kun on ihan pieni nyytti, niin miten äiti siinä välissä lähtisi juhlimaan, ja toiseksi jaksaisiko äiti edes klo 22 myöhempää. Kun vauva on muutaman viikon ikäinen ja äiti omistanut oman elämänsä vauvalle niin voihan sitä lähteä vaikka ystävien kanssa syömään ravintolaan. Oletko joskus miettinyt kun imetät että olet kuusikin tuntia pois ja juot alkoholia niin todellakin sinun tissisi ovat kuin Dolly Partonille. Miksi siis ei odottaisi kun vauva kasvaa vai onko tämä nyt epäreilua koska miehet voivat lähteä vaikka heti synnäriltä juhlimaan?
Mitä mieltä itse olet varpajaisista?

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Itsehän en imetä ja todellakin jaksaisin olla klo 22 myöhempään juhlimassa. Meillä ainakin vauvaa hoidetaan yhdessä, joten ihan yhtä väsyneitä ollaan molemmat, en ymmärrä miksi aina vain äidit ovat muka väsyneitä. Aiotaan viettää miehen kanssa yhdessä varpajaisia kun saadaan nyytti hoitoon, ollaan molemmat se ansaittu T. Tuore äiti

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Kaikki naiset ei muutu hormonihirviöiksi raskausaikana, esim minä. Enkä pahoinvointia ja muita kipuja purkanut mieheen, miksi olisin. Varpajaiset on minusta ihan ok riippuen tavasta miten niitä viettää, minunkin mies on molempien lasten synnyttyä sellaiset saanut. Mutta sovittiin, että ne pidetään aikaisintaan pari viikkoa synnytyksestä, mikä oli hyvä. Oli ihanaa ensin rauhassa kotona ihastella vauvaa yhdessä.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Kamalaa tekstiä kieliopillisesti ja todella sekavaa.
  Ärsyttää myöskin yleistäminen, ei kaikki ole raskaana hormonihirviöitä tai imetä.
  ”Myöhempää” 🙁 eih…

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Sitä vaan etten ymmärrä sitä että kum on oma pieni lapsi syntynyt ja maailman ihanin ihme siellä kotona niin sit mennään ryyppäämään? Mulla olis isänä kyllä ihan eri asiat prioriteetinä. Ei tulis mieleenkään lähteä.

 5. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Ai nii! Mä järkkäsin varpajaiset miehelle! Varasin hotellin saunaosaston ja tilasin sinne olutta ja pakkasin skumpan reppuun puistoevääksi.heh..ja mies lähti kavereineen saunomaan.

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Hei! Olen 25v 3 lapsen isä ja en viettänyt varpajaisia. Olen vahvasti sitä mieltä että isän pitäisi huolehtia lapsista kun äiti on sairaalassa vauvan kanssa ja esikoisen kohalla auttamassa vauvaa sairaalassa. Tasaarvo tarkottaa sitä että kaikilla on samat arvot ja oikeudet ja sinun näkemys laskee naisten arvoa ja saa sinut näyttämän siltä et nautit olla nyrkin ja hellan välissä. Ensin nainen kantaa yhdeksän kuukautta ja sen jälkee rutistaa jättiläisen ulos ja joutuu kaikki olotilat kestää ja mies on vapaa ja välillä joutuu kuunnella naista kun sillä on vaikeeta ja sit mies pitää viel mennä juhlii ja jättää äiti vauvan kanssa sairaalaan. Jos mies rakastaa naista yhtään nii se jää sen tueks sairaalaa nii pitkäks aikaa ku mahollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *