Hae
Liina Beth

RINTAMAMIESTALON LATTIAREMONTTI – NYT JA ENNEN

* Kaupallinen yhteistyö VäriPori / VäriPori FB * 
Onneksi tämä remontti on ohi, ollaan muutettu tähän joulukuussa 2016 ja kotimme ei näytä enää yhtään siltä miltä ennen kellarikerrosta lukuunottamatta. Mutta se että miksi se on onneksi ohi, niin syy löytyy siitä että tuleva lattiaremontti tuotti niin monet riidat ja fiilikset että tämä talo on ihan paska. Mitään ongelmaa koskaan ei olisi ollut jos olisi vain voinut asentaa uuden lattian vanhan päälle, mutta eihän se nyt niin mennyt. Lattia oli vino ja sen piti suoristaa. Joka nyt ei mennyt naisen jakeluun. ”Eikai nyt vähän vino lattia mitään meinaa”
Mikä on paras lattiamateriaali lapsi- ja koiraperheeseen?

Varsinkin vanhaan taloon, johon ei alettu laittamaan lattialämmitystä. Ehdottomasti vinyylikorkkilattia. Hinta on tyyriimpi mitä laminaatti, mutta vinyylikorkissa on myös muitakin hyviä puolia kun sen kestävyys. Itsessään korkkilattia on lämmin ja hyvin akustinen. Tässä oli jo niin paljon hyviä puolia että valitsimme vinyylikorkin. Lattiamateriaalissa kannattaa panostaa eikä pihistää, halvalla ei saa hyvää. 
Vaikka alun perin sanoin isännälle että 10,90 € / m2 laminaatti riittää.

Olisipa ollut edes vähän vino
Kun vanha lattia revittiin pois ( lue : ihana lautalattia jota ei pystynyt pelastamaan ). Alta paljastui hyvässä kunnossa oleva puru. Mitään lisäeristeitä ei alettu laittamaan, koska puru ei ollut painunut, ainakaan silmämääräisesti sitä ei näkynyt.
Kun äijät alkoivat koolaamaan ja mittailemaan, niin eihän lattia ollut kuin 10 cm vinossa… tämän jälkeen myönsin että ihan hyvä että suoristettiin. Tämä oli naisen logiikka ettei lattiaa olisi tarvinnut suoristaa. 10 cm kuulostaa ja onkin todella paljon mutta, kyseessä oli kahden huoneen matkalta mitattu.

Mitä kaikkea lattialle tehtiin?

Koolattiin, laitettiin lastulevy ja asennettiin uusi lattia. Vinyylikorkin sai hyvin leikattua laminaattileikkurilla, joka nopeutti huomattavasti asennusta. Vaikka laminaattileikkuri nopeutti asennusta niin suurta haastetta toi takkojen kulmat. Siinä kohtaan itse mietin että onneksi ei tarvinnut itse olla asentamassa koska siinä olisi mennyt paketti jos toinenkin hukkaan.

Oliver sai osallistua myös pienimuotoisesti remonttiin ja siitä hän olikin hyvin innoissaan että sai osallistua parhaansa mukaan.

Miksi valita juuri VäriPori?

Tietysti porilaisena täytyy kannattaa paikallista yritystä! Kiersimme useita rautakauppoja ja liikkeitä joissa oli myynnissä lattioita. Niin VäriPorissa saatiin myös parasta henkilökohtaista palvelua, nämä olivat ennen kuin olimme edes sopineet yhteistyöstä!

VäriPorissa on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, heiltä saa myös erilaisia vinkkejä, erilaisiin ideoihin.
Remontti rintamamiestalossa
Ehkä joskus vielä opin tämän, mutta mikään remontti ei mene niinkuin on suunniteltu. Koska jatkuvasti tulee niitä yllätyksiä. Tosin tässä remontissa ei muuta yllätyksiä tullut kuin se että miten vino tämä oli.Lopputulos
Isäntä oli alussa pikkuisen epäileväinen koska halusin ( lue : intin ja tapeltiin ) vaalean lattian. Kun lattia oli valmis, ei sopinut enää vanha matto tai melkein mikään huonekalu, niin ne pistettiin myyntiin ja ostettiin uudet. Lopputulos on molempien mielestä aivan huikea! Lattiassa on ihanat ”jäljet” jotka tuntuvat jalkapohjissa ja se mikä on parasta Oliverinkin mielestä on se ettei tule enää tikkuja jalkaan! 
Mitä mieltä olet?
Onko teillä kokemusta lattiaremontista?

4 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Instasta seurailinkin teidän lattiaremonttia. Vaalea lattia on kyllä ihana! <3 Meillä on valkoiseksi käsitelty puulattia ja eteistiloissa vaaleaa laattaa. Näkyyhän niissä lika ja pöly, mutta tämä valoisuus!
  Aiemmin ollaan laitettu parkettia ja laminaattiakin. Noin vinoista lattioista ei ole kokemusta. Tai no, minähän olen aina seurannut sivusta enkä ole suoraakaan lattiaa tehnyt.

 2. Sukat hukassa kirjoitti:

  Sydän vähän itkee lautalattian perään, mutta kauniin lattian saitte tilalle! 🙂

 3. Katta kirjoitti:

  Miehen sisko perheineen remontoi parhaillaan kahden tasperon kanssa rintamamiestaloa. Ei käy kateeksi. Taemppiä teille. Minusta ei olisi tuohon.

 4. Milja kirjoitti:

  Vau, hieno lattia! 🙂 Mäkin tykkään kovasti vaaleasta lattiasta, meiltä löytyy vaalea laminaatti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *