Hae
Liina Beth

ÄRSYTTÄÄ MAKSAA VEROJA

Valtion kassasta liukenee rahaa vähävaraisille, lapsiperheille, maahanmuuttajille ja vaikka kenelle muille. Sieltä löytyy kaikenlaisia porsaanreikiä kuin missä tahansa muussa valtiossa. Mehän maksetaan ensimmäiseksi meidän palkastamme veroa ja kaikkia muita ylimääräisiä maksuja, seuraavaksi menee veroa kun maksat asumiskustannuksia, oli lämmitys sitten öljy tai sähkö, vedestäkin menee arvonlisäveroa. Asumiskustannusten jälkeen kun autoa tarvitsee tankata niin polttoaineesta menee huima määrä veroa, maksaisinkin mielelläni polttoaineesta huimaa veroa JOS tiet olisivat kunnossa…mutta ei.


Mistä kaikesta menee veroa?

Kaikki mitä ostat niistä menee veroa, oli kyse sitten ruoasta tai asunnosta ( onneksi ensiasunnon ostaja säästää varainsiirtoveron ). Eli ihan sama mitä ostat tai kulutat maksat veroa. Mutta mitä me saamme tai hyödymme siitä että joka kuukausi palkoistamme menee huima määrä valtion kassaan? Tosiaan lapsettomana ärsytti ja ketutti maksaa veroa. Ihan sama vaikka koulut maksaisi ja kouluruoka maksaisi. Myönnän olleeni hyvin hyvin naiivi nuorena kun näin olen ajatellut. 
Täällä pidetään huolta meistä

Suurimmalla osalla ihmisistä on katto pään päällä ja jos ei muualta saa rahaa niin Kelasta saa pientä toimeentulotukea, kai sekin omalla tavalla pitää olla suhteellisen suuri kun jotkut eivät mene töihin vaan on ennemmin kotona tekemättä mitään. 

Lapsiperheille maksetaan lapsilisää, oli kyse köyhästä tai rikkaasta perheestä niin tämäkin on jokaisen lapsiperheen oikeus. Paljon mediassa ollut puhetta ettei rikkaat ansaitse tuota lapsilisää, omasta mielestäni se kuuluu aivan jokaiselle. 


Lapsellisena oppii arvostamaan
Jos puhutaan jo pelkästään siitä että mitkä ovat esimerkiksi synnyttämisen kokonaiskustannukset ja me maksetaan siitä n. 100€ riippuen miten monta yötä siellä viettää. Mieti jo sitä että synnytyksessä voi kestää useampi tunti ja sinua hoitavat kätilöt. Maksaisitko heidän palkkansa ennemmin tai se että lääkkeet laskutettaisiin käytön mukaan. Päiväkotimaksut ovat max 290€, niin eihän se peitä lasten kustannuksia, tässäkin asiassa tarvitaan valtion kassasta rahaa. Lapset saavat kumminkin aamupalaa, lounaan ja välipalan. 
Miten sitten koulu, ei sellaisten ylläpito mitään ilmaista ole, kyllä me suomalaiset saadaan olla kiitollisia että meillä on ilmainen koulunkäynti. Meillä jokaisella on mahdollisuus opiskella lääkäriksi katsomatta siihen mitkä ovat meidän perheen tulot.
On paljon asioita joista mielelläni maksan veroja kitisemättä.
Mutta onhan myös sellaisia mistä voisi säästää.

Mitä mieltä itse olet? Olisitko ennemmin maksamatta veroja ja maksaisit
kaikesta ns käytön mukaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *