Hae
Liina Beth

MITÄ HARRASTEBLOGGAAJA TIENAA?

Mitä minä hyödyn teidän klikkailuista, rehellisesti sanottuna en mitenkään. Jos blogillani on kävijöitä viikossa 500 tai 4000, niin sillä ei ole yhtään mitään merkitystä. En saa siitä senttiäkään rahaa. Kuten ei muutkaan harrastebloggaajat, eri asia sitten on nämä porttaalissa bloggaavat, he saavat kävijöistä rahaa. Se riittää että klikkaa linkin auki, tuotat heille rahaa. Mutta hei mitä sitten??

Miksi bloggaaja ei voi tienata rahaa?

Miksi se risoo ihmisiä että joku tienaa 500 € / kk bloggaamisella? Lähes sama asia, et voi ostaa ompelijalta vaatetta koska se saa rahaa siitä että ostat sen tuotteen. Tosin kun luet blogeja niin sinun ei tarvitse maksaa mistään mitään. Se että monet ihmiset luulevat että bloggaajien elämä on täydellistä työtä, saat mennä oman aikataulun mukaan, sinulla on palkattu valokuvaaja, saat reissata ympäri maailmaa ilmaiseksi. Väärin. Jos tuollaisia blogeja on kourallinen niistä tuhansista bloggaajista niin sinne meillä perus harrastebloggaajilla on matkaa.
Tavaroita tulee ilmaiseksi ovista ja ikkunoista

Näin minulle ollaan sanottu ja kysytty että kun on bloggaaja niin saa kaikkia tavaroita ilmaiseksi. Anna kun kerron kuinka paljon työtä yksi yhteistyöpostaus tuottaa. Ensimmäiseksi suunnitellaan, mietitään ja hahmotellaan. Otetaan kuvia, varsinkin kun lapsen kuvaamisesta kyse niin ehkä 50 kuvasta 5 onnistuu, kuvien jälkeen aloitetaan kuvien muokkaaminen ja tämän jälkeen kirjoitetaan. Kun on kirjoitettu oikoluetaan. Tähän menee jo useampi tunti aikaa.
Olen odottanut sitä hetkeä kun niitä satelee ovista ja ikkunoista ilmaiseksi, mutta vielä en ole yhtäkään saanut. Eiku hei olen! Newbie tarjosi vaatepaketin viime syksyllä ilman mitään postausvelvoitteita. Tosiaanko sen takia bloggaan että odotan hetkeä kun voisin saada ilmaisia tuotteita? Ei en todellakaan bloggaa euromerkit silmillä.
Jokaisesta yhteistyöstä maksetaan verot

Tiesitkö oikeasti että jokaisesta yhteistyön tuomasta tuotteesta on maksettava verot? Ehkä tämä auttaa sinua ymmärtämään että tämä on työtä siinä missä muutkin. ”Palkan” saa pääosin tavaroina ja lahjakortteina.
Pidän itse tarkkaa kirjaa jokaisesta yhteistyöstä, tuotteiden arvoista ja nyt onkin se aika vuodesta kun veroilmoitukset tulevat niin sinne laitan viime vuoden yhteistyöt. 
” Yhteistyöt ovat pelkkää hehkuttamista…”

Tähän lauseeseen olen törmännyt useamman kerran ja pakko tähän todeta että ehkä se siltä kuulostaa mutta me bloggaajat emme tee yhteistöitä sellaisten tuotteiden kanssa jotka eivät meitä kiinnosta. Miksi me kuluttaisimme 8 tuntia aikaa johonkin postaukseen kun se tuote ei kiinnosta? 
Olen saanut yhteistyökyselyitä esimerkiksi 50 € lahjakorteista joilla saisin ostaa heidän verkkokaupastaan tuotteita ja kirjoittaa postauksen. Voisin lähteä mukaan jos minua oikeasti kiinnostaa mutta jos vaikka pyydetään yhteistyötä tenaladysta niin en ehkä lähtisi…
Tienaatko itse bloggaajana? 
Mitä mieltä olet yhteistöistä ( olit sitten bloggaaja tai lukija )?
Miksi ei voida olla onnellisia että joku muu tienaa rahaa?

12 kommenttia

 1. Katri / Kotonajakaupungilla kirjoitti:

  Samaa mäkin olen joskus miettinyt. Pelätään, että joku toinen tienaa jotain. Ja tosiaan suurin osa bloggaajista ei tosiaan saa mitään siitä, että hänen blogiaan klikataan ja luetaan. Paitsi iloa itselleen kävijämääristä.

  Ihmetyttää, kun monissa ryhmissä joku oikein varoittaa, että "klikki, älkää avatko" jos on ollut jonkun blogipostaus linkitettynä (ei siis omani kyseessä).

  Itsekään en pennin hyrrää ole tienannut. Jotain yhteistöitä ollut, mutta niistä tavara/lippu saatu. Ja tosiaan ne kaikki verotettavaa tuloa. Tämä on vain harrastus. Kuitenkin mukava sellainen 🙂

 2. Mama Lina kirjoitti:

  Kiitos kommentista ja on hienoa kuulla myös muidenkin mielipiteitä! Tosiaan usein tuntuu että noissa suurissa Facebook ryhmissä luullaan että näistä vedetään hirveät hillot ja hei mites me ketkä ei saada mitään?

  En todellakaan valita, nautin tästä harrastuksena ja yhteistyöt ovat vain mukava lisä 🙂

 3. Askeleita isyyteen kirjoitti:

  Itse pidän blogiani ihan päiväkirjana itselle. Ei ole ollut mitään kävijätavoitteita tai "kaupallisia" haaveita. Minua ei häiritse mitenkään, että joku tienaa blogillaan. Päinvastoin. Kun seurailee blogeja niin moni on selvästi panostanut blogeihinsa todella paljon. Kyllä siitä soisi korvausta saavan. Eikä minua häiritse myöskään yritysten kanssa tehtävät yhteistyöt. Joskus olen saanut ihan hyviä vinkkejä sitä kautta. Mutta tosiaan kyllähän ihmiset kaikenlaista kadehtivat. Unohtuu monesti se, että ei ilmaiseksi mitään saa. Bloggaajatkaan.

 4. Mirva kirjoitti:

  Ja pahimpia on ne hetket kun sulla olis tosi hyvä postausaihe, mutta ei LAINKAAN siihen sopivia kuvia. Mä stressaan eniten niistä kuvista. Mun mies on valokuvaaja, mutta ei se mulle ehdi niitä kuvia ottaa kun omiakin töitä. Ei se kokkikaan aina jaksa kotona kokkailla.

 5. Jasmin kirjoitti:

  Eikä se portaalissakaan ihan niin mene että jokaisesta klikistä maksetaan 😀 kyllä siihen niitä klikkejä vaaditaan vähän enemmän kuin yksittäiset klikit sieltä täältä. On pakko olla seuraajia ja Google näkyvyyttä, palaavia lukijoita sun muuta että se paketti tuottaa yhtään mitään. Jasmin/munakoisoni

 6. Laura kirjoitti:

  Samaa ihmettelen mäki, että miksi ketään häiritsee jos bloggaaja tienaa kun ei kuitenkaan itse joudu maksamaan kyseisestä palvelusta?
  Itsekään en tienaa harrasteblogillani pennin pyörylää ?

 7. Isäkuukaudet kirjoitti:

  Minusta tuntuu, että blogien arvostus on varsin kahtiajakautunut asia. Osa arvostaa korkealle, koska vertaistuki, -arvostelut, -vinkit ovat todella arvokkaita, eikä niitä tuttavapiirin ulkopuolelta juurikaan saa muutoin kuin blogien kautta. Sitten on se toinen osa ihmisistä, jotka suhtautuvat blogeihin juuri tekstissä kuvailemallasi tavalla.

 8. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuota suomalaista kateutta on monet kerrat itsekin tullut ihmeteltyä – onko se sinulta pois jos toinen saa jotain ja vieläpä tekemällä asian eteen yllättävänkin paljon!? Itse en bloggaamisella tienaa tällä hetkellä oikeastaan sentin latinkia vaan tämä on ihan vain harrastus, unelma olisi kyllä, että joskus pääsisi sinne plussan puolelle xD

 9. Hanna-Mari Autioniemi kirjoitti:

  Erittäin hyvä postaus! Itse olen tehnyt jonkin verran yhteistöitä, saanut siis jonkun tuotteen, josta olen kirjoittanut blogiin. En ole siis ilmaiseksi mitään saanut. Useamman tunnin noihin yhteistyöpostauksiin saa aikaa kulumaan. Mutta siis ylipäänsä kateellisuus on kyllä ihmisessä jotenkin sisäänrakennettu, toki osassa ihmiskuntaa vain

 10. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Monet, jotka eivät tuota tekstiä/videoa, eivät ymmärrä mitä kaikkea sen tuottamiseen kuuluu ja miten paljon siihen oikeasti kuluu aikaa. Itse bloggasin aikaisemmin tavotteellisemmin ja sainkin osan tuloistani blogin kautta. Nyt opiskelujen vuoksi en kerkeä kirjoittaa niin paljon, joten tulojakaan ei ole samassa määrin. Mitä ilmaisiin tuotteisiin tulee, saan jonkun verran testiin tuotteita. Kaikista en kirjoita, varsinkin, jos koen, että tuote ei ole sen vaivan arvoinen mitä tekstin tuottamiseen kuluu. Nämä tuotteet on yleensä alle 20€ arvoisia. Kalliita tuotteita en edes ota vastaan, jos yhtään epäilen, etten ko. tuotetta tarvii tai tykkää.

 11. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Tätä tulee mietittyä itsekin, miksi se bloggaajan tienaaminen on monelle niin vastenmielistä? Itse en blogillani juurikaan tienaa, en ole jaksanut perehtyä noihin veroasioihin niin olen kokenut helpompana olla tekemättä maksettuja yhteistöitä yms. Mun mielestä on vaan hienoa, että yritykset huomaa blogien arvon markkinoinnissa ja hyödyntävät sitä. Tää homma vaatii niin paljon työtä, että pieni korvaus on ihan ansaittu!

 12. Melissa L kirjoitti:

  Harrasteryhmissä on alkanut tulla sitä, että joku käy blogissa ja kopioi ohjeen ja laittaa sen kommentteihin niin ei tarvitse kenenkään käydä hakemassa ohjetta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *