Hae
Liina Beth

TEE ITSE VAPUN TIPPALEIVÄT

Ihanaa vappu taas kolkuttelee nurkan takana, vappu on aina ollut minulle yksi merkki tulevasta kesästä. Silloin alkaa luontokin heräilemään henkiin. Vappu on myös vapaapäivä jolloin herkutellaan simalla, munkeilla ja tippaleivillä. Olen aina tykännyt enemmän tippaleivistä mitä munkeista. Mutta olinkin joskus tehnyt munkkeja itse mutta koskaan ei ole tullut tehtyä tippaleipiä! Rehellisesti sanottuna en ollut edes kuullut että ketään olisi lähipiirissäni tehnyt tippaleipiä itse!

Tippaleipä aineksiin meni ehkä n. 4 € ja sillä sai n. 40 tippaleipää. Eli kallista tämä ei ollut. Kun olin tehnyt taikinan niin tiskasin vanhan muovisen sinappipurkin kunnolla ja laitoin taikinan sinne. Muottina käytin ananaspurkkia josta oli pohjakin otettu pois. Siihen ananaspurkkiin pursotetaan sikin sokin taikinaa ja kun se on jähmettynyt nostetaan ananaspurkki pois, siirretään tyhjään kohtaan ja toistetaan. Kun tippaleipä on toiselta puolelta kauniin kullan ruskea käännetään se, kun tippaleipä on molemmilta puolilta kauniin ruskea nostetaan metallisella reikäkauhalla lautaselle jäähtymään. 
Ohjeet herkullisiin tippaleipiin
3 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
4 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
ripaus suolaa
2 rkl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat rikki. Lisää joukkoon maitoa, sokerit, jauhot ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimellä. Jos käytät kattilaa, pidä kantta lähellä jos öljy syttyy. Käytin itse siirtelyssä metallisia pihtejä, joilla pystyi hyvin kääntämään tippaleipiä ja nostaa ananaspurkkia.
Kun tippaleivät ovat jäähtyneet, koristele tomusokerilla! Ei muutakuin nauttimaan! Ps. Nämä säilyvät myös useamman päivän herkullisina. 
Oletko joskus tehnyt itse tippaleipiä?
Aiotko kokeilla? 

9 kommenttia

 1. emmaot kirjoitti:

  En ole koskaan kokeillut itse tehdä tippaleipiä enkä rehellisesti edes tiennyt, mistä aineksista ne koostuvat 😀 En uskalla paistaa munkkejakaan kun pelkään nimenomaan öljyn syttymistä, koska meikäläinen saa grillinkin syttymään.. 😀

 2. Minna M kirjoitti:

  Ei ole tullut koskaan tehtyä tippaleipiä. Tykkään enemmän munkeista. Niitä olen muutaman kerran miehen kanssa tehnyt. Nyt kiinnostaisi kokeilla donitseja. Onko itsetehdyt tippaleivät parempia kuin kaupasta ostetut?
  Hauskaa vappua!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  En ole itse koskaan tehnyt, mutta en ole nyt varma onko äiti joskus testannut – munkkeja aina aika ajoin paistaa ainakin itse 🙂

 4. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Oi nammm en oo tehnyt mut tekis kyllä mieli kokeilla ?

 5. isivuosi kirjoitti:

  Eipä ole koskaan tullut tehtyä munkkeja tai tippaleipiä. Toistaiseksi suurin leipomissaavutus on puurorieskat 🙂

  Mutta eihän tuo ihan mahdottoman vaikealta reseptiltä vaikuta.

 6. Marjaana Soini kirjoitti:

  En ole koskaan tehnyt tippaleipiä, mutta en myöskään munkkeja. En tykkää tippaleivistä, mutta munkit on hyviä. Lapsuuden kodissa äiti teki taikinan ja leipoi, isä sitten paistoi munkit!

 7. Sofiakii kirjoitti:

  tuoks meillekkin ;)?

 8. Sofiakii kirjoitti:

  nami näyttää hyvältä 🙂 <3

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Näyttää herkuille! Just tänä vuonna harmittelin, kun tää oli eka vuosi tosi moneen vuoteen kun en tehnyt simaa enkä munkkeja. Tuntui kuin vappua ei olisi ollutkaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *