Hae
Liina Beth

MITÄ TAPAHTUU LAPSIVAPAALLA?

Kun aamulla ei tarvitsekaan herätä siihen että kun lapsen sängystä kuuluu ” pissahätäääää ”. Saat nousta aivan rauhassa ylös sängystä, keittää kahvia ja nauttia hiljaisuudesta. Periaatteessa lomaa ihan kaikesta. Tällä hetkellä ei ole mitään muutakuin minä, kahvikuppini ja läppärini. Kahvin saa nauttia kuumana ja vielä uudesta kahvimukista jonka olin voittanut arvonnasta.

Kuulostaa ehkä itsekkään kliseiseltä, mutta ihan alusta asti olen osannut ottaa kaiken ilon irti kun lapsi on viikonlopun mummulassa. Sieltä löytyy leikkikavereita, ei lapsi edes huomaa ettemme ole paikalla. Vaikka lapsi on nyt 3,5v niin näin ollaan jatkettu jo useamman vuoden.

Tuossa puolenpäivän aikaa ajattelin omistaa lapsivapaan – shoppailulle, ravintolalle ja illalla on juhlat jonne kokoontuu kaikki ihanat ystävät. Illan ehkä multihuipentuma meillä on palju. Sori naapurit jo etukäteen mahdollisesta metelistä.
  
Parasta lapsivapaassa on se että saa ladata akkuja, vain olla ja tehdä kaikkea mitä ei voi tehdä kun lapsi on kotona. Eli lähteä suoraan ovesta vain lenkille ja kirjoittaa blogia. Pääsee lenkille lapsen kanssa mutta, se vaatii vähän enemmän kuin lähteä ovesta pihalle. 


Ihanaa viikonloppua kaikille!

Osaatko nauttia lapsivapaasta?
Kuinka usein teillä lapset on hoidossa?

10 kommenttia

 1. Merimiehen vaimo kirjoitti:

  Lapsivapaa tekee niin hyvää. Se mahdollisuus tehdä lähes mitä vain tuntuu hyvältä. Jos tekee mieli lenkille niin kengät jalkaan ja menoksi. Nautinnollista lapsivapaata sinne 🙂

 2. Laurajohanna kirjoitti:

  Ja meillä on lapset hoidossa about kaks kertaa vuodessa kun hoitajia ei oikein löydy :/

 3. Laurajohanna kirjoitti:

  Mäki osaan kyllä ottaa kaiken irti lapsivapaista, niitä kun on todella harvassa 😀 odotan jo meidän kp-viikonloppua, ajattelen että se on mun loma! 😀

 4. Mama Lina kirjoitti:

  Se tekee kyllä niin hyvää! 🙂 Sitä niin on oppinut arvostamaan sitä todellista omaa aikaa ja kunnolla <3
  Kiitos! 🙂

 5. Mama Lina kirjoitti:

  Hienoa! Se on todellinen loma ja koko viikonloppu <3
  Muutama viikko vielä! 🙂

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Se on surullista 🙁 mutta onneksi edes muutaman kerran, sitten varmaan pääsee yksin kun jättää lapset isälle 🙂

 7. Milla / millamainen kirjoitti:

  Mulla ei puolentoista vuoden aikana ole ollut kovinkaan monta lapsivapaata… Alle kymmeneen hetkeen/iltaan/päivään jää. Se ei tosin haittaa, koska en mä niitä niin kaipaa, koska en malta olla pojastani erossa. 😀 Tykkään eniten touhuta koko perheen kesken!

  Joskus kaipasin sitä, että sais herätä omaan tahtiin, mutta nyt poika on alkanut nukkumaan klo 9-9.30 asti. Se riittää mulle! Entiset klo 6.30 heräämiset oli aika pyllystä.

 8. isivuosi kirjoitti:

  Meillä noita lapsivapaita ei juuri ole, tyttö menee hoitoon, jos on joku meno, jonne en voi neitiä ottaa mukaan. Neiti nukkuu parin tunnin päikkärit ja on yöunilla kahdeksaan mennessä, siinä on minulle yllin kyllin omaa aikaa.

  Rehellisyyden nimissä, inhoan tuota lapsivapaa – sanaa. Mulle se tiivistää kaiken sen, mikä nykyajan vanhemmuudessa menee metsään. Minulle kaikkein arvokkainta on yhteinen aika lapsen kanssa.

 9. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Aika vähän ollaan ilman lapsia vapaalla, mutta useammin kuin ilman ollaan kyllä vain toisen lapsen kanssa. Pidän sitä tärkeämpänä että molemmat saisivat sitä omaa spessu-aikaa vanhempien tai vuorostaan isovanhemman kanssa jota meidän pojat molemmat selkeästi kaipaavat ja arvostavat kuin ”vapaapäiviä” lapsesta. Toki mulla on omaa aikaa pari kertaa viikossa töiden jälkeen joogan merkeissä, ja miehellä futiksen parissa, mutta viikonloput me yleensä ollaan ihan yhdessä.
  Tottakai välillä pitäisi hoitaa myös sitä parisuhdetta ja mennä treffeille, mutta mä veikkaan et se yks rehellinen syy meillä on myös tällähetkellä raha. ?
  Sun päivä kuullosti ihanalta <3

 10. Mama Lina kirjoitti:

  Se on hyvä jos sinulle arvokkainta aikaa on yhteinen aika lapsen kanssa. On se myös minulle, mutta olen myös sama oma itseni joka kaipaa välillä parisuhdeaikaa ja haluan viettää ystävien kanssa aikaa.
  Saanen kysyä mikä vanhemmuudessa menee metsään? Olen itse lapsuudessani esimerkiksi viettänyt isovanhempien mökillä 1-3 viikkoa, ei paljoa vanhempia näkynyt 😀 ne kesät olivat parhaimpia! Haluan myös että lapselleni tulee yhtä lämpimät välit isovanhempiinsa kuin minulla on. Isovanhemmat ovat minulle kaikki kaikessa.

  Samalla kun 3,5 v haluaa mennä mummulaan yöksi, niin kieltäisinkö vain sen takia etten olisi itsekäs ja haluaisi nauttia ystävien tai mieheni seurasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *