Hae
Liina Beth

KUN NUKKUMAAN MENEMISESTÄ ON TULLUT HANKALAA

Se mitä tämän hetkinen vaihe vaatii on huumoria ja vielä lisää huumoria ja ehkä vähän pitkää pinnaa. Lapsi on aina ollut todella helppo laittaa nukkumaan, luetaan iltasatu, halit ja pusut sekä hyvän yön toivotukset. No eipä ole enää.

1. Hetken päästä kuuluu joko naurua, huutoa tai puhetta yläkerrasta. Menet yläkertaan katsomaan mikä on hätänä, ensimmäisenä tuli mieleen että pitää vaihtaa lakanat. ” Ööö…miksi tarvitsee?” -kysyn. ” Koska nämä ovat likaiset ” – lapsi vastaa. Siinä selitän että jos petivaatteet on vaihdettu viikko sitten niin ne ei todellakaan ole likaiset ellei ole käynyt pissavahinkoa. Toivotetaan jälleen hyvät yöt.
2. Taas hetken päästä kuuluu yläkerrasta jotain. Kysyn portaikosta mikä nyt on. Vastauksena tulee ”mulla on nälkä”. Hetkinen, sinähän söit ihan 15 minuuttia sitten iltapalaa, ei voi olla nälkä. Jälleen toivotetaan hyvät yöt.
3. Ja taas hetken päästä kuuluu huutoa. Mikä nyt? Mulla on kauhea pissahätä” – lapsi sanoo. No tule käymään vessassa sitten” pyydän nätisti tulemaan. Hän tulee, mutta kuin hidastetusta elokuvasta. Vauhtia nyt. Lapsi menee pytylle… ”Ei multa tulekaan pissaa”. Vien hänet takaisin sänkyyn. Toivotetaan hyvät yöt jälleen kerran.
4. Ei nyt taas… kuuluu ääniä. MIKÄ NYT? ” Mun sängyssä on hämähäkki ” sanoo lapsi. Kävelen yläkertaan ja kompataan koko sänky, eikä missään mitään hämähäkkiä. ”Nyt ihan oikeasti pitäisi alkaa nukkumaan, nukkumatti tulee kohta. Se on ehkä jäänyt naapuriin iltateelle, kyllä se tulee ” sanon. Toivotetaan vielä kerran hyvät yöt.
Aivan sama kaava jatkuu taas huomenna, mutta syyt vain vaihtuvat. 
Onko tämäkin niitä kuuluisia vaiheita?
Onko teillä samanlaista?

4 kommenttia

 1. Satu kirjoitti:

  Kuulostaa tutulta esikoisen ajalta, mutta se taisi mennä ajan kanssa ohi. Sen muistan, että tuo vaihe oli turhauttava. Tsemppiä 🙂

 2. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Ihana 😀 emmää kestä… Sama homma oli joskus Leevin kanssa. 🙂

 3. Hanna-Mari Autioniemi kirjoitti:

  Kuulostaa samalta miltä tuttujeni perheillä, joilla on tuon ikäisiä lapsia. Meillä on meidän 8 kuukautta vanhan pojan kanssa erilaiset ongelmat nukkumaan menossa. Hänelläkin on nyt vaihe menossa 😀 Lapsilla on aina jokin vaihe menossa 😀

  http://lifewithhannamari.blogspot.com/

 4. isivuosi kirjoitti:

  Meillä taapero nukkuu nykyään hienosti. Itse näen siihen kaksi syytä, asiat joihin laitoin reippaalla otteella uuden kuosin isivuoden alkaessa.

  Tiukat rutiinit. Unille mennään samaan aikaan ja aina samaalla kaavalla.

  Runsas ulkoilu. Tyttäreni on varsin energinen pakkaus ja uni ei tule, jos ei energiaa ole saanut purkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *