Hae
Liina Beth

KU MAMMA VEGEKS YRITTÄÄ

Sanani ei riit kertomaa kuinka hyvää vegeruoka on! Se o yllättävä helppoo nykypäivän ostaa vegeruokaa ku valikoimaa kaupoist löytyy vaik mitä. Jos pitäs valit liha- vai kasvisversio nii kyl mää valitsen kasvisversion. Tosin vaik mää itte syö ehkä 75 % kasvisruokaa nii en tuput sitä pojal tai isännäl, he saa syöd lihaa jos haluavat.
Kuva pixabay
Ite en ol käyttän maitoo ikuisuuksii koska mää en voi sietää mairon makuu. HYI! Jote se ei ollu mitää vaikeet ostaa soija- tai kaurapohjasii ”maitotuotteita”.
Ens viikol alkaa mairoton ruokavalio
Ai mikä? Ajatteli lähtee kokeilemaa täysin mairotont ruokavalioo, samal aion panostaa viel enemmä vegaani-ruokaan. Ei ol täl mammal iha kaikki muumit laaksos. Kaikkee pitää kokeil, sitä miält mää ole! Katotaa millai haaste lähtee käyntii, tuntuu meinaa et maito pahentaa suolistovaivoi.
Tierän ny valmiiks et suurin haaste tulee olemaa raejuusto… sitä kuluu paljo ja en ol viel keksiny mil sen korvaisin. Koiti ettii googlest vinkkei mut löysin vaa keskustelufoorumilt ” sen voi korvat spermal ”. Ei kuulost kauhee houkuttelevalt mut sit taas… eihä se ol vegaanista. 
Muutenki mää en ymmär miks tarvis juora maitoo tai käyttää maitotuotteit. Puhutaa et maito on nii terveellist mut tosiaa miks me suomalaiset kulutetaa maitoo nii paljo ja ollaa kumminki osteoporoosin ykkösmaa. Ilma maitoo pärjää hyvi, kunha muistaa ottaa purkist vitamiinei.
Ootko kokeillu vegeruokaa?
Nouratatko jotai tiettyy ruokavalioo?
Olisko sulla jotai vinkkei mil korvat raejuusto?

3 kommenttia

 1. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Mä olin aikoinaan lakto-ovovegetaristi yli 5 vuotta. Eli kalaa ja maitotuotteita käytin silti, niin oli naurettavan helppoa 😀 Kokonaan vegeksi ryhtyminen onkin jo vähän haastavampaa, kaikkeen kun tungetaan kananmunaakin 😀 Mutta tsemppiä! Itsekin yritän toisinaan takaisin siihen kasvissyöntiin, mutta perheen vuoksi koen sen olevan täynnä houkutuksia lihaan 😀 Mutta nyt on kyllä onneksi paljon enemmän vaihtoehtoja kaupoissakin, kuin silloin kun olin noin 14-vuotias ja aloitin homman.

 2. Minna M kirjoitti:

  Laskiaisesta pääsiäiseen olin kasvisruokavaliolla. Pikku hiljaa kala ja kana palasi ruokavalioon. Nyt olen lipsunut enemmän. Lauantaimakkaran verran. Mielellään söisin vegeä ja valitsen kasvisvaihtoehdon, kun se on mahdollista. Nyt lipsumiset tuli omasta jaksamattomuudesta, ei lihanhimosta. Teen usein kaksi lämmintä ruokaa päivässä. On omat lapset ja hoitolapset. Omat lapset nirsoilee ja hoitolapsille pitää olla eri ruokia joka päivä. En ole aina jaksanu tehdä itselle vielä jotain eri ruokaa. Muutakin pitää ehtiä ja jaksaa.
  Ihana murre! <3

 3. Elisa-Maria kirjoitti:

  Jee, mahtavaa, Liina! 🙂 "Wannabe vege" – I love it! Haha! Kasvisruoka on kyllä parhaimmillaan ihan erinomaista ja maittavaa sapuskaa.

  Raejuustoon en osaa antaa vinkkiä, koska en sitä koskaan jäänyt kaipaamaan. Päinvastoin, raejuusto oli yksi inhokeistani. Joku kaveri oli koittanut tehdä itse yrttistä raejuustoa tofusta, ja oli kuulemma onnistunut kivasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *