Hae
Liina Beth

LAPSI LOMALLAKI PÄIVÄKOTII

On niit vanhempii jokka haluu nauttii lomast koko perhee kesken ja taas niit jokka haluu ol iha rauhas loman. Onko tosiaa oikein viedä lapsiki hoitoo ku vanhemmat lomailee? Vanhemmat tekee töitä 11 kuukautta vuodes nii kai sitä nyt haluaa lomail ja nauttii omast ajast, koska kuka ny jaksaa 4 viikkoo ol lastensa kans koton. VÄÄRIN! Jokaisel lapsel o oikeus lomaan

Tää tuntuu jakavan porukkaa kahtia tai kolmee osaa. Tietty lapsi kärsii siin kohtaa ku vanhempi  o vaihtanu työpaikkaa ja ei ol yhtää lomaa, mut nää asiat on eriksee. Koska tosiaa sillonhan se vanhempikaa ei lomaile. Päiväkoti on kumminki lapsel työpaikka, vaik lapsi kuin tykkäis ol päiväkoris nii kyl koti o ain koti. Kesälomal o muutenki ihanaa viettää aikaa koko perhee keske rannal, puistos tai tehrä pienii reissuja. Nii jos o pakko pitää lapset päiväkoris kesät ja talvet nii pitäsköhä vähä pistää asiat prioriteetti järjestyksee.

Onk meijä vanhempie oma aika sit nii tärkeet? Kai se sit vaa osal o! 

Mitä jos me vanhemmatki tehtäs ain töit?

Mieti sit asiaa silt kannalt et milt tuntuis olla mont vuot putkee töis ilma minkää näköst lomaa. Ainoot ajat perhee keske on viikoloput. Nauttisikko sää siit ettei sul olis koskaa lomaa?

Vai pilaako lapsi loman?

Ehkä se o enemmä asenne kysymys, jos sä teet siit riesan nii tietty tuleeha siit riesa. Jos taas ottaa kaike ilo irti siitä yhresolost ja haluu panostaa yhteisee lomaa nii sillo se onnistuu. En torellakaa väitä että neljä veen kans olis ain mitää herkkuu, on niit päivii ku toivois että olis jo arki. 

Ps. Monis kaupungeis o tarjol Mukiloita, joka arkipäivä! Mukavaa kesäpuuhaa lapsil!


Miten teillä?
Lomaileeko lapset sillo ku vanhemmatki?
Vietkö lomal päiväkotii?

Yksi kommentti

  1. Anne kirjoitti:

    No ei todellakaan ole lapset hoidossa kun itse lomalla! Samoin vuoroviikkolasten rytmit sovittu kesällä sen mukaan, että ovat aina siinä kodissa, jossa aikuisilla lomaviikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *