Hae
Liina Beth

MITEN TAKAISIN UNIRYTMIIN?

Koko perheen kesäloman kesto oli 4 vkoa, eihän sitä nyt kukaan halua kesälomalla herätä kello 7:00-8:00. Vanhemmat haluavat nukkua myös vähän pidempään. Me saimme unirytmin ihan sekaisin, lapsi meni nukkumaan klo 21:30 ja heräsi taas klo 8:00-9:30. Aika ihanaa oli kun sai lomalla nukkua! Sitten alkoi taas arki. Tämä tarkoitti sitä että lapsi oli hereillä vielä klo 23:00 ja herätys klo 07:15, se oli ankeaa herättää toinen ihan rättipoikki väsyneenä.

Toisaalta meiltä jäi päiväunet pois kesälomalla, joten jos antoi lapsen nukkua päivällä parin tunnin päikkärit, niin tiesi myös toisen olevan hereillä vielä puolen yön aikoihin. Lapsi oli vielä hereillä silloin kun itse menin nukkumaan.


Olisi pitänyt ennakoida

Jälkiviisaus on paras viisaus, kyllä se pitää paikkansa. Jos olisi ollut fiksu niin viimeisellä lomaviikolla oltaisiin alettu jo normaaliin rytmiin pikku hiljaa. Mutta uni se vain maistui koko konkkaronkalle. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, vai miten se meni?


Ensi kerralla aion…

Kyllä aloittaa arki rytmiin palautumisen aikaisemmin, haluan että se menisi paljon vaivattomammin. Meillä meni noin viikko palautua takaisin normaaliin rytmiin joten 3 viikkoa ensi kesälomalla voidaan nauttia pitkistä yöunista ja yhden viikon herätä herätyskellon voimin.

Ja myös ripaus huumoria ajattelin ottaa ensi kerralla mukaan, koska se helpottaa todella paljon.

Olisiko sinulla jotain vinkkejä tähän?
Miten teillä palaudutaan arkirytmiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *