Hae
Liina Beth

MAMMA, MIKS SUL ON AIN KIIRE?

Tiedätkö, kun kuulet kyseisen lauseen ensimmäistä kertaa lapsesi suusta. Silloin tekisi kyllä mieli pysähtyä. Mutta mitä kiirehdin? Miksi en voi nauttia tästä hetkestä. Joka paikkaan on juostava ja kaikkea pitää ehtiä tekemään. Kun pääset töistä, haet lapsen, menette kotiin, syötte, lapsi katsoo pikku kakkosta ja mamma saa vähän aikaa edes hengähtää kuuman kahvikupin kanssa. Se taitaa olla päivän ainoa hetki kun on aikaa vain olla. Pikku kakkonen loppuu… se pieni hetkikin loppuu ja taas mennään.

Mihin ne päivät sitten kuluu?

Tuntuu ettei päivän aikana ehdi tekemään mitään ihmeellistä. Mutta loppujen lopuksi pitää katsoa ja raivata kalenterista tilaa esimerkiksi jos käy kaverin luona kahvilla. Jos menee kaverille käymään, se tarkoittaa että tiskit, pyykit ja siivoaminen jää. Välillä ne voikin jättää seuraavalle päivälle. Tässä kohtaa sitten kun lapsi on mennyt nukkumaan, ai niin salillakin piti käydä, tehdä huomisen eväät ja ja. Mitkä ruuhkavuodet?

Sori kaikki ystävät, aina en ehdi vastaamaan viesteihin ja voi myös olla että seuraavaksi olenkin sen unohtanut.

Mistä lähtien kaikki on ollut kauheaa suorittamista?

Miksi herää vasta tähän hetkeen kun lapsi kysyy : ” Miks sul on ain kiire ? ”. Mietin pitkän tovin että mitä vastaan, koska totta puhuen en kyllä yhtään osaa sanoa miksi. Mutta vastasin näin : ” Koska pitää ehtiä tekemään kaikki asiat, mutta nyt aion pysähtyä. Annetaan tiskien olla. ” 

Osaatko aina pysähtyä ja vain olla?
Vai olenko ainoa suorittaja?

6 kommenttia

 1. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Voi <3 kuulostaa niin tutulta.
  Mä teen paljon aamulla kun muut nukkuu vielä, ja sama juttu illalla. Päivällä haluun olla ne pienet hetket noiden parhaiden tyyppien kanssa.

 2. Milla / millamainen kirjoitti:

  Mun täytyy myöntää, et mä oon kyllä vähän liiankin hyvä pysähtymään. 😀 Kai sitä myös laiskuudeksi kutsutaan… Asia saattaisi kuitenkin olla eri, jos olisin työelämässä. Näin kotiäitinä ei oikein sitä kiirettä pysty syntymään, koska eletään rennolla aikataululla, eikä täytetä päivä ohjelmalla.

  Tsemppiä, Liina! <3 Pysähtyminen tekee hyvää. Oman lapsen suusta noiden sanojen kuuleminen tekee varmasti pahaa, mutta ne on oikeesti aika tärkeä muistutus. Lapset on niin fiksuja. <3

 3. Mama Lina kirjoitti:

  Aamuisin vaikka herään aikaisemmin mitä muut niin silloin tulee nautittua kahvia ja ne tiskit ja pyykit odottaa… 🙁

 4. Mama Lina kirjoitti:

  Niin kun tekee n. 8-16 töitä niin pitää ruokaa tehdä jossain kohtaan, siivota, pestä pyykkiä ja tiskitkin hoitaa. Lapset ovat yllättävän fiksuja <3

 5. Tiia/Lasten tapaan kirjoitti:

  Kuulostaa tutulta, siihen päälle riittämättömyyden tunne, kun olisi kolme lasta (ja mies) huomioitavana. Me ollaankin otettu tavaksi joka ilta ottaa ennen nukkumaanmenoa porukalla sellainen kodin kuntoonlaittohetki, siihen menee se 5-10 minuuttia ja kaikki on siistiä. Lapset siistii huoneensa ja tarvittaessa auttavat muussakin, minä ehdin sillä aikaa hoitaa tiskit ja pyykit. Pyykit onneksi lajitellaan jo riisuttaessa, joten ne tarvitsee vain tyrkätä koneeseen, koneesta kuivausrumpuun ja joskus sitten viikata kaappiin 😀 Päivä on ihana aloittaa siististä kodista. Mutta joo, silti tuntuu, että on kovasti kiire kaiken aikaa, sen vuoksi tänä kesänä en juurikaan blogilla ollut, halusin käyttää tän kesän perheen kanssa, nyt voi hiljalleen palailla arkeen.

 6. Mirkka - Hima Saimi blogi kirjoitti:

  Joskus luin jostakin, että kiire ei tapahdu vaan me luomme sen. Yritetään itse kukin olla luomatta kiirettä . Lapset huomaa ja oppii esimerkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *