Hae
Liina Beth

UHMAN JÄLKEINEN VAIHE

En voi sanoa että meidän uhma olisi täysin ohi, niitä ihania uhmakohtauksia kyllä tulee. Tosin ei enää niin usein kuin vähän aikaa sitten. Mutta nyt meille on rantautunut okeiii – kausi. Ihan mukavaa vaihtelua uhmaan, kun oikeasti asioista voidaan neuvotella, eikä kaikki ole vain EI
Kun olet tottunut jo sanaan EI

”Tule syömään!” – En. ” Käy vessassa! ” – En. ”Lähdetään kauppaan!” – Ei… tätä listaa voisin jatkaa niin kauan ettei kukaa enää jaksaisi lukea sitä. Koska joka asiasta sanottiin vähän aikaa sitten ei. Aloin vihaamaan sitä sanaa EI EI EI EI EI EI. Illalla sun korvissa ei soi tinnitys vaa EI – sana. Se levy vain jäi soimaa ja ai että kun pistikin hermoon. Keep calm – kyl se vaihe joskus ohi menee. Haistakoon se kukkanen, joka nii sanoo! Se ei paljoo oikeasti helpota siinä rankimmassa vaiheessa.

Mutta kausi nimeltä OKEI. Mitä se sitten tarkoittaa?

Se tarkoittaa tätä : kun pyydät tekemään jotain niin kaikkeen tai ainakin lähes kaikkeen ”okei”. Tiedätkö kuinka upeaa että vihdoinkin asiat sopivat, eikä tarvitse vängätä vastaan. 

Neuvottelun varaa löytyy

Välillä neuvottelu toimii kuten palkkaneuvotteluissa, mutta välillä tarvitsee ottaa se uhkailu mukaan. Älä kuitenkaan kokeile palkkaneuvotteluissa uhkailua. Mistä neuvotellaan ja miten neuvotellaan? 
Esimerkiksi meillä neuvotellaan siitä että jos iltapesut hoidetaan nätisti, saa leikkiä vielä hetken ennen nukkumaan menemistä. Monista asioista voi päästä yhteisymmärrykseen. Poika on kyllä oppinut itsekin neuvottelijan taidot, joskus kun lahjotaan karkilla, niin usein hän neuvottelee itselleen toisen karkin myös. 
Vähän kuin pyytäisit lisää palkkaa, niin pyydät toista käyttäytymään nätisti ilman muttia. Jos pomosi sanoo ei, niin sun pitää perustella miksi tarvitset lisää palkkaa. Samanlain pitää perustella miks toisen pitää käyttäytyä ja tehdä kaikki nätisti.

Onko muille tuttua tällainen OKEI-kausi?
Mikä vaihe teille tuli uhman jälkeen?

10 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Niin tuttua! Meillä on tuosta pahimmasta uhmasta jo tovi, mutta elävästi muistan kuinka tunsin harmaantuvani jatkuvasta vänkäämisestä. Okei-vaihe onkin jatkunut täällä aika pitkään sen jälkeen, toivottavasti pysyy teilläkin pitkään. On ihanaa kun lapsen kanssa pystyy sopimaan asioista ja hyvällä omatunnolla voi joskus palkitakin hienosta käytöksestä!

 2. Jenni Huhtimäki kirjoitti:

  Meil on tällä hetkellä myös pahin uhma menny ohi, mut okei-vaiheen sijaan meil on kuurovaihe �� ja kun saa toistaa asiat 28251158 kertaa niin lopuks saa vastaukseksi "NO OKEI DÅ!!!" ja raivohuudot ��

 3. Tanja- Kaunis karuselli kirjoitti:

  Musta tuntuu et mekin ollaan menossa parempaan suuntaan. ? Vihdoin! Tsemppiä, raskaita aikoja itsekullekkin, myös sille lapselle vaikka sitä ei tule ajateltua siinä omassa hermoromahduksessa!

 4. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Okei-kausi kuullostaa ihanalta! ??
  Meillä isompi pääsi pahimmasta ihmasta eroon, ja nuorempi aloitti. Nyt se vanhempi on mun kanssa samaa joukkuetta ja koittaa saada myös pienempää ruotuun. Välillä onnistutaan välillä ei. ?

 5. Mama Lina kirjoitti:

  Ihanaa kuulla että teilläkin on helpompi vaihe menossa. ?

  Odotan kauhulla mitä seuraava vaihe pitää yllään. ?

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Ai sellainenkin vaihe?
  Miten isoveljet tähän reagoi? ?

 7. Mama Lina kirjoitti:

  Ihanaa kuulla että Okei-vaihe on ollut teillä pitkään ??

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Ha haha! Kuulostaa hauskalta että isoveli on sun puolellasi ???

 9. Unknown kirjoitti:

  Mä taas oon huomannut, että uhmis tulee aina uudelleen tai sit mulla on itsepäinen naisenalku. 🙂

 10. Mama Lina kirjoitti:

  Kyllä ne taitaa aina tulla takaisin, ainakin silloin tällöin. Heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *