Hae
Liina Beth

KUN FLUNSSA PYSÄYTTI MAMMAN

Juurikin olin hommannut uudelle kuntosalille kortin ja ehtinyt käymään kaksi kertaa ( lue : vain kaksi hikistä kertaa ). Saanut motivaation, joka oli noussut sataan ja ehkä se oli vielä vähän päälle, alkoi Limitless-valmennus ja kaikki meni ihan päi mettää! Koska flunssa oli vähän tulossa, minä senkun menin vain salille ja vedin vitamiinei kaksin käsin, ajelin nurmikkoa ja elin normaalisti. Hain apteekista kaiken avun, millä pysäyttää flunssan tulemisen. Ei auttanut ei. Olen ollut 2,5 viikkoa enemmän ja vähemmän flunssassa, viime viikolla nousi kuume ja olin muutaman päivän sairaslomalla. 

Kuka hoitaisi mammaa kun hän on kipeä?

Asioita kaunistelematta, oot mutsi…pärjää vaikka olisitki pää kainalossa. Jonkun on silti tehtävä ruokaa, vaikka sänky kutsuisi. Sit vaan välillä lepäillään ja sen jälkeen jatketaan ruoanlaittoa. No okei, myönnän…aika paljon ollaan syöty valmis ruokaa koska ei vaan ole jaksanut.
Jonkun silti on myös luettava lapselle iltasatu vaikkei ääntä lähtenyt kunnolla, eihän lapsi sitä ymmärrä. Luulee vielä että se on rangaistus. Kun mamma on ollut kipeä ja veto pois, niin ollaan katseltu yhdessä elokuvia, pelailtu lautapelejä ja koottu legoja. Poika on ihan hyvin silti ymmärtänyt kun on sanonut et nyt on oikeasti pakko lepäillä. 
Voi flunssa minkä teit, tapoit melkein motivaationi

Kyllä ketuttaa kun motivaatioranneke näyttää kuinka vähän askeleita on tullut päivän aikana. Tehnyt mieli karkkia, sipsiä ja kaikkea muuta herkkua. Viime viikolla päätin että yhden viikon pidän taukoa kuntosalilta ja muutenkin liikunnasta. Viikonloppuna oltiin viihteellä ja taas flunssa kolkutteli ovella. En tosiaankaan ollut vieläkään terve, ei muutakuin lisää taukoa liikuntaan. Nyt päätin ottaa vielä tämän viikon rauhallisesti ja ehkä ensi viikon alussa, koska keskiviikkona oli ensimmäinen terve päivä ja torstaina taas kipeä. Torstaina kävinkin lääkärissä, joka määräsi antibioottikuurin ja kortisonia. Ehkä nyt aletaan olemaan taas elävien kirjoissa mutta pakko sitä ottaa vielä pari päivää lunkisti. 
Note for myself

Kun oot kipee, niin sairasta rauhassa! Älä oikeasti kiirehdi, koska se vain pidentää sairastamista. Nyt alkoi kunnon vitamiinikuuri, jotta loppuvuosi pysyisi terveenä. 
Paranemisia kaikille ketkä ovat kipeenä!
Millä sä pysyt terveenä?
Oletko jo sairastanut tänä syksynä?

P.s Käykää instagramissa osallistumassa 
A R V O N T A A N !

5 kommenttia

 1. Haitulan keinussa kirjoitti:

  Totta! Treenata ehtii myöhemminkin, ensin täytyy olla terve. Hyvä, että tauti alkaa jo olla voitettu.

 2. Maria kirjoitti:

  Mulla on myös pitkittynyt yskä ja jalkakivut tappanut motivaatiota (ja pystymistä) liikuntasuoritusten osalta. Syön ympäri vuoden maitohappobakteereja, minkä uskon kyllä vähentäneen sairasteluja.

 3. Hetkautus kirjoitti:

  Tuttua. Mä oon yhden tytön yh ja muistan eläväisesti viime kevään kun sairastin 2influenssaa, noron ja kurkkutulehduksen reiluun 5 viikkoon. Se tunne kun on ihan loppu, mutta on silti vastuu lapsesta… Lopulta kun sairaala kutsui piti antaa periksi ja tytön molemmat ukit tulivatkin sitten 300km päästä tyttöä hoitamaan vuorotellen kun mamma kävi tiputuslomalla. Omat vanhempani kärräsivätkin meidät sitten tuon loman jälkeen mummolaan hoitoon 😀 Tsemppiä sulle paranemiseen 🙂

 4. Mama Lina kirjoitti:

  Apua! Tuo kuulostaa todella rajulta! 🙁 Mutta onneksi tukiverkosto oli kumminkin apuna <3

 5. isivuosi kirjoitti:

  Kipeänä ei treenata, niin se vaan on. Itse olen ollut lukemattomat kerrat tuossa tilanteessa, kun ei vaan usko millään.

  Pikaista paranemista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *