Hae
Liina Beth

LOKAKUU TUO TULLESSAAN VALINTAKOKEISIIN VALMISTAUTUMISTA

Rehellisesti sanottuna odotan nyt syksyä ja ylipäätänsä loppuvuotta todella innolla. On niin paljon mitä odottaa. Kuten valintakokeet. Luit aivan oikein. Tykkään uudesta työpaikastani, en halua opiskella sen takia että lähtisin työpaikastani, vaan haluan kehittyä ja opiskella omaksi iloksi. Hain ammattikorkeakouluun nyt syksyn yhteishaussa. Se ei ollut itselleni uusi asia, koska olenhan ennenkin hakenut, mutta en ole koskaan mennyt valintakokeisiin, koska…en tiedä, ehkä asia jännittänyt liikaa. 

Nyt ei voi perääntyä

Anoin valintakoepäivän vapaaksi pomolta, joten nyt ei voi enää perääntyä. Sehän olisi jopa noloa, ensiksi innostuneena anoo vapaaksi päivän ja sitten ei menisikään niin. Ehkä kaipaan juurikin tuollaisen potkun persuksille että hei nyt ei vain voi olla menemättä. 
Syksyn yhteishaku päättyi 19.9.2018 ja Laurean mukaan syksyn yhteishaussa haki yli 16 600 hakijaa. Sanoisinko ettei tule myöskään olemaan varma että pääsen kouluun, mutta aion panostaa kunnolla valintakokeisiin koska olen päättänyt ainakin yrittää päästä kouluun. 
En ole koskaan ennen ollut näin innoissani

Innostusta tulee ja menee, ihan sen mukaan mitä tässä arjessa tapahtuu. Mutta nyt olen ollut niin varma että haluan opiskella enemmän, pystynhän kumminkin hyödyntämään nykyistä työpaikkaani opiskelussa. Tarkoitan tällä sitä etten nyt merkonomin papereilla lähde opiskelemaan sairaanhoitajaksi vaan opiskelemaan liiketaloutta, vielä enemmän. 
Innostuneisuus on varmasti vielä enemmän sitä että tosiaan tämä opintolinja on verkko-opintoina, eli vaikka koulu onkin pääkaupunkiseudulla niin läsnäoloja on niin vähän että ne melkeinpä kulkisi vaikka kuuhun. Vaikka onkin verkko-opintoina niin se ei tarkoita että se helppoa olisi, se tulee vaatimaan paljon joustoa perheeltä, itseltäni ja sitten tarvitsee punnita, meneekö illalla salille vai kirjoittaako blogia. Koska koulu ei voi jäädä. Lupaan silti ettei tämä tule vaikuttamaan blogin kirjoittamiseen mitenkään, ehkä nyt lokakuu tulee olemaan pikkuisen hiljaisempi mutta antakaa anteeksi. 
Lokakuussa tapahtuu paljon muutakin kivaa

Olemme sopineet muutaman todella huikean yhteistyön. Toinen niistä on pitkäaikainen ja tulen toimimaan heidän brand ambassadorina somessa. Arvontoja ja paljon muuta kivaa on tulossa.
Lokakuussa juhlitaan myös pojan 4v syntymäpäiviä, tänä vuonna juhlitaan ensimmäiset kaverisynttärit. Eli paljon on tapahtumassa lokakuussa. 
Toivottavasti sairasteluni myös olisi jo tässä!

Insta kannattaa ottaa myös seurantaan @liinail
Onko täällä muita ketkä ovat lähteneet opiskelemaan aikuisiällä?
Onko kokemusta verkko-opinnoista tai monimuoto-opiskelusta?

10 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Onnittelut siitä, että ole hakenut opiskelemaan lisään! Valintakokeeseen meno on varmasti ollut jo iso juttu mutta "hei, sä selvisit siitä!". Nyt vaan peukut ja varpaat pystyyn, että myös oppilaitoksen voi avatuu sinulle ja pääset toteuttamaan haavettasi. Minusta elämässä ei voi koskaan opiskella liikaa ja silloin kun se kipinä iskee päälle on siihen tartuttava. Varmasti jos opinnot aloitat tulee arkielämään haastellisia tilanteita mutta kyllä nekin ratkeavat kun niiden aika on. Tsemppiä!

 2. Maria kirjoitti:

  Toivotaan, että pääsykokeet menevät sinulla hyvin!

  Välillä innostun miettimään, mitä opiskelisin. Vielä enemmän olen miettinyt nyt aikuisiällä yrittäjäksi ryhtymistä, mutta saa nähdä tuleeko koskaan tapahtumaan. 😀 Viihdyn kyllä nykyisessä työssä niin hyvin, ettei pakottavaa tarvetta isoille muutoksille ole. 🙂

 3. Jasu♥ kirjoitti:

  Kiinnostava postaus ja kirjoitat mielenkiintoisesti!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. MINI kirjoitti:

  Kiinnostava postaus. Olen miettinyt myös opiskelemaan lähtemistä, kun hoitovapaa loppuu.

 5. Minna Haapsaari kirjoitti:

  Tsemppiä valintakokeisiin! Jos intoa riittää niin opiskelu ja itsensä kehittäminen kannattaa aina!

 6. Mama Lina kirjoitti:

  Sitä itsekin mietin pitkään, mutta nyt tuntui että nyt on oikea hetki 🙂
  Kyllä itsekin viihdyn nykyisessä työssä mutta teen tätä itselleni, haluan kehittyä vielä paremmaksi.

 7. Mama Lina kirjoitti:

  Olen isoäidiltäni oppinut sen ettei saa kiittää tällaisissa asioissa, koska ne tuovat huonoa onnea :') mutta sitä toivon itsekin, jos sitä pääsee kouluun niin ei sekään tule olemaan helppoa, mutta kaikkeen sitä tottuu 🙂

 8. Mama Lina kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Mama Lina kirjoitti:

  Suosittelen kyllä miettimään opiskelemaan lähtemistä, vaikka talous ei antaisi periksi päiväopiskelusta, niin onneksi nykyään on monimuoto-opintoja kuin verkko-opintoja 🙂

 10. Mama Lina kirjoitti:

  Kirjoitan sulle saman mitä tuohon ylös, että isoäitini opasti joskus ettei saa kiittää tällaisissa asioissa, koska se tuo epäonnea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *