Hae
Liina Beth

TAVOITTEENA SÄÄSTÄÄ 2800 €


Varasin juhannuksen tiennoilla meidän koko perheen ensimmäisen etelänmatkan. Maksoin tämän matkan omista säästöistäni, joita on kertynyt pikkuhiljaa. Iski paniikki, säästöjen summa ei enään alkanutkaan enää neljänumeroisella summalla, pakko säästää! Ei muutakuin säästämään, miten?

Yhteiset rahat vs omat rahat

Olenkin joskus aikaisemminkin kirjoittanut siitä että meillä on yhteiset rahat ja omat rahat. Yhteisillä rahoilla maksetaan kaikki laskut ja ruokakauppa yms. Omilla rahoilla sitten ostetaan omia juttuja, kuten vaatteita ja mitä sitten haluaa ostella. 
Koitin ostolakkoa että olisi saanut säästöön vielä enemmän, mutta myönnän ettei siitä tullut yhtään mitään. Mutta ilman ostolakkoa olen saanut säästettyä kuukaudessa 300-500€. Mietin samalla sitä että haluan nauttia myös elämästä, enkä laittaa kaikkea säästöön.

PIVO – apuna budjetointiin

Nyt kun vaihdoimme pankkia Osuuspankkiin sai kaiken hyödyn irti Pivosta, se toimii kaikille pankin asiakkaille MobilePayn tyyliin mutta Osuuspankin asiakkaat pystyvät seuraamaan kulutustaan ja luomaan erilaisia budjetteja. Kuten kuinka paljon kuukaudessa menee rahaa oikeasti ravintoloihin ja vaatteisiin. Ravintoloihin harvemmin itse kulutan rahaa, mutta sitten kun mennään niin mennään kunnolla, tämän kuun ravintolakulutus on ollut huimat 72 €. Hupsista! Myönnettäköön että tuohon kuului yksi baari-ilta. Ei minun tyylistä mutta niinkuin sanoin, sitten kun mennään niin mennään kunnolla, ehkä seuraavan kerran tulee mentyä taas useamman kuukauden päästä. Tai never know. Mutta jos miettii että mistä voisi säästää niin olisihan tuollakin 72€:lla saanut jo vaikka mitä, kuten uudet Converset tai paidan. 
Kuukauden lopussa näkee sitten mihin kaikkeen sitä rahaa on kuluttanut, vaikka pääsääntöisesti tiedän mihin kulutan niin onhan tämä mahdollisuus aivan huikea, koska sen näkee konkreettisesti eikä vain ajatustasolla. 


Vuoden loppuun mennessä kasassa 2800€


Tämä on realistinen tavoite, mutta helppoa se ei ole. Tarkoittaa tietysti sitä että saa ostella asioita harkiten mutta puolessa vuodessa tavoitteena 2800€ on omasta mielestäni aika hyvä. Katsotaan miten vuoden alusta jatkan, eli jatkanko kenties samaan malliin.
Mihin sitten säästän? Haluan säästää että pääsisi toukokuussa taas lomalle, en tiedä vielä kenen kanssa mutta eiköhän jonkun seuralaisen saa. Toinen asia johon säästän on vain pahan päivän varalle tai sitten siihen että jos haluaakin ostaa vähän kalliimpaa ( tai usein tässä kohtaa iskee piheys ).
Säästätkö? Mihin säästät?
Kuinka paljon säästät kuukaudessa?

5 kommenttia

 1. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Tällä hetkellä tulot on niin pienet, ettei säästöön jää mitään, mutta yleensä säästän juuri matkaa varten tai sitten jotain isompaa hankintaa. Seuraavaksi tarvitsen uuden sängyn, joten siihen rupean säästämään heti, kun se on mahdollista.

 2. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä 🙂 Itse säästän joka kuukausi pienen summan ihan vaan jos tulee tarve johonkin isompaan hankintaan.

 3. hannamaria kirjoitti:

  Töitä tehdään tässä sen eteen, että olisi sellaiset tulos josta voisi säästää enemmän kuin 25€ kuussa. Silti haluan pitää pientä pesämunaa jota kartutan jatkuvasti, mutta tällä hetkellä sille ei ole kohdetta. Se voi olla esimerkiksi asuntoa, matkaa tai äkillisiä varten säästössä ja karttumassa – ikinä ei tiedä milloin tulee tarve suuremmalle rahamäärälle.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. Maiju kirjoitti:

  Vielä en ole oppinut säästämään mutta nyt on tarkoitus tehdä niin hyvät ansiot verkostomyynnin kautta että säästäminenkin on mahdollista.

 5. Säästösiivet 1981 kirjoitti:

  Tsemppiä säästämiseen! Itse olen myös huomannut että ostolakko on hankalampaa kuin se, että antaa itselleen luvan ostaa pienimuotoisesti jotain. Ostin aiemmin vaatteet uutena ja harmitti kun niihin meni paljon rahaa tai ei ollut mahdollisuutta ostaa kun olisi halunnut. Nykyään taas ostan suuren osan paidoista kierrätettyinä, mutta lähes uudenveroisina. Olen esim. hankkinut 6 paitaa parillakympillä, kunto moitteeton. Silloin ei tule seuraavana päivänä harmitusta siitä että osti jotain mitä ei ehkä olisi pitänyt.. kun siihen mennyt raha ei ole kokonaisuuden kannalta liian suuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *