Hae
Liina Beth

LUONNOLLISET PESUAINEET TODELLA TOIMIVAT

Kaupallinen yhteistyö : Desteco
Kuka sitä oikeasti uskoisi että luonnollisilla raaka-aineilla saa puhdasta aikaiseksi? En minä ainakaan, lähdinkin hyvin mielenkiinnolla mukaan Destecon yhteistyöhön ja toimin samalla myös heidän Brand Ambassadorina, muutaman muun vaikuttajan kanssa @eevakatariinan ja Elämältä kaiken sain Jasun kanssa. 
Mutta voiko luonnollinen pesuaine tuoksua hyvältä ja olla vielä kaupan lisäksi kotimaista? Todellakin voi! Kuka sitä ei haluaisi että koti tuoksuu oikeasti puhtaalle, eikä ainoastaan teolliselta mangolta, josta oikeasti mangon tuoksu on kaukana. Sain itse valita Destecon valikoimasta sopivia siivoustarvikkeita ja sieltä tarttui myös mukaan Natureten eksoottinen pyykkietikka, pyykkietiikkaan olin tutustunut jo aikaisemmin ja se kyllä tekee vaatteista hyvin raikkaat
ekosiivous, pyykkietikka, siivoussaippua, naturette, candle light story

Lattiat puhtaaksi tällä ohjeella

Löysin vinkkiä netistä että kun pesee lattiat niin laittaa veden joukkoon n. 1 ruokalusikallinen raastettua siivoussaippuaa ja n. 0,5-1 dl pyykkietikkaa niin lattiasta tulee todella puhdas. Ehkä alussa vähän emmein että mitä siitäkin mahtaa tulla. T. Entinen lattiapesuaineen suurkuluttaja. Poika auttoi pesemään lattioita, kuten aina ennenkin. Lopputulos oli oikeasti ihan huikea, jopa isäntä kysyi että mitä näille meidän lattioille on tapahtunut kun ovat kuin uudet. Salaisuus piilee… ylläolevassa ohjeessa.  

”Lopputulos oli oikeasti ihan huikea, jopa isäntä kysyi että mitä näille meidän lattioille on tapahtunut kun ovat kuin uudet.”

Puhtaaksi ilman myrkkyjä

Myönnän useinkin tullut miettineeksi että miten paljon meidän elimistöön kertyy erilaisia myrkkyjä pesuaineista, esimerkiksi muoviastioihin jää ihan hirveästi pesuainejämiä. Miten on kun puhdistaa keittiön ruokapöydän ja laitat siihen esimerkiksi leivän. Varmaan pitäisi käyttää aina lautasta mutta kaikkea sitä tulee joskus mietittyä. Voiko oikeasti luonnollisella siivoussaippualla lähteä pinttyneetkin liat, kyllä voi. Kuvat kertoo toisaalta enemmän kuin tuhat sanaa. 
Ekologiseen siivoukseen löytyy erilaisia pesuaineita, kuten Naturette:ltä siivoussuihke joka on tehty etikkapohjalla, mutta ei kumminkaan tuoksu etikalta koska tämä tuoksui makealta sitrukselta. Se mikä tekee Natureten tuotteista upeita ja testaamisen arvoisia on se että he lahjoittavat jokaisesta tuotteesta 5 % luonnonsuojeluun. Nykyäänkin voit löytää pieniä yrityksiä jotka lahjoittavat osan hyväntekeväisyyteen.

” Nykyäänkin voit löytää pieniä yrityksiä jotka lahjoittavat osan hyväntekeväisyyteen 

Herätä oma siivousintoilija

Vaikka itseäni henkilökohtaisesti ahdistaa sotku ja likaisuus, niin en ole ollut mikään siivousintoilija. Siivoaminen on sellaista pakko pullaa, sitä nyt vain on tehtävä, varsinkin kun taloudessa asuu lapsi ja koira. Eikä se lapsi…vaan koira, tai no koirasta lähtee karvaa ja lapsi sotkee. Imurin kanssa heilun joka päivä, koska koiran karvat, mutta lattiat tullut pestyä ehkä kerran kuukaudessa, keittiö on yksi jota haluan pitää aina siistinä, koska bakteerit ja ällöttää tehdä ruokaa likaisessa keittiössä. 
Luonnollisten pesuaineiden myötä, myönnän että pesen joka viikko lattiat ja puhdistan kaikki mahdolliset tasot vähintään joka toinen päivä. On oikeasti taivaallisen ihanaa tulla töistä kotiin kun koti on puhdas ja tuoksuu raikas ja puhtaus, eikä keinotekoinen mango ( kuten yllä kirjoitin ) 
Taloutemme likaisin paikka

Voin sanoo ihan suoraan että hyi hele…minua ällöttää, että olen päästänyt paikan näin likaiseksi. Hyvä ettei laatta lentänyt, tosiaan meidän talouden likaisin paikka ei ole vessan pönttö, vaikka vessassa sijaitseekin. Mutta paikka vessan kaappi jossa säilytetään hammasharjoja, se oli ihan pinttynyttä likaa. HYI! Lupaan etten enää koskaan päästä kaappia siihen kuntoon, mutta nämä lähtivät siivoussaippualla, ihan tuosta noin vain. 
Olen annostellut n. 1 ruokalusikallinen siivoussaippuaa ja lantrannut kuumalla vedellä ja laittanut suihkepulloon.

Candle Light story

Olen annostellut n. 1 ruokalusikallinen siivoussaippuaa ja lantrannut kuumalla vedellä ja laittanut suihkepulloon.

Väite : ekologinen siivous on kallista
 Näin itsekin luulin, mutta esimerkiksi Candle Light Storyn siivoussaippua joka on tehty käsin Suomessa kustantaa 12,95 €. Jos vertaa 2,49 € maksavaan Kiilton tuotteeseen, niin Candle Light Storyn siivoussaippualla saat tehtyä monen monta suihkepullollista valmista pesuainetta. Siinä ei ole edes oikeasti vaivaa! Voisin jopa väittää että tulevat aivan samanhintaisiksi.

Naturette

Muista ottaa seurantaan Instagramissa @liinail ja @destecofi, on luvassa arvontoja ja tuotetestauksia!

Desteco tarjoaa 10 % alennuskoodin lukijoille, MAMALINA.
Koodi on voimassa toistaiseksi.


Onko ekologinen siivous sinulle tuttua?
Uskotko että nämä todellakin toimivat?
Mietitkö koskaan miten voit siirtyä ekologisempiin tuotteisiin?

3 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Itsekin olen kiinnostunut luonnollisista kodinpuhdistustavoista ja niitä olenkin jo useamman ehtinyt testailla 🙂

  2. Jasu kirjoitti:

    Mä olen kans alkanut vaihtaa loppuneet tuotteet ekologisiin ja ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Tää oli hyvä postaus 🙂

  3. MINNA N / Sukat hukassa kirjoitti:

    Komppaan, luonnollisella tulee tosiaan puhdasta! Meillä on kloriittia lukuunottamatta kaikki kodin puhdistusaineet luonnollisia ja pois ei vaihdeta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *