Hae
Liina Beth

MITÄ TEHDÄ KUN MÖRÖT PELOTTELEVAT ÖISIN?

Kuva pixabay
Ilta hiipii joka ikinen päivä, joka ilta on mentävä nukkumaan. Tahtoi lapsi sitä tai ei, mutta mitä sitten kun päiväkodissa ollaan juteltu kavereiden kanssa möröistä ja suureksi kasvavista örkkisammakoista ja ne pelot saapuvat joka ilta kun pitäisi mennä nukkumaan. Pimeys ei meillä pelota, koska meillä on yövalo koko yön aina päällä ja jos pelottaa vanhempien väliin saa tulla. Möröt murisevat ja koputtelevat ja vaanivat vaatehuoneen kaapin takana tai sängyn alla. HUI! 
Mitä sitten tehdä kun ne pelottavat joka ilta?


Niinkuin meillä aikuisillakin, meilläkin lähtee mielikuvitus laukkaamaan ihan hulluna kauhuelokuvan jälkeen. Voihan vaikka Michael Myers vaania alakerrassa tai jopa Jason Voorhees, joten on turhaa vähätellä lapsen pelkoa. Koska voihan ihan lastenohjelmissa olla lapsen mielestä jokin pelottava hahmo jota pelkää. 
Myönnän itse kyllä että kauhuelokuvan jälkeen en uskalla ulkoiluttaa pimeällä koiraa ja jos kuulen jotain ääniä niin mietin jotain ihan tyhmiä juttuja.

Voihan vaikka Michael Myers vaania alakerrassa tai jopa Jason Voorhees, joten on turhaa vähätellä lapsen pelkoa.

Harvemmin meillä herätään yöllä huutamaan pelosta, mutta nukkumaan mentäessä tarvitse tehdä mörkötanssi ettei mörköjä tule. Luit aivan oikein, olen keksinyt mörkötanssin joka estää mörköjä tai mitä tahansa pelottavia juttuja tulemasta meille. Tämä on ainakin toistaiseksi auttanut.

Onneksi kohta on Halloween, jolloin saa aaveista ja haamuista hauskoja juttuja jotka voivat auttaa myös pääsemään mörköpelosta pois.

Aina on jotain mitä pelkää
Lapset pelkäävät jotain, aikuiset pelkäävät jotakin. Minä pelkään jotain, sinä pelkäät jotain. Pelkoja tietenkin on erilaisia, eikä niitä kuulu vähätellä. Lasta on tärkeää tukea ja olla turvana kun pelottaa, näin saada pelottavista jutuista tehtyä ei-niin pelottavia juttuja.

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kummitus Lapanen on muuten yksi hyvä lasten piirretty, jota kannattaa katsoa 🙂

  2. Mama Lina kirjoitti:

    Kiitos todella paljon vinkistä 🙂 Pitääkin tutustua lapsen kanssa Kummitus Lapaseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *