Hae
Liina Beth

HERKULLISET GLUTEENITTOMAT LIHAPULLAT

Kun gluteenitonta ruokavaliota on noudattanut vasta pienen tovin, niin silloin tällöin käy mielessä että jostain jää paitsi. Tässä esimerkkinä on maistuvat lihapullat. Kaikkea samaa ei tietenkään saa, mutta seikkailemalla kaupassa ja seurailemalla Gluteenitonta elämää – facebookissa, voi tehdä löytöjä. Viimeksi kaupasta ”löysin” gluteenitonta korppujauhoa ja hinta Prismassa oli 1,79 €, jonkin verran tyyriimpää mitä tavallinen korppujauho, mutta ei korppujauhoa kovin usein tule käytettyä.

Voin myös myöntää, etten ole ikinä itse tehnyt niin hyviä lihapullia.

Perheessämme ketään muu ei noudata gluteenitonta ruokavaliota paitsi minä. Se tarkoittaa sitä että paljon teen ruokaa kaikille ja samalla kun on esimerkiksi pastaa niin keitän itselleni vähän gluteenitonta pastaa erikseen. Kuulostaa ehkä vaivalloiselta, mutta itse en näe siinä ongelmaa.
Viikonloppuna kokkasin koko perheelle gluteenittomia lihapullia, jotka maistuivat myös talon miesväelle. Voin myös myöntää, etten ole ikinä itse tehnyt niin hyviä lihapullia.
Tässä teille resepti jota itse vähän muutin, mutta erittäin herkullista! 
Liinan gluteenittomat lihapullat

3 dl vettä
1,5 dl Mummon gluteeniton korppujauho
1/2 pss kuutioitua pakastesipulia
1 1/2 rkl öljyä
1 kananmuna
3 tl Santa Maria Smoked Paprika 
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
700 g naudan jauhelihaa
Sekoita korppujauhot veteen ja anna hetki imeytyä. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. 
Lisää joukkoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. 
Pyörittele taikina lihapulliksi uunivuokaan / leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa ( kiertoilmauunissa 200 astetta ) noin 20 minuuttia.
Herkullinen gluteeniton ruskeakastike

25 g voita
5 rkl maissijauhoja
7 dl vettä

Ruskista maissijauhot voissa ( kuten vehnäjauhot ). Kun maissijauhot ovat tasaisen ruskeaa, lisää vähitellen vettä. Muista sekoittaa jatkuvasti ettei kastikkeeseen jää klimppejä. Lisää loppu vesi ja anna hetki kiehua.

En muistanut että lihapullia oli näin helppo tehdä, jotenkin sitä ajatteli että kauhea vaiva ja menee kauan aikaa. Ajattelin tällä viikolla tehdä itse gluteenittomia nuggetteja, kiinnostaisiko niistä resepti? 
Miltä resepti kuulostaa?
Teetkö itse lihapullat kermaviiliin vai kermaan?

Yksi kommentti

  1. Diina-Maria kirjoitti:

    Nam lihapullat on yksi mun lemppareista ja teen gluteenittomana myöskin. Itse en käytä korppujauhoja enkä kermaviiliä – laitan vaan lihat, munat ja mausteet sekaisin ja välillä lisään sekaan esim. fetaa. Ihan hyvin pysyvät koossa ja hyvältä maistuvat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *