Hae
Liina Beth

Älä osta vuoteen mitään uutta – haaste

 

Emma laittoi haastetta taannoin kehiin, koskien arkaa aihetta. Älä osta vuoteen mitään uutta – haaste, mieti omaa ostokäyttäytymistä. Ainoa mitä saisi ostaa uutena on vaatteista tietenkin sukat, alushousut ja kaikki kosmetiikkatuotteet ( en ikinä voisi kuvitella ostavani käytettyä hajuvettä ). Mutta tästä haasteesta tippuu myös lahjat pois, tarkoittaen sitä että jos esimerkiksi saa lahjaksi lahjakortin, niin kyllä sen saa käyttää.

Onneksi haaste koskee itseäni, eikä lastenvaatteita! Periaatteessa sehän on huijausta, mutta ihan voin myöntää etten hypetä mitään tiettyjä lastenvaatteita. ENÄÄ! Tykkään lastenvaatteista, en sitä kiellä, mutta pahin hypetys on omalta osaa ohi. Lastenvaatteita tulen ostamaan ainoastaan tarvittavia vaatteita ja alennuksesta, muuten en osta lastenvaatteitakaan uutena.

 

Miksi ostaa uutta vaikka käytettynä saa lähes yhtä hyvää ?

 

Huomaan että ostokäyttäytymiseni on muuttunut. Ostan nykyään paljon vähemmän vaatteita mitä ennen. En ole aikoihin ostanut mitään turhia vaatteita, vaikka melkein halvalla saisi. Harrastin ennen sitä että, oli paita maksoi alennuksessa sen 4,90€, oli pakko ostaa vain sen takia että oli halpa. Löydän tämän kyseisen paidan vuoden päästä syvältä vaatekaappini uumenista ja vien UFF:ille. Aivan järkyttävää rahan tuhlausta ja ennen kaikkea luonnon tuhlausta. Luulen että vuoden aikana tulen myös säästämään hyvin paljon rahaa.

Nykyään käytettynä ostaminenkin on tehty niin helpoksi, kirpputoreista facebookiin. Facebookissa on niin erilaisia kirppisryhmiä, joista voi tehdä hyviäkin löytöjä. HUOM! Voi tehdä, aina joku sielläkin myy samalla hinnalla kun alessa.

 

Tykkään lastenvaatteista, en sitä kiellä, mutta pahin hypetys on omalta osaa ohi. Lastenvaatteita tulen ostamaan ainoastaan tarvittavia vaatteita ja alennuksesta, muuten en osta lastenvaatteitakaan uutena. ”

 

Älä osta vuoteen mitään uutta

 

Haaste ei ole helppo, vaikka se ehkä siltä kuulostaa. Pitää muuttaa totaalisesti omaa ostokäyttäytymistään. Näen tässä haasteessa todella paljon hyvää, kuten se että tämä varmasti myös muuttaa tulevaisuuden ostokäyttäytymistä. Miksi sitä edes vuoden päästä ostaisi turhaan uusia vaatteita, kun vuoden on ollut jo ostamatta vai tuleeko siitä vuoden päästä sitten ongelma?

Puhuin isännälle tästä ja hän sanoi heti ensimmäisenä, että eikö toi nyt ole ihan itsestäänselvyys. Ehkä miehille, mutta kyllä varmasti usea nainen tulee onnelliseksi kun ostaa esimerkiksi uuden huivin.

 

PS. Vielä ehdit tilaamaan Destecolta jouluksi, ihania luonnonkosmetiikkatuotteita ja ekologisia tuotteita 🙂

Oletko koskaan itse miettinyt
älä osta vuoteen mitään uutta?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *