Hae
Liina Beth

Miksi syödä jouluna liikaa?

*Sisältää mainoslinkkejä

Kuulostaa kliseiseltä ja todella ärsyttävältä, mutta miksi joku edes vaivautuu vähentämään kulutusta jouluna? Mutta sitten, miksi ei? Ihan ilman jouluakin Suomessa ja kaikkialla, missä on ruokaa kylliksi, niin heitetään älyttömiä määriä ruokia roskiin. Onneksi voit myös vähentää ruokahävikkiä, ostamalla Matsmart FI:n kautta. Enää valitettavasti ei ehdi tilaamaan jouluksi mutta, uusivuosi on ihan kulman takana.

 

Miksi ostaa ruokaa kuin pienelle kylälle?

 

Jouluhan tunnetaan siitä että syödään aivan liikaa ja ollaan täysin ähkyssä. Loppuilta voidaankin jo pahoin koska on tullut taas syötyä aivan liian paljon. Ai niin! Nykyään voi ennakoida tilanteen ja ostaa apteekista vatsaentsyymejä helpottavia tabletteja, eli sekin ongelma on ratkaistu. Ostetaan nelihenkiselle perheelle 12 kg joulukinkku koska se vain kuuluu perinteeseen ja joulun jälkeen suurin osa tästä kinkusta heitetään roskiin. Mutta miltä kuulostaisi että miettisimme kerrankin jouluruokia ja ostetaan kohtuudella ja myös syödään kohtuudella.

Kaupatkin ovat joka päivä auki, niin voit käydä ostamassa lähikaupasta sen maitotonkan, joka nyt sattumoisin loppui. Ei ole kauheaa, jos jokin asia on loppunut, kaupasta saa lisää. Parempi että loppuu joulupyhien aikaan kuin se että oikeasti heität kauheat määrät roskiin.

 

Miksi jouluna tarvitsee syödä ähkyyn?

 

En usko että kukaan nauttii siitä ähkystä olosta, väitän että se on vain opittu tapa, että joka joulu vedetään napa täyteen ruokaa. Mutta tiesitkö että opituista tavoista pääsee myös eroon? Kyllä, myös minun perheessäni on ollut tapa ja tämän tavan aion rikkoa! En tule syömään jouluna yhtään ruokaa, josta en tykkää. Syön vain niitä joista todella pidän. Miksi pitäisi lapata lautaselle lanttulaatikkoa, vaikka sydämessäsi vihaat sitä, mutta anopin takia lappaat lautaselle. On myös oikeus sanoa, että valitan en pidä jostakin ruoasta. 

 

Joulu voi olla ilman ähkyä ja tuhatta eri ruokalajia

 

Suklaa ja kaikki herkut varmasti maistuvat jouluna kaikille, mutta mitä jos jättäisit jotain syömättä. Ajatteletko kenties samaa mitä olen itsekin ajatellut ennen, jouluna saa luvan kanssa syödä ähkyyn ja kaikkea, mitä napa vetää, koska kohta on kumminkin uusivuosi ja uudet kujeet, aloitat uuden elämän.

 

 

Haluaisin kuulla teiltä lukijat mielipiteenne asiaan!

eli miksi syödä liikaa jouluna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *