Hae
Liina Beth

Uusi vuosi ja uusi minä, joka vuosi

 

Uusi vuosi, uusi minä ja paskat! Vuosi vaihtuu, se vaihtuu aivan joka vuosi. Se saa ihmiset hulluksi lupauksista, luvataan kuu taivaalta ja paljon muuta. Lupaukset on tehty rikottavaksi. Vai? Miksi joka vuosi aloittaa tammikuussa laihduttamisen ja repsahdetaan jo helmikuussa. Näin kävi myös minulle, viime vuonna. En aio enää toistaa virheitäni, mitä aion siis tehdä?

 

vuosi sitten… uusi minä-projekti

 

Aloitin ihan hulluna ja motivaatio piukassa, kävin salilla 4-6 kertaa viikossa ja aina kun minulla oli vapaa-aikaa painelin salille. Olin päättänyt että nyt onnistun ja sisimmissäni haaveilin vielä päästä joskus Bikinifitness-lavalle, tiesin että se tie ei olisi helppo, vaan se tie on pitkä ja kivinen. Haaveita aina pitää olla, mutta omat haaveeni oli kyllä aivan sairaat, varsinkin näin jälkikäteen mietittynä. Maaliskuussa 2018, tuli kompastuskivi, motivaatio laski ja ei se salilla käyminen ollutkaan enää niin kivaa mitä ennen.

 

Mikä söi motivaationi?

 

Näin jälkeenpäin kun miettii koko tilannetta, niin motivaationi katosi kun parisuhde oli täysin karikolla, olin laiminlyönyt parisuhdetta, ystäviäni ja ennen kaikkea perhettäni. Silloin jo mietin ettei niin sanotun täydellisen kropan metsästys ole tuon arvoista.

Olen useasti kamppaillut itseni kanssa, koska haluaisin paremman kropan mutta en ole valmis tuohon samaan.

 

Olin päättänyt että nyt onnistun ja sisimmissäni haaveilin vielä päästä joskus Bikinifitness-lavalle, tiesin että se tie ei olisi helppo, vaan se tie on pitkä ja kivinen.

 

Vuoden 2019 uusi minä?

 

Vielä tänä vuonna ei tule 30v mittariin, mutta kyllä tämäkin vuosi varmasti menee yhtä nopeasti kuin viime vuosi. Myönnän, en tehnyt periaatteessa mitään lupauksia, paitsi että aion elää ilman herkkuja syntymäpäiviini asti ja ne on huhtikuussa.  Ennemmin puhuisin tavoitteista kuin lupauksista. Tavoittelen entistä enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia, haluan voida hyvin ja haluan myös nauttia elämästä, koska fakta on se että me eletään täällä vain ja ainoastaan kerran. Kun me eletään kerran, niin en halua käyttää elämääni siihen etten nauttisi elämästä ja en nauttisi ruoasta.

Itselläni on ollut hyvin paljon ongelmia ruoan suhteen, ruoka on ollut sitä pakollista tankkausainetta, mutta nykyään olen pyrkinyt nauttimaan ruoasta, koska kyllähän terveellinen ruoka voi olla hyvää. Opettelen parhaillaan ”syömään” smoothieita, ajattelin korvata ruokia herkullisilla smoothiella ( niistä saa onneksi tehtyä terveellisiä ja ravintorikkaita ). 

Haistatan kukkaset viime vuotisille ”lupauksille” ja sanon tervetuloa vuosi 2019 ja uudet tavoitteet!

 

Tästä pääset lukemaan vuoden vanhoja postauksia :

UUSI VUOSI JA UUSI MINÄ

Uusi minä – miten yhdistää arki ja treenaus

UUSI MINÄ – PROJEKTIA JO 1 KK TAKANA

 

Johannalla oli myös muutama päivä sitten erittäin hyvä postaus Varoitus dieeteistä, suosittelen lukemaan!

 

Follow my blog with Bloglovin

 

Teitkö uudenvuoden lupauksia vai pidätkö niitä humpuukina?

9 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  En tee lupauksia, koska niitä on niin vaikea pitää 😀

  • liinakoo kirjoitti:

   Vähän aikaa pystyy mutta kyllä sitten itse ainakin repsahdan 😀

 2. Maria/ Nyt heti kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä ja järkevältä. 🙂 Mun mielestä liian radikaaleilla muutoksilla ei saa mitään pidempiaikaista vaikutusta aikaan.

  • liinakoo kirjoitti:

   Olen kanssasi ihan samaa mieltä, tavoitteiksi voi laittaa realistisia, mutta haastavia tavoitteita 🙂

 3. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekään en varsinaisesti usko uuden vuoden lupauksiin vaikkakin nyt tammikuussa on tarkoitus ottaa itseään niskasta kiinni esim. herkuttelun suhteen 😀

 4. Mari_Shopaholic kirjoitti:

  En tehnyt lupauksia, mutta ajattelin kuitenkin vähän järkeistää omaa syömistä ja liikkumista taas joulun jäljiltä :D. Sun ”päätös” kuulostaa tosi fiksulta.

  • liinakoo kirjoitti:

   Niinhän se menee että turhat lupaukset harvemmin pysyvät 🙂

 5. iida kirjoitti:

  En tee lupauksia, mutta listaan aina juttuja, mitä olisi kiva tehdä enemmän seuraavana vuonna. Tänä vuonna sille listalle pääsi joogaaminen, saunominen ja meditointi. Uudenvuodenlupausdieeteissä ongelmana on se, että tehdään elämää mullistavia muutoksia monta samaan aikaan. Järkevämpää olisi aloittaa kevyesti, ja kun uudesta jutusta tulee tapa, lisätä sitten sen jälkeen uusi juttu. Esimerkiksi vedenjuonnin lisäämistä kuukausi, sitten salitreenin lisäämistä kuukausi, sen jälkeen ruokavalion uusimista kuukausi. Ihmisellä kestää noin 28 päivää sisäistää uusi tapa, joten ihmiset turhaan luulevat, että täydellinen ruokavalion, treenitottumusten ja muiden tapojen muuttaminen toimisi pitkäkestoisesti. Muutenkin dieettaaminen on tosi kyseensalaista, elämäntaparemontin pitäisi olla alusta lähtien sellainen, että sitä pystyy ylläpitämään koko ajan ilman turhaa kiirettä ja rajoituksia.

  Tsemppiä uuteen vuoteen!
  https://notsodamnmainstream.blogspot.com/

  • liinakoo kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä, tuollainen että listaa asioita joita tekee enemmän. 🙂

   Tuo tuli huomattua vuosi sitten, että oli liikaa itselleni, olin armoton ja kaikkien diettien ja fiilisten orja. Mutta nyt alkoi uudella innolla, ilman mitään tavoitteita 🙂

   Tsemppiä myös sinne uuteenvuoteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *