Hae
Liina Beth

Somekuvien takana piilee salaisuus

Somekuvista tuttua : Kauniisti aseteltu kahvikuppi ja herkullinen leivos, kauniit värit ja varjostukset on viimeisen päälle. Tosiasiassa se kuva ei ole aito, ne on aseteltu kauniisti juurikin kuvaa varten ja ennen kuvan jakamista, siihen on voinut kulua useampi tunti aikaa. Kaikkihan sen tietää ettei kuvat ole aitoja, mutta silti ihmiset valittavat että pitäisi olla niitä aitoja kuvia.

 

Miksei ihmiset oikeasti voisi ajatella että joku ehkä haluaa olla visuaalinen ja tuottaa kauniita kuvia? Ei kai se ole yhdenkään seuraajan ongelma jos yhteen kuvaan ollaan käytetty monta tuntia aikaa. 

 

Miksi somessa ei jaeta niitä aitoja kuvia?

 

Tykkäätkö itse Instagramissa kuvista jotka ei ole muokattuja tai ei ole ns suunniteltuja? Jos jakaa kuvan jossa on aito tilanne, kuva ei kerää läheskään niin paljon huomiota, mitä suunniteltu ja muokattu kuva, niin miksi myöskään kukaan haluaa jakaa niitä aitoja kuvia jotka eivät tavoita niin paljon seuraajia. Mutta toisaalta, miksi kaikki myöskään pitäisi olla niin aitoa? Miksei ihmiset oikeasti voisi ajatella että joku ehkä haluaa olla visuaalinen ja tuottaa kauniita kuvia? Ei kai se ole yhdenkään seuraajan ongelma jos yhteen kuvaan ollaan käytetty monta tuntia aikaa.

Itse rakastan seurata Instagramissa niitä visuaalisia feedejä ja haen usein remontti- ja sisustusideoita. Samalla myös tulee myös hyvä fiilis kauniista kuvista.

 

kun puhelimen kamera ei enää riitä

 

Nykyään puhelimissa on todella hyvät kamerat ja varsinkin Huawei on tehnyt muutaman monsterikamerapuhelimet, niillä pärjää kyllä, mutta… mihin sitten siirrytään kun se ei enää riitä? Kameroitakin on tarjolla niin paljon kuin kuvaajia, jokaiselle löytyy varmasti sopiva kamera. Itsekin kuvasin pitkään Olympus E-PL 7 ja hankin siihen pari putkea, mutta sitten kun se ei enää riittänyt siirryin Olympus OMD – kameraan ja taas hankin pari putkea. Olympus kamerat ovat siitä hyviä että MFT-putket menevät useaan kameraan.

 

Mikä salaisuus somekuvan takana piilee?

 

Tässä on puhdas esimerkki, ”täydellisen” somekuvan takana. Kun halutaan heittää ihanasti lunta itsensä päälle ja sitten kun kaikki ei mene niinkuin strömsöössä. Lopputulos voi olla hyisen kylmä ja mitä sitä ei tekisi niiden kuvien eteen?

 

 

Seuraa myös Instagramissa @liinail ja Facebookissa Mama Lina

 

mitä sä teet somekuvien eteen?

hyvää viikonloppua kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *