Hae
Liina Beth

Pitäkää ne kipeät lapset kotona

Meidän Pirkkopetteri oksensi vain 3 kertaa viime yönä, ei se tautia ole, koska kyllä norovirus on pahempi. Mitä jos se onkin norovirusta? Oletko koskaan miettinyt että juuri tällaisten tapausten takia mahataudit tarttuvat kuin kulovalkea. Aamulla oli vain pientä lämpöä, ei lapsi silti kipeä ole, särkylääkettä vain naamaan ja kaikki on hyvin. Niinkö? Kipeät lapset kuuluvat kotiin, siinä missä aikuisetkin.

 

 

syyllistän vanhempia jotka eivät ajattele

 

Tämä aihe nostattaa itselläni niskakarvat pystyyn ja vihan vanhempia kohtaan ketkä ajattelevat vain omaa napaansa. Jos perheessä vanhemmat oksentelee tai yksikin lapsista, ei niitä lapsia tarvitse viedä hoitoon muita tartuttamaan. Koulu on eri asia, koska silloin lapset ovat jo sen verran vanhoja etteivät nuoleskele koulukirjoja tai mitään muutakaan. Jokainen vanhempi pystyy myös opettamaan ja painottamaan käsihygienian tärkeyden.

 

Mun on pakko mennä töihin, esimies ei katso hyvällä”. Sinulla ja kaikilla muilla vanhemmilla on oikeus jäädä kotiin hoitamaan sairastanutta lasta, onhan jokaisen työ ihan erilaista, toinen voi tehdä etänä töitä kun taas hoitajat ei pysty hoitamaan potilaita kotoa käsin.

Mutta meneekö lapsesi terveys sen edelle mitä esimies ajattelee.

 

 

Tämä aihe nostattaa itselläni niskakarvat pystyyn ja vihan vanhempia kohtaan ketkä ajattelevat vain omaa napaansa. Jos perheessä vanhemmat oksentelee tai yksikin lapsista, ei niitä lapsia tarvitse viedä hoitoon muita tartuttamaan.

 

mutta ei taudit kestä kuin pari päivää

 

Mistä me voidaan tietää jos jonkun lähipiirissä on sydänsairauksia, diabetesta, syöpää sairastavia, tai ihan mitä vain sairauksia? Niille ihmisille tämä ei todellakaan ole VAIN, parin päivän sairastaminen, pahimmassa tapauksessa he joutuvat sairaalaan ja kyse voi olla vakavasta. Pitäisi miettiä myös muita eikä vain itseään.

 

hyödynnä tukiverkostoa sairastuessasi

 

Kaikilla ei tietenkään ole tukiverkostoa, ketä voi pyytää käymään kaupassa, mutta onneksi nykypäivänä useilla kaupoilla on esimerkiksi kauppakassi-palvelu kotiinkuljetuksella. Tosiasiassa jokaisella ihmisellä pitäisi olla kotona sen verran kuivatarvikkeita että pitäisi pärjätä muutama päivä. Mutta jokainen voi myös olla valmiina sairastumistapauksiin, niin että kaapista löytyy hätätilanteen tullen muutamaksi päiväksi ruokaa. Ps. Harvemmin sitä jossain mahataudissa tai kuumeessa maistuu muutenkaan ruokaa.

 

Kirjoitin vuosi sitten samasta tärkeästä aiheesta Pysäytä virusten leviäminen.

 

 

mitä mieltä itse olet vanhemmista ketkä vähättelee lasten sairauksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *