Hae
Liina Beth

Talvilomakausi – tartutetaan kaikki

Nyt on talvilomakaudet huipussaan, ihmisiä liikkeellä joka paikassa. Lomallahan on mukavaa kehittää kivaa tekemistä koko perheelle ja eihän se nyt haittaa vaikka Pirkkopetteri oksensi viime yönä, voihan sitä silti nyt laivalle lähteä tai seuraavana päivänä sisäleikkipuistoihin. Mitä väliä vaikka tartutetaan muita ja sitä paitsi ei se mitään noroa ole.

 

 

taas tartutettu muut koska ihmisiä ei kiinnosta

 

”Mitä väliä sillä tartutanko muut, kun itse juuri sairastin tuon paskiaisen?” Jep jep, jos kaikki ajattelisi että pysytään sairaana tarpeeksi monta päivää kotona niin tartuntoja ei olisi niin paljoa. Mutta ihmiset ajattelevat vain omaa lomaansa, joka tietenkin nyt menee pieleen jos ei sitten sairaana lähde tartuttamaan muita. Joku pääsee helpommalla kuin toiset, joku voi joutua jopa sairaalaan tiputukseen. Joillakin ihmisillä on vakavia perussairauksia, jolle norovirus voi koitua kohtaloksi. Että mieti vain itseäsi ja lastasi, vie lapsesi kylpylään vaikka onkin sairaana. .

 

ei se mitään noroa ole = Yrjövirus

 

Tiesitkö että noro on kaikkien puhuma oksennustauti, yrjötauti, mahatauti tai vatsatauti. Ei ole olemassa oksennusvirusta ( saatikka yrjövirusta ), joka aiheuttaa yks-kaks oksennusta ja se että noro tarkoittaisi taas kaikille 12 h oksentamista ja ripulointia samaan aikaa ja 5 minuutin välein. Ei se sitä tarkoita että jos lapsi oksentaa yöllä 1-2 kertaa ettei se olisi noroa, ei ole mikään mittari kuinka monta kertaa joku oksentaa tai ripuloi että onko se noroa vai ei.

 

pese kädet kunnolla saippualla

 

Ei auta että huljutat kädet veden alla ja laitat käsidesiä käsiin ( ei vaikka laittaisit LV:n kehittämään käsidesiä joka tutkitusti toimii norovirusta vastaan ). Kädet pitäisi pestä 40 sekuntia, ei niin että otat saippuaa käteen ja heti huuhtelet pois. Käsien pesun jälkeen muista myös kuivata hyvin, myös kellon ympäriltä ja sormusten alta ( koska arvaatko millaiset bakteeripesäkkeet ne ovat…? ). Kuivaamisen jälkeen on myös hyvä tehostaa käsidesillä. Omasta mielestäni ei voi käsien pesun tärkeydestä puhua liikaa, koska se pakkaa unohtumaan aika monelta.

 

Tiesitkö että noro on kaikkien puhuma oksennustauti, yrjötauti, mahatauti tai vatsatauti. Ei ole olemassa oksennusvirusta ( saatikka yrjövirusta ), joka aiheuttaa yks-kaks oksennusta ja se että noro tarkoittaisi taas kaikille 12 h oksentamista ja ripulointia samaan aikaa ja 5 minuutin välein. Ei se sitä tarkoita että jos lapsi oksentaa yöllä 1-2 kertaa ettei se olisi noroa, ei ole mikään mittari kuinka monta kertaa joku oksentaa tai ripuloi että onko se noroa vai ei.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *