Hae
Liina Beth

Mikä ehkäisy on paras vaihtoehto?

Paras vaihtoehto on pitää jalat ristissä ja olla touhuumatta yhtään mitään, mutta mitä jos se ei ole mikään vaihtoehto? Vaihtoehtoja löytyy ja varmasti jokaiselle löytyy sopiva, koska löytyy hormonaalisia tai ei-hormonaalisia. On sekin yhden sortin viidakko, totta puhuen ei kiinnostaisi kokeilla kaikkia mahdollisia.

 

Hormonaalinen vai ei-hormonaalinen

 

Itse olen hyvin tarkka nykyään omasta kehostani, olen ollut hyvin kauan ilman hormonaalista ehkäisyä, koen ettei se sovi minulle. Koska sillä saa koko kehon täysin sekaisin. Hormonaalisia ehkäisyjä löytyy paljon enemmän, mistä niistä tietää mikä sopii? Kuten yhdistelmäpillerit, minipillerit, ehkäisylaastari, ehkäisykapseli, ehkäisyrengas ja hormonikierukka.

Ei-hormonaalisia vaihtoehtoja on esimerkiksi kuparikierukka, kondomi, pessaari ja ehkäisytietokone.  Kondomihan on se joka suojaa myös sukupuolitaudeilta, mutta sellaisia harmeja ei tarvitse toivon mukaan miettiä avioliitossa.

 

onko kierukka uhka vai mahdollisuus?

 

Kierukoitakin on erilaisia, löytyy hormonaalinen hormonikierukka joka vapauttaa hormonia tasaisesti ja sitten löytyy ei-hormonaalinen kuparikierukka. Olen kokeillut 2v synnytyksen jälkeen hormonikierukkaa ja voin sanoa miten kiva oli kun kuukautiset jäivät pois, tosin silloin oli usein olo että pitäisiköhän tehdä testi, kun en saanut mistään varmuutta.

Kun otin muutama vuosi sitten hormonikierukan, niin olin todella kipeä useamman viikon, en tiedä oliko se huonosti asennettu kun ihmiset sanoivat usein että pärjäsivät panadolin voimalla, minun olisi varmaan pitänyt ottaa panacodia että siitä paskasta olisi selvinnyt. Olin siis todella kipeä ja 3 viikon kohdalla mietin jo että pitäisikö varata lääkärin että ottaisin koko helvekon hormonikierukan pois. Jotenkin sitten vain jaksoin taistella,

 

ihmiset sanoivat usein että pärjäsivät panadolin voimalla, minun olisi varmaan pitänyt ottaa panacodia että siitä paskasta olisi selvinnyt. Olin siis todella kipeä ja 3 viikon kohdalla mietin jo että pitäisikö varata lääkärin että ottaisin koko helvekon hormonikierukan pois. Jotenkin sitten vain jaksoin taistella.

 

 

haluaako pitkävaikutteisen ehkäisyn, niin ettei tarvitse murehtia?

 

Sekin on olennainen asia jota pitää miettiä, muistatko aina ottaa pillerin joka päivä ja suositeltua on että ottaa joka päivä samaan aikaan. Nopeasti nämä pitkäaikaiset ehkäisykeinot tulevat myös halvemmaksi mitä nämä lyhytaikaiseksi.

Kierukoiden hinnat pyörii siinä 100-180 e välillä ja ehkäisyn kesto on 5 vuotta, kuukautta kohden ei montaa euroa siis maksa jos esimerkiksi vertaa ehkäisypillereihin.

 

tällä hetkellä etsin sitä oikeaa…

 

…Ehkäisyä, niin että voisi olla taas huoletta. Ei tarvitse miettiä onko kuukautiset myöhässä ja onko kenties käynyt vahinko. Olen googletellut ja hakenut tietoa eri vaihtoehdoista ja olen vielä epävarma että mikä olisi hyvä. Katsotaan nyt vielä muutama viikko ja ehkä se oikea vielä löytyy.

 

Mikä ehkäisy teillä on käytössä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *