Hae
Liina Beth

Voihan pirun penikat!

Se vaiva, jonka tietää että se tulee kerran tai kaksi vuodessa. Olen aivan liian ahne, varsinkin kun puhutaan aloittamisesta. Miksi sitä ei koskaan opi, että lopputulos on mitä se on. Ne eivät ala heti vaivaamaan, ne kipeytyy pikkuhiljaa muutamassa päivässä, niin paljon että hyvä kun sängystä pääsee ylös.

 

koska oikeasti oppii?

 

Vaikka penikat kipeytyvät harvoin, niin kai sen vain unohtaa. Rehellisesti sanottuna, en ajatellut kun juoksin pitkästä aikaa asfaltilla ja kaiken lisäksi paskoilla kengillä. Päätin että nyt oli viimeinen kerta kun minun penikat on kipeät. Toivottavasti nyt opin, että kipu on ihan hirveää ja käveleminen on tuskallista.

 

 

mitkä avut koin itse parhaiksi?

 

Laitoin maanantaina Instagramiin kyselyä hyvistä lenkkareista ja samalla apuja pahimpaan penikkataudin aiheuttamaan kipuun. Sain Ninniltä todella hyviä vinkkejä, ne ihmiset joilla on pitkä kokemus liikkumisesta, niin heillekin vaivat ovat varmasti tuttuja.

Lähdin siitä liikkeelle että heivasin vanhat lenkkarit ( nimenomaan lenkkarit ) mäkeen ja painelin ostamaan uudet juoksukengät, Hoka One One:n kenkiä parikin suositteli ja myyjäkin niitä suositteli. Vaikka myyjä sanoi että näistä voi tulla jalat kipeäksi neljä ekaa lenkkiä, myyjä kertoi että hän sanoo tämän siksi ettei heti ekan lenkin jälkeen tule palauttamaan kenkiä vaan oikeasti jaksaisi ne parit lenkit käydä. Harmittaa ehkä eniten etten ole vieläkään päässyt kokeilemaan uusia juoksukenkiä.

Uusien juoksukenkien oston jälkeen kokeilin kiristäviä kompressiosukkia sekä kaulimen kanssa hierontaa. Hieronta teki niin kipeää että kyyneleet valuivat silmistä. Tosin hempeästä hieronnasta ei ole mitään hyötyä, joten piti olla ronskia ronskempi. Tiistaina pidin koko päivän töissä kompressiosukkia, illalla vielä kävin saunassa ja hieroin penikat auki. Silloinkin kyyneleet silmillä. 

 

kokeile seuraavia :

 

Heivaa huonot kengät heti ensimmäisenä
kaulinhierontaa – ei mitään lempeää pullan pyöritystä
kompressiosukat – parantaa verenkiertoa
nappaa magnesiumia
Hierontaa saunassa – kaulimella tai käsin

 

 

Nyt ei enää vaivaa

 

Vaikka kokeilin useita keinoja ja muistan ennen olen käynyt kinesioteippauksessa ja se on auttanut, mutta nyt en saanut kiireellisesti aikaa fyssarilta, niin ainoa vaihtoehtoni oli kysyä somesta apua. Kiitos kaikille ketkä laittoivat minulle viestiä Instagramissa, vertaistuki ja vinkit ovat sellaisia mitä on niin ihana saada! Vaikka onhan se niin ettei kaikki toimi kaikilla!

 

 

vaivaako sinua penikat? mistä olet saanut apua?

 

2 kommenttia

 1. kirsikankukkia kirjoitti:

  Joo, siis kunnon juoksukengät on ihan must! Ja itse otan iltaisin magnesiumia auttamaan lihaksiin (ja mihin kaikkeen se auttaakaan).

  Mut en voi tajutakaan, miten kipeeltä kaulimen kanssa hierominen voi tuntua! Apua ja tsemppiä!!

  http://www.kirsikankukkia.vaikuttajamedia.fi

  • liinakoo kirjoitti:

   Hyvä muistutus, tuo magnesium 🙂

   Kyllä auttoi vaikka kipeää tekikin, mutta kiitos tsempeistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *