Hae
Liina Beth

Muistathan äänestää!

Suomen tämän hetken eniten puhuttu aihe on varmasti eduskuntavaalit. Jos ei ole puhutuin, niin on ainakin puhutuimmista aiheista. Ennakkoäänestys päättyi tiistaina 9.4.2019, mutta jos et ole vielä käynyt äänestämässä, niin sunnuntaina on virallinen eduskuntavaalien äänestyspäivä.

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa alle puolet 18-24-vuotiaista äänesti

 

Onko äänestäminen vaikeaa vai nostaisiko internet äänestys pankkitunnuksilla äänestysprosenttia? Myönnän itsekin että olisi huomattavasti helpompi äänestää vaikka puhelimella lounastauolla ja olisi ehkä nykyaikaistakin. Kun lähes kaiken muut voit hoitaa internetissä, kuten löydät  pankkitunnuksilla omat terveystiedot Omakannasta. Tuntuu ehkä vähän hölmöltä ettet voi äänestää muualla kuin paikan päällä usean vaalitoimitsijan toimesta. Olen itsekin v. 2011 ollut vaalitoimitsijana ja opiskelijana tuo raha oli todella suuri jonka sai muutamasta päivästä.

 

mitä merkitystä sillä on jos en äänestä?

 

Ainoastaan äänestämällä voit vaikuttaa ja onko sillä merkitystä jos naapurin Risto tai paras ystäväsi Tiina ei äänestä, sinä voit silti äänestää. Kyse on silti myös meidän asioista. Sillä ei ole merkitystä että onko viime eduskuntavaaleissa äänestetty ihan tyhjän kanssa oleva hallitus ja kansanedustajat. Ei toisteta niitä virheitä, jooko? Äänestetään nyt sellainen väki eduskuntaan, ketkä pitävät huolta meistä ja ettei valtion velka enää kasvaisi, mietittäisiin luontoa tai korotettaisi veroja ( koska tällähän hetkellä meillä on kova verotus ).

 

ketä sitten äänestää?

 

Äänestääkö puoluetta vai henkilöä? Omasta mielestäni kannattaa ensimmäiseksi löytää se sopiva puolue ja sen jälkeen miettiä ehdokasta. Jos et halua kuluttaa pahemmin aikaa löytämään sopiva puolue saatikka ehdokas, niin suosittelen kokeilemaan vaalikoneita. Tässä muutama hyvä vaalikone – Ylen vaalikone ja HS vaalikone.  Itse olin päättänyt puolueen ja sieltä löysin heti sopivan ehdokkaan, tein myös vaalikoneet ja sieltä tuli toisena tämä kyseinen ehdokas.

 

 

Ainoastaan äänestämällä voit vaikuttaa ja onko sillä merkitystä jos naapurin Risto tai paras ystäväsi Tiina ei äänestä, sinä voit silti äänestää. Kyse on silti myös meidän asioista. Sillä ei ole merkitystä että onko viime eduskuntavaaleissa äänestetty ihan tyhjän kanssa oleva hallitus ja kansanedustajat. Ei toisteta niitä virheitä, jooko? Äänestetään nyt sellainen väki eduskuntaan, ketkä pitävät huolta meistä ja ettei valtion velka enää kasvaisi, mietittäisiin luontoa tai korotettaisi veroja ( koska tällähän hetkellä meillä on kova verotus ). 

 

äänestetään yhdessä suomi nousuun!

oletko äänestänyt vai aiotko äänestää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *