Hae
Liina Beth

Herkullinen ja helppo gluteeniton kinkkupiirakka

Herkullinen gluteeniton kinkkupiirakka, onko sellainen mahdotonta löytää? Kun Googlessakin on niitä vaikka muille jakaa ja helppous olisi myös plussaa. Varsinkin sen pitäisi olla myös sellainen joka maistuu myös ei-gluteenittomillekin. Itse koen tärkeäksi että tarjottavat maistuvat myös vieraille eikä vain itselleni.

nopea ja helppo jonka kaikki osaa

Monia tuntuu jännittävän leipoa mitään gluteenitonta, mutta tällä ohjeella sinä et voi epäonnistua! Tosin muistan että piirakkapohjat ovat olleet sellaisia leivottavia että niitä vain jotenkin vihasi. En sitten vain koskaan tarjonnut suolaisia piirakoita, kunnes joku Myllyn Paras toi pyöreät piirakkataikinat kauppoihin. Tällaisissa asioissa gluteenittomuus olikin haaste. Kun asenne on kohdillaan niin kyllä kaikki onnistuu ja ihan pienellä vaivalla.

”Otathan huomioon kumminkin jos leivot keliaakikoille, että pinnat pitää olla puhtaat ja ei saa käyttää samoja puisia keittiövälineitä. Sekä ettei gluteenittomat tuotteet osu tavallisiin tuotteisiin. ”

 

Gluteeniton kinkkupiirakka arkeen ja juhlaan

 

Pohja

150 g voita

2 ½ – 3 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta

( Tattari&Teff tai Karkea jauhoseos )

1 dl mozzarella juustoraastetta

1 rkl vettä

 

Täyte

200 g palvikinkkua

1 punainen paprika

oman maun mukaan miniluumutomaatteja

2½ dl kuohukermaa

3 munaa

 

Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhoseos, lisää juustoraaste ja sekoita käsin taikina tasaiseksi. Lisää ruokalusikallinen vettä. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tässä kohtaa en ole käyttänyt kiertoilmaa. Kuutioi palvikinkku ( ellet ole ostanut valmiiksi kuutioituja ), puolita tai laita miniluumutomaatit 3 osaan, kuutioi samalla myös paprika. Ripottele aineksket esipaistetun pohjan päälle. Sekoita vielä kuohukerma ja munat keskenään ja lopuksi kaada muiden aineisten päälle. Jatka vielä paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30-40min, piirakka saa kauniin värin uunissa.

Ota piirakka pois uunista ja nauti herkullisesta ja helposta kinkkupiirakasta. Suositellaan tarjottavana lämpimänä mutta myös seuraavana päivänä kylmänä maistuu herkulliselta!

 

”Otathan huomioon kumminkin jos leivot keliaakikoille, että pinnat pitää olla puhtaat ja ei saa käyttää samoja puisia keittiövälineitä. Sekä ettei gluteenittomat tuotteet osu tavallisiin tuotteisiin. ”

 

kommentteja ei-gluteenittomilta

 

” Todella herkullista ”

” Ei ikinä uskoisi gluteenittomaksi”

” Saanko reseptin?”

 

onko gluteeniton leivonta tuttua?
haluaisitteko enemmän ohjeita?

 

Ps. Herkulliset gluteenittomat lihapullat – on super suosittu resepti, käy kurkkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *