Hae
Liina Beth

Perhanan poskiontelotulehdus

Taas poskiontelotulehdus? Se tunne on niin lähimuistissa ja muistan viime syksyn ja sen tuoman pitkittyneen flunssan ja olin jo sata varma että sairastan jotain syöpää kun se yli kuukauden kuumeilu ja vetämätön olo ei vain hellittänyt. Silloin sain parina kertana poskiontelotulehduksen diagnoosiksi ja tietysti useat turhat antibiootit syötynä, koska ei ollut bakteereja vaan niitä perkuleen viruksia joihin ei antibiootit tehoa.

 

perhanan poskiontelotulehdus

Viikonloppuna oli sellainen vetämätön olo, kauhea paineentunne molemmissa posken päissä ja tuntui että päässäni vain pyörii ja huimaa, tiesin heti mistä oli kysymys tällä kertaa en painellut lääkäriin vaan kaivoin kaapin päältä sarvikuonon ja aloin käyttämään sitä pari kertaa päivässä. Samalla muistin että meillä on vielä sitä nenäsumutetta joka määrättiin viimeksi poskiontelotulehdukseen. Pari päivää toistin näitä ihan samoja asioita ja tänään maanantaina tunnen oloni jälleen terveeksi.

 

en halua turhia antibiootteja

 

Turhaan syödyt antibiootit tekevät niille immuuniksi, tämä onkin aika paskamainen juttu jos on oikeasti sairas ja antibiootit eivät vain tehoa sen takia että niitä on joskus turhaakin syöty. Suurin syy miksi en todellakaan halua kroppaani turhia antibiootteja, että se sekoittaa suoliston toiminnan. Ja siihen ei auta maitohappobakteerit tai Precosa. Antibiootin päädyttyä niin menee useampi kuukausi kun suolisto toimii normaalisti. Ainakin itselläni. Söin vielä maitohappoja joulukuussa ja en oikeastaan osaa sanoa että auttoiko ne, mutta tosiaan joulukuussa vasta alkoi suolisto toimimaan normaalisti muutaman tujun antibiootin jälkeen. Onneksi nykypäivänä antibiootteja määrätään paljon vähemmän, mitä taas ennen vanhaa.

 

poskiontelotulehduksen ennaltaehkäisy

 

En usko että itselläni on mitään kroonistunutta poskiontelotulehdusta, mutta se on todella yleinen riesa minulla. Sen takia sarvikuono – on ehkä maailman upein keksintö. Sen käyttö ensimmäisillä kerroilla on ahdistavaa mutta kun siitä saa apua niin se on aivan sama miltä se tuntuu.

Monesti Duactistakin on apua, kun tuntuu että kohta se poskiontelotulehdus jälleen iskee. Sekä viime syksyllä minulle määrättiin oikein hyvää nenäsumutetta ( tätä käytetään vain kerran päivässä ), jota haluan pitää myös aina kaapissa varmuuden vuoksi.

 

onko muilla poskiontelotulehduksia usein?

Täältä pääset lukemaan viime syksyltä postauksen : Kun flunssa pysäytti mamman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *