Hae
Liina Beth

Rintamamiestalo elämää – remonttimietteitä

Aion olla rehellinen tämän postauksen myötä, siitä asti kun ostimme rintamamiestalo kotimme, niin se oli ihanan kotoisa ja halusimme sen remontoida omannäköiseksi. Rintamamiestalossa on aina remontoimista, kun yksi asia valmistuu, niin pitää aloittaa uusi. Se on sellainen kierre, joka ei lopu koskaan. Rintamamiestalo on silti kestävä ja jos se on kestänyt 80 vuotta, todennäköisesti kestää vielä jonkin aikaa.

 

alkoi kaduttamaan

 

Kyllä, sanoin tuossa alussa että kirjoitan tämän postauksen rehellisesti ja tämä on asia joka tuli esiin ensimmäisen remontin jälkeen. Mua alkoi kaduttamaan että mihin sitä on oikeasti lähtenyt, en kuvitellut että remontin keskellä asuminen on niin kaaottista. Sellaiset pienet pintaremontit, kuten maalaaminen ja tapetointi ovatkin mukavaa pikkupuuhaa jossa voi koko perhe puuhailla. Mutta sitten nämä suuremmat remontit alkoi nostamaan niskakarvoja pystyyn.

 

Toisaalta sitten taas omassa on paljon etujakin ja nyt 2,5 vuoden jälkeen ensimmäisen kerran voin sanoa että se on minun kotini. 

 

aina aloitettava uusi remontti

 

Vaikka vanha ei olisi täysin valmis, niin aina on aloitettava uusi projekti, siis tämä on oma tyylini. Kunnes koko koti on täynnä keskeneräisiä pikku remontteja. Tämä taitaa olla yleinen ongelma, kun seuraava projekti onkin suurempi mitä sitä mietti niin sitten jossakin kohtaan valitettavasti se into menee. Tämän suhteen olen yrittänyt ottaa niskasta kiinni ja päättää olla aloittamatta uutta ennenkuin vanha on valmis!

 

oikeasti haluaisin osata remontoida

 

Naisen logiikka, eli minun logiikka… ärsytti eniten se etten saa osallistua muuhun kuin siivoamiseen. Onhan se periaatteessa totta, mutta sitten taas kun siivoaa remonttijätettä niin se on yllättävän suuri apu. Vaikka sitä itse en huomaa…Osaa kyllä siis purkaa ja tuhota paikkoja, paitsi se perkuleen sorkkarauta ottaa koville välillä, varsinkin kun mietin jälkiä kropassani minne olen sorkkaraudan kanssa sohinut.

 

ensimmäinen remontti josta nautin

 

En ihmettele ihmisiä ketkä ostavat uuden asunnon tai sellaisen kodin jossa ei tarvitse remontoida mitään. Tai asuvat pelkästään vuokralla. Joskus mietin että olisi huolettomampaa asua vuokralla, koska jotenkin nautin huolettomasta elämästä ilman että tarvitsee stressata hajoaako kodinkone tai putki.

Toisaalta sitten taas omassa on paljon etujakin ja nyt 2,5 vuoden jälkeen ensimmäisen kerran voin sanoa että se on minun kotini.

 

Onko postaustoiveita remontista?

Vanhoja remonttipostauksia :

Rintamamiestalon lattiaremontti ennen ja nyt

 

Rintamamiestalo foorumilta  on löytynyt apua remontteihin ja ideoihin.

2 kommenttia

  1. Chandelierhome kirjoitti:

    Ymmärrän mitä meinaat. Ei ole rintamamiestalo, mutta 90 luvun talokin vaatii jo päivittämistä kaikesta pikku hiljaa. Tsemppiä remontti elämään ja se ainakin on myös ollut huippua huomata omalla kohdalla että miten pienistä asioista sitä on onnellinen kun saa yhden asian pois alta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *