Hae
Liina Beth

Muista terveydellisistä syistä gluteeniton

*Sisältää mainoslinkkejä

Ei tarvitse sairastaa keliakiaa, että saa gluteenittomasta ruokavaliosta apua. Toisaalta onko valmis lähtemään loppuelämän leikkiin? Kun oli kaksi kuukautta gluteenitonta takana, minun oli ihan pakko syödä isoäitini tekemää kaalilaatikkoa, joka oli tehty ohraan. Pakolla tarkoitan, kun se on parasta ruokaa ikinä, tämän jälkeen olin niin kipeä etten haluan edes kokeilla palata takaisin. Elämäni on nykyään gluteeniton ja saattaa sisältää tuotteita en ole vältellyt, enkä aio niitä koskaan vältellä.

 

miksi kukaan vapaaehtoisesti ryhtyy?

 

Olen itse saanut jonkin verran kyselyä että miksi syön gluteenitonta ruokaa nykyään. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja se on autoimmuunisairaus siinä missä keliakiakin. Valitettavasti useat autoimmuunisairaudet kulkee käsikädessä. En väitä että gluteenittomuus toimii kaikilla kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavilla, mutta kuten itsekin mietin niin ei siinä mitään ainakaan häviä että sitä lähtee kokeilemaan.

 

Gluteeniton on kalliimpaa

 

Siinä kohtaan kun miettii omaa terveyttään ja hyvinvointia niin sillä ei omasta mielestäni ole merkitystä onko tyyriimpää vai ei. En silti lähtisi gluteenittomalle ruokavaliolle ilman mitään syytä, koska siinä kohtaan se tuntuu myös turhalta lompakossa.  Mutta suureksi onneksi nykyään löytyy muutamia palveluita joista saa tilattua edullisesti hävikkiruokaa, kuten *Matsmart ja Fiksuruoka. Näiden kauppoihin ansiosta olemme koko perhe kohtuullistanut gluteenittomien tuoman lisähinnan.  Molemmissa verkkokaupoissa ovat vaihtuvat tuotteet, joten jos et löydä tänään ostettavaa, niin muutaman päivän kuluttua asia voi olla toinen. Lisäksi olen itse hyödyntänyt seuraavia verkkokauppoja gluteenittomissa tuotteissa *Fitnessfirst ja *Hyvinvoinnin.

! Vinkki vitonen ! Meillä on töissä hävikkiruoka rinki, koska osalla on vaikeaa saada kasaan 45€:lla tuotteita ( jolloin saa ilmaisen toimituksen ). Näin ollen kaikki säästää!

Siinä säästää myös pidemmän pennin jos viitsii ja jaksaa tehdä leivät itse, koska tuoreet leivät ja tuoreet gluteenittomat tuotteet ovatkin kalliita. En itse osta paljoa tuoreena, vaan hyödynnän paljon pakasteita, koska siellä hinnat ovat kohtuullisempia.

 

en osaa sanoa onko lumetta vai auttaako oikeasti

 

Kuukauden mittainen testijakso tuotti sen verran tulosta että vointi parani ja vatsavaivat katosivat, niin sen jälkeen en halunnut enää palata takaisin normaaliin ruokavalioon. Tosiasiassa enhän voi koskaan tietää oliko se tämä ruokavalion muutos vai oliko se vain lumetta. En koe silti että sillä olisi minkäänlaista merkitystä kunhan apua vaivoihin.

 

kiinnostaako gluteenittomat reseptit?

 

Muutama vanha postaus sairauteen liittyen :

Oikutteleva kilpirauhasen vajaatoiminta

Vain yksi gluteeniton mamma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *