Hae
Liina Beth

Lapsella oikeus kesälomaan

KESÄLOMAA KESÄLOMAA, eiku? Olet vaihtanut juuri työpaikkaa tai laittanut opiskelut narikkaan sekä työskentelet kesällä, on tilanteita jolloin perheessä ei ole kenelläkään kesälomaa, ei lapsellakaan. Olet paska vanhempi monen mielestä koska lapsesi on päiväkodissa koko kesän. Mutta mitä jos ei ole muuta vaihtoehtoa?

 

 

ei mollata ennenkuin tiedetään koko totuus

KESÄLOMAA

 

Helppoa se on sivusta huudella tietämättä totuutta, ei se tarkoita että kaikki vanhemmat keskenään lomailee kun lapsi on koko kesän päiväkodissa. Enkä väitä ettei tällaisia vanhempia ole, toivottavasti ei hirveästi. On yksinhuoltajia, on perheitä joilla ei ole mummulaa jonne lapsen voi viedä koko kesäksi. Se että lapsi on koko kesän päiväkodissa ei siis todellakaan tarkoita että kaikki vanhemmat rällästävät kesälomalla menemään ja nauttivat elämästä ilman lasta. Vanhemmat voivat olla sairaita jolloin ovat kesällä kotona ja lapset päiväkodissa, joskus myös lapsen on parempi olla päiväkodissa kuin kotona.

Muutamia vuosia sitten itse vein lapsen päiväkotiin, vaikka lomailin. Lomailin 2 päivää ja tämän jälkeen alkoi yhteinen 4 viikon kesäloma. Koin että jos saan muutaman päivän levätä niin jaksan olla parempi äiti.

 

olen onnekas

 

Vaikka muutamana viimeisenä vuotena olen vaihtanut työpaikkaa juuri niin että minulla on ollut vain viikko kesälomaa. En valita omasta tilanteestani ollenkaan, koska tosiaan elämä on valintoja täynnä. Vuoden päästä kesällä on sitten 4 viikon kesäloma, josta ehkä aion pitää 2 viikkoa kesällä lomaa. Lomailen ennemmin loppusyksystä tai talvella. Silloin myös lapsi lomailee mukana

Meidän pojan päiväkoti on kiinni koko heinäkuun ja me olemme saaneet sumplittua isännän loman + isovanhempien avun ansiosta viimeiset kaksi kesää. Eli tämä myös tarkoittaa ettei meidän perhe lomaile viikkoakaan yhdessä kesällä, mutta onneksi meillä on yhteiset viikonloput ja sinä aikana voi tehdä pieniä kesäreissuja.

 

Olet vaihtanut juuri työpaikkaa tai laittanut opiskelut narikkaan sekä työskentelet kesällä. On tilanteita jolloin perheessä ei ole kenelläkään kesälomaa, ei lapsellakaan. Olet paska vanhempi monen mielestä koska lapsesi on päiväkodissa koko kesän. Mutta mitä jos ei ole muuta vaihtoehtoa?

 

oletko itse ollut tilanteessa kun lapsella ei ole kesälomaa?

 

 

Kesäloma(ko)? Kun lapsi on kotona?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *