Hae
Liina Beth

Rodoksen lomatärpit

Mitä tehdä Rodoksen lomalla? Missä ainakin kannattaa käydä? Kokosin meidän lomareissun tärpit myös muille matkailijoille, koska nyt on sesonki parhaimmillaan!

 

viikon lomalla seikkailtiin

 

Lähdimme vappuna 2019 ystäväni kanssa ensimmäiselle lomareissulle ilman lasta. Se oli ehkä Rodoksen lomassa parasta ettei oltu pahemmin etukäteen tutkittu tai otettu selvää koko paikasta. Menimme fiiliksen pohjalta, koska ilman lasta se onnistui hyvin. Koska lapsen kanssa matkustellessa tarvitsee ottaa selvää etukäteen tyyliin kaiken, missä on lähin kauppa, apteekki ja lääkäri. Nyt lähdin itse reissuun rennoin mielin ja en tiennyt missä on lähin lääkäri tai apteekki.

Me emme sopineet etukäteen että mitä halutaan nähdä tai mitä tehdään, sovittiin etukäteen että katsotaan mitä tapahtuu ja suunnitellaan vasta paikan päällä, koska liiallinen suunnittelu vie lomafiiliksen, jos liikaa on suunnitellut kaikkea ja suurinpiirtein koko loma on aikataulutettu. Huomenna klo 10, lähdetään Falirakiin ja klo 12:30 siirrytään seuraavaan… EI!

 

 

Rodoksella paljon nähtävää

 

Itsessään jo Rodoksen kaupungissa oli paljon nähtävää ja ihmeteltävää, mutta ei kumminkaan koko viikoksi. Törmäsin niin paikkaansa pitävään asiaan että jos et ole nähnyt Lindosta, et ole nähnyt Rodokselta mitään.

 

vuokratkaa auto ja kiertäkää

Kahta nuorta naista jännitti ihan hirveästi vuokrata auto, koska liikenne on tuntematonta ja koko paikka oli täysin tuntematon. Miten osaa suunnistaa ja löytää paikkoja? – Hei, se on se seikkailumieli! Vaikka olen omistanut ajokortin jo reilu 10 vuotta, niin olen silti arka ajamaan uusissa paikoissa, joskus on parasta vain hypätä kohti tuntematonta ja lähteä seikkailemaan.

Rodokselta löydät niin paljon autovuokraamoja, että ehkä on vaikea päätellä mikä on luotettava. Me käytettiin Margaritis – autovuokraamoa, jossa saimme vielä kaupan lisäksi suomenkielistä palvelua! Suosittelen Margaritis-autovuokraamoa!

 

1. Epta piges

 

Seitsemän lähdettä – Epta Piges, ehkä yksi maailman kauneimmista paikoista joissa olen käynyt! Täällä ei edes haittaa vähän huonompi ilma. Epta Piges on tunnettu nähtävyys jossa on myös kohtuunhintainen ravintola. Jos suuntaatte Epta Piges:iin, niin kävelkää ehdottomasti pimeä tunneli. Ps. Vanhan uskomuksen mukaan jos olet sinkku ja kävelet tunnelin löydät elämäsi rakkauden tai jos sinulla on puoliso niin silloin nuorennut 10 vuotta ( tosin ei sanota onko se henkisesti vai fyysisesti ) . Epta Piges – seven springs sijaitsee n. 20 km Rodoksen kaupungista.

 

 

2. Tsambika beach + luostari

 

Suosittelen käymään muutamalla eri uimarannalla, koska lähes joka rannalla on täysin erilainen hiekka! Se on todella jännä juttu että miten eri puolilla Rodosta on erilaista hiekkaa. Me vietimme aamupäivän Tsambikan rannalla ja tämän jälkeen suuntasimme Tsambikan luostariin, jonne oli 300 askelta. Kyllä siinä hiki tuli ja myös melkoisen hengästynyt. Tsambikan luostarista oli hulppeat näkymät joka puolelle.

 

 

3. Lindos

 

Vähän kauempana mutta ei kumminkaan vähimpänä, Lindos. Niin kauniita rakennuksia ja ihana tunnelma Lindoksen kylässä. Siellä oikeastaan oli hyvin kreikkalainen meininki, verrattuna Rodoksen kaupunkiin. Vaikka me vain kierreltiin pitkin Lindosta, niin oli se vain ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Lindokseen pääset myös bussilla, jos ette halua vuokrata autoa!

 

rodoksen monipuolisuus yllätti

 

Rodoksen kaupunki on suunnattu enemmän aikuisille kuin lapsiperheille, vaikka ehdottomasti lapsiperheenä kannattaa käydä Rodoksen kaupungilla. Vaikka matkustuskausi oli juuri alkanut kun matkasimme ystävän kanssa Rodokselle ja lämpötila oli kahdenkymmenen paremmalla puolella, niin aurinko oli kyllä todella polttava. Joten kannattaa pakata kunnon aurinkovoide mukaan.

 

mikä on teidän seuraava lomakohde?

 

 

Matkustelua :

Viikko enää aikuisten reissuun

Bongattiin matkamessutarjouksen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *