Hae
Liina Beth

Meillä ei ole pakko juoda maitoa

Olen pitkään seurannut keskusteluita ja mahdollisia tutkimuksia siitä että onko maitoa todella pakko juoda. Onko se välttämätöntä ihmisille?  Onko maitoa pakko juoda? Pitääkö maidon juonti ihmiset terveenä?

meidän perheessä ei ole pakko juoda maitoa

 

Miksi voisin pakottaa omaa lastani juomaan maitoa, koska näin on minut opetettu? Koska tutkimukset kertovat että maito on välttämätön ihmisille ja eikä ilman sitä pärjää. Rehellisesti sanottuna, en usko kaikkiin maitotutkimuksiin mutta en väitä, etten käyttäisi maitotuotteita. Käytän esimerkiksi juustoa, raejuustoa, ruokakermaa yms. Mutta me ihmiset olemme ainoita eläimiä jotka juovat muun eläimen maitoa imetyksen lopetettua.

 

joisin kyllä maitoa jos pitäisin mausta

 

Tämän takana ei ole mitään ilmastoajattelua, varmasti joisin maitoa jos itse pitäisin sen mausta. Kaikesta ei ole tykättävä, joten saan kaikki tarvittavat vitamiinit myös purkeista sekä ruoasta. En koe olevani yhtään sen parempi ihminen tai yhtään huonompi ihminen jos meidän perheessä ei juoda maitoa.

Mitä vanhemmaksi lapseni on tullut, niin sitä enemmän hän haluaa tehdä kuin minä. Niin miten voin väkisin pakottaa toisen juomaan maitoa jos en edes itsekään juo maitoa?

 

Miksi voisin pakottaa omaa lastani juomaan maitoa, koska näin on minut opetettu? Koska tutkimukset kertovat että maito on välttämätön ihmisille ja eikä ilman sitä pärjää. Rehellisesti sanottuna, en usko kaikkiin maitotutkimuksiin mutta en väitä, etten käyttäisi maitotuotteita.

 

Jonkin aikaa sivusta seuranneena

 

Mietin monta kertaa että uskallanko kirjoittaa tästä aiheesta, koska olenhan monen mielestä paska mutsi, koska en pakota lastani juomaan maitoa. Koska olen jonkin aikaa seurannut asiaa sivusta, että useat ihmiset ovat sitä mieltä että maitoa on juotava ja ne ketkä eivät käytä maitotuotteita, niin he ovat niitä viherpiipertäjiä. Oikeasti? Miksi se on oikeasti keneltäkään pois jos naapurin perheessä ei juoda maitoa tai käytetä maitotuotteita.

 

Jonkin aikaa yritin tarjota maitoa ruoan kanssa ja muutenkin joka aterialla, sen jälkeen kun hän ei vaan maitoon koskenut. Niin väkisinkö olisi pitänyt kaataa maito suuhun? Käsittelisin itse asian eri tavalla jos itsekin joisin maitoa, mutta ainoa maito josta pidän on mantelimaito puuron kanssa. ( Kyllä olemme myös yrittäneet erilaisia kasvimaitoja, mutta ei maistu ).

 

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Toinen lapsista ei meilläkään juo maitoa enkä ole häntä siihen pakottanut ?

  • liinakoo kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi!
   On kiva kuulla että on myös muita ketkä eivät pakota juomaan maitoa 🙂

 2. villananna kirjoitti:

  Syömisesta ja ruoasta on tehty nykyään kovin vaikeaa. Lehdet huutaa älä syö sitä, älä syö tätä! Kun mulla on hyvä niin sun pitää tehdä sama, vaikkei se olisi sulle hyvä. Ruoka on päässyt uskonnon asemaan joillakin ja sitä sitten tuputetaan minkä ehditään.
  Tärkeintä tässä on kuitenkin se, että jokainen syö ja syö sitä mitä kykenee syömään. Oli se sitten mistä tahansa johtuvaa.
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • liinakoo kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi! Näinhän se menee ja en ymmärrä miksi maidosta puhutaan että se olisi pakollista että pysyy terveenä, myös muistakin tuotteista saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *