Hae
Liina Beth

Kesä ilman lomaa

Miltä tuntuu jo toinen kesä putkeen viettää ilman kunnollista kesälomaa? Kaikilla ei ole mahdollista pitää lomaa, joukossamme mm on yrittäjiä tai niitä ihmisiä joihin itsekin kuulun eli ketkä ovat vaihtaneet työpaikkaa. Työpaikan vaihtamisessa on aina tai yleensä se miinuspuoli että jo kertyneet kesälomat maksetaan rahana ja uudessa työpaikassa lomaa jälleen kerrytetään 2 päivää / kk.

 

Se on pitkälti asenteesta kiinni

 

Olen itse ainakin asennoitunut siihen että ehtii sitä myöhemminkin lomailemaan ja eipä itseäni se jotenkaan haittaa ettei ollut kesälomaa kesällä. Sitä suosittelenkin että asennoituu siihen, ettei nyt ole kuin viikko tai kaksi lomaa. Anna siis muiden murehtia sitä ettei sinulla ole lomaa, älä sitä itse murehdi. Olen myös kuullut niistä ihmisistä jotka eivät uskalla vaihtaa työpaikkaa sen takia että menettää jo kertyneet kesälomat. Älä sen anna olla este, vaan anna työpaikan vaihdon olla mahdollisuus! Tiedän vain sanoa koska tämä oli toinen kesä, jolloin minulla oli vain viikko lomaa!

 

kolmas vuosi ilman talvilomaa

 

On työpaikkoja joissa talvilomat on vietettävä lokakuun  ja huhtikuun välisenä aikana, eikä silloin saa viettää jo mahdollisesti kertyneitä kesälomia. Näitä työpaikkoja ovat yleensä kunnat, kaupungit yms isot työllistäjät, jolloin ei voi olla niin joustava kuin paikassa jossa on 35 henkilöä töissä.

Talvilomaa pääsee viettämään vasta kun on viettänyt yhden täyden kesäloman, eli omalla kohdalla se tarkoittaa että talvilomaa pääsen viettämään vasta 2021, mutta se ei haittaa koska olen asennoitunut tähän.

 

Olen itse ainakin asennoitunut siihen että ehtii sitä myöhemminkin lomailemaan ja eipä itseäni se jotenkaan haittaa ettei ollut kesälomaa kesällä. Sitä suosittelenkin että asennoituu siihen, ettei nyt ole kuin viikko tai kaksi lomaa. Anna siis muiden murehtia sitä ettei sinulla ole lomaa, älä sitä itse murehdi.

 

onni on työpaikka jossa joustavuutta

 

Itse työskentelen nykyään työpaikassa jossa ei työt lopu, joten onnistuu helposti tehdä pitkää työpäivää ja kerryttää liukumaa, joka tarkoittaa taas että saa vietettyä esimerkiksi pidennettyjä viikonloppuja tai se että olemme lokakuun alussa lähdössä Turkkiin lomalle. Turkin lomaa varten olen kerryttänyt liukumia ja käytän jo kerrytettyjä kesälomia. Pitäisikö keväällä taas lähteä reissuun?

 

 

Lapsella oikeus kesälomaan

Seuraa myös Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *