Hae
Liina Beth

Kun flunssa iskee, älä mee salille

Nenä vuotaa, kurkussa on kaktus, ääni kuulostaa siltä että olisi huutanut eilen Ed Sheeranin konsertissa, on kipeä olo, mutta kuume ei vaan nouse. Pari päivää lepoa ja sen jälkeen painelee taas salille. Kun flunssa iskee, älä mee salille!

 

kantapään kautta oppinut

 

Viime vuonna, lähes samoihin aikoihin olin itse lähes kuukauden flunssassa. Kun tuntui vähänkään paremmalta, niin painelin kuntosalille ja taas parin päivän kuluttua flunssa oli vain pahempana takaisin. Se söi henkistä puoltani todella paljon, kun mieli huusi kuntosalille, mutta kroppa ikävä kyllä oli puolikuntoinen. Silloin flunssani kesti yli kuukauden ja olin ihan täysin henkisesti rikki.

 

flunssa kaataa taas väkeä, myös minut

 

Ensimmäisenä poika oli kuumeessa ja flunssassa, päivä hänen parantumisesta, oli ihan hirveä olo. Joka paikkaa kolottaa, ihan kun olisi vanhempikin ihminen. Oli parempi jäädä kotiin lepäämään ettei tartuta muita ja se että tulee terveeksi nopeammin. Tänään aamulla pojalla oli taas kuumetta, eli ei hänkään ollut kunnolla parantunut.

Päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla flunssapöpö kaataa väkeä, se ei katso ikää tai kuntoa. Luulin että minulla on hyvä vastustuskyky, mutta paskat. 

 

lepää sairaana

 

Kun flunssapöpö iskee, kannattaa olla armollinen itselleen ja antaa luvan itselleen maata koko päivä sohvalla tai sängyssä ja katsoa Netflixiä. Eikä olisi edes niinkään väliä vaikka herkuttelisit suklaata sairaana. Tämä muistutus on ehkä itselleni koska en ole armollinen ollut vähään aikaan. Katson vain Polar-kellosta aktiivisuuttani ja se on surullinen.  

Finrexin ja muu lämmin auttaa kurkkukipuun, ColdZymeä aloin heti käyttämään kun tunsin alkavan kurkkukivun ja vetelän olon, olen todennut että se ihan oikeasti ennaltaehkäisee jos muistaa vain aloittaa ajoissa. Koska jos sen aloittaa liian myöhään niin siitä ei ole mitään hyötyä, tai ehkä lievittää oireita.

Lepääminen ei ole oma juttuni, koska touhottaisin jatkuvasti menemään,  mutta olen oppinut että sairaana jos lepää muutamia päiviä niin se lyhentää flunssaa ja en koskaan enää halua olla yli kuukautta sairaana tai puolikuntoisena!

 

toivottavasti muut ovat terveinä!

Kun flunssa pysäytti mamman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *