Hae
Liina Beth

Ruokahalu, missä olet?

En voi laittaa sitä flunssan piikkiin, koska se ruokahaluttomuuteni on jatkunut jo pidempää. Siinä samalla kun ei ole koskaan nälkä, niin unohtaa syödä. Ruokahalu, missä olet?

 

kausittaista vai?

 

Silloin tällöin on ollut kausia kun ruoka nyt ei vain maistu, ja se ei todellakaan ole omasta mielestä ok. Koska pitäisi näyttää lapselle esimerkkiä terveellisistä elämäntavoista. Miten selittäisit lapselle ruokahaluttomuuden? ” Sori, mammalla ei ole nyt nälkä”. Se selitys ei mene lapselle läpi, miksi lapsen sitten tarvitsee syödä jos äitikään ei syö, joten olen yrittänyt syödä vaikkei nälkäkään ole.

 

miksi valehdella?

 

Nuorempana kun oli kausia jolloin ruoka ei maistunut, niin opin sen että voin aina sanoa että ” älä huoli, kyl mää söin”. Todellisuudessa valehtelin, en syönyt. Nyt en valehtele, ei siinä ole järkeä. Tosin en valehtele, mutta en siitä kauheasti ole puhunut. Olen ehkä huolissani että mikä vaivaa, kun ei vain maistu ruoka. Eikä syömättömyys ole terveellistä varsinkin kun pitäisi jaksaa treenatakkin. 2 viikon flunssa on takana ja vihdoin ja viimein tuntuu että flunssa on ohi ja kävinkin jo treenaamassa pitkästä aikaa.

 

Ruokahalu, missä olet?

 

Jos minun tekee mieli herkutella, niin painelen kauppaan ostamaan herkkuja. En syö ja oksenna. Syön herkut jos mieleni tekee. Voin hakea mäkkäristä ruokaa, ei ole mitään sellaista. Mutta mitä jos ei tee edes mieli herkkuja tai saatikka edes ruokaa. Olen koittanut alkaa nauttimaan ruoasta ja sen tuomasta energiasta, se ikävä kyllä ei ole aina mahdollista.

Kun syömishäiriö hiipii salakavalasti

 

läheiset, älkää olko huolissaan. tää on vaan joku kausi.

Seuraatko jo Instassa @liinabethh

Instagramissa on loppuviikon ajan arvonta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *